Пахлава медова - рецепт
Напевно, кожен з нас хоч раз у житті пробував солодкість родом з Туреччини - пахлаву . Вона готується з листкового тесту і меду, і якщо ви любите це ласощі, то ми розповімо, як приготувати медову пахлаву в домашніх умовах.
Приготування медової пахлави - процес досить тривалий і трудомісткий, але результат того вартий.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 250 г;
сметана - 250 г;
цукор - 300 г;
волоські горіхи - 2 ст.;
мед - 1 ст. ложка;
кардамон - 2 зернини;
сіль - щіпка.
Приготування
Почніть робити медову пахлаву з листкового тіста зі змішування сметани з розм'якшеним, нарізаним маслом. Замісіть тісто рваними рухами. Після цього відокремте білки від жовтків. Три жовтки відправте в тісто, а один відставте на час. Тісто трохи посоліть, і поступово вмішайте в нього попередньо просіяне борошно. Продовжуйте місити його ривкообразними рухами, воно вийде у вас з грудочками, але це не страшно, покладіть його в поліетиленовий пакет і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки змішайте подрібнені волоські горіхи з кардамоном і цукром. Трохи збийте яєчні білки і з'єднайте їх з половиною горіхової маси. Дістаньте тісто, розділіть на 4 частини, кожну розкачати тонко, але найнижчу зробіть трохи товщі інших, щоб пахлава не порвалася. Викладіть один пласт тіста на деко, змастіть його білкової сумішшю, а потім посипте сухий горіховою. Теж саме виконайте з усіма частинами, потім обріжте краю, розкачайте їх в останній п'ятий шар і змастіть його зверху яєчним жовтком, збитим з водою.
Розріжте пахлаву на 16 частин, прикрасьте середину кожної волоським горіхом і випікайте при 180 градусах 30-40 хвилин. Розтопіть мед, додавши до нього трохи води, змажте цією сумішшю спечену пахлаву і поставте в духовку ще на 5 хвилин. Після цього ваша пахлава медова з горіхами буде готова.
Для тих, хто пам'ятає, яка на смак пахлава, яку продають на пляжах Криму, ми пропонуємо рецепт медової кримської пахлави, яку запросто можна зробити у себе на кухні.
Інгредієнти:
молоко - 250 мл;
сметана - 50 мл;
вершкове масло - 60 г;
борошно - 35-4 ст.;
сода - 1/4 ч. ложки;
цукор - 500 г;
вода - 200 мл;
мед (за бажанням) - 2 ч. ложки.
Приготування
З'єднайте молоко і розтоплене вершкове масло. Додайте соду і сметану, добре розмішайте, після чого всипте борошно і замісіть круте тісто. Накрийте його рушником і дайте постояти 10 хвилин. Поділіть тісто на частини, змастіть робочу поверхню борошном і розкачайте кожну в тонкий прямокутник. Чим тонше вийде пласт, тим краще і смачніше буде ваша пахлава. Залиште пласт підсохнути на 5-10 хвилин, а потім скрутіть рулетом, шириною 4 див Щоб тісто не прилипало, присипте його борошном. Край рулету змочіть водою, щоб він добре прилип і не розвалився під час смаження.
Одержаний рулет розрізати на косі смужки шириною 2 см і розгорніть трохи отримані шматки. Розігрійте в глибокій сковороді рослинне масло і смажте по кілька шматочків з двох сторін до золотистого кольору. Готову пахлаву викладайте на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Поки пахлава смажиться, приготуйте сироп. Для цього змішайте воду з цукром, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і після цього додайте мед. Опускайте в готовий сироп остиглу пахлаву, щоб вона залишалася хрусткою, і викладайте на піднос. Якщо будете вмочати в сироп гарячу пахлаву, вона стане м'якою. Наприкінці можете посипати все подрібненими горіхами.
Рецепт приготування медової пахлави
Приготування медової пахлави - процес досить тривалий і трудомісткий, але результат того вартий.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть робити медову пахлаву з листкового тіста зі змішування сметани з розм'якшеним, нарізаним маслом. Замісіть тісто рваними рухами. Після цього відокремте білки від жовтків. Три жовтки відправте в тісто, а один відставте на час. Тісто трохи посоліть, і поступово вмішайте в нього попередньо просіяне борошно. Продовжуйте місити його ривкообразними рухами, воно вийде у вас з грудочками, але це не страшно, покладіть його в поліетиленовий пакет і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки змішайте подрібнені волоські горіхи з кардамоном і цукром. Трохи збийте яєчні білки і з'єднайте їх з половиною горіхової маси. Дістаньте тісто, розділіть на 4 частини, кожну розкачати тонко, але найнижчу зробіть трохи товщі інших, щоб пахлава не порвалася. Викладіть один пласт тіста на деко, змастіть його білкової сумішшю, а потім посипте сухий горіховою. Теж саме виконайте з усіма частинами, потім обріжте краю, розкачайте їх в останній п'ятий шар і змастіть його зверху яєчним жовтком, збитим з водою.
Розріжте пахлаву на 16 частин, прикрасьте середину кожної волоським горіхом і випікайте при 180 градусах 30-40 хвилин. Розтопіть мед, додавши до нього трохи води, змажте цією сумішшю спечену пахлаву і поставте в духовку ще на 5 хвилин. Після цього ваша пахлава медова з горіхами буде готова.
Кримська медова пахвала
Для тих, хто пам'ятає, яка на смак пахлава, яку продають на пляжах Криму, ми пропонуємо рецепт медової кримської пахлави, яку запросто можна зробити у себе на кухні.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте молоко і розтоплене вершкове масло. Додайте соду і сметану, добре розмішайте, після чого всипте борошно і замісіть круте тісто. Накрийте його рушником і дайте постояти 10 хвилин. Поділіть тісто на частини, змастіть робочу поверхню борошном і розкачайте кожну в тонкий прямокутник. Чим тонше вийде пласт, тим краще і смачніше буде ваша пахлава. Залиште пласт підсохнути на 5-10 хвилин, а потім скрутіть рулетом, шириною 4 див Щоб тісто не прилипало, присипте його борошном. Край рулету змочіть водою, щоб він добре прилип і не розвалився під час смаження.
Одержаний рулет розрізати на косі смужки шириною 2 см і розгорніть трохи отримані шматки. Розігрійте в глибокій сковороді рослинне масло і смажте по кілька шматочків з двох сторін до золотистого кольору. Готову пахлаву викладайте на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Поки пахлава смажиться, приготуйте сироп. Для цього змішайте воду з цукром, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і після цього додайте мед. Опускайте в готовий сироп остиглу пахлаву, щоб вона залишалася хрусткою, і викладайте на піднос. Якщо будете вмочати в сироп гарячу пахлаву, вона стане м'якою. Наприкінці можете посипати все подрібненими горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пахлава з листкового тіста
Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її
Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
Як приготувати ачму?
Ви ще не є шанувальником національної страви грузинської кухні - ачми? Значить, ви просто не знаєте, як його правильно приготувати. Цей листковий
Вірменська гата
У вірменській кухні дуже багато рецептів різних десертів, але найпоширеніший - гата. Зробити справжню гату в домашніх умовах вам допоможе наш рецепт.
Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш
Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати