Як приготувати ачму?
Кожен, хто хоча б раз в житті спробував грузинське народне блюдо - ачму, стає його шанувальником на все життя. Цей листковий пиріг з сиром не залишає байдужими навіть тих, хто стежить за своєю фігурою, і багато хто хотів би дізнатися, як готувати ачму в домашніх умовах. Тому ми пропонуємо вашій увазі кілька найпоширеніших рецептів приготування ачми.
Приготування ачми займає чимало часу і є досить копітким процесом, але отриманий результат компенсує всі витрачені зусилля.
Інгредієнти:
молоко - 1/2 ст.;
борошно - 1 кг;
яйця - 6 шт.;
вода - 1/2 ст.;
масло вершкове - 250-300 г;
сіль - 1 ч. ложка;
сир сулугуні - 05 кг;
майонез - 2 ст. ложки.
Приготування
Щоб зробити тісто, 4 яйця збийте до утворення крутої піни. Потім додайте борошно, воду і сіль, і гарненько все перемішайте. Готове тісто поділіть на 8 частин і дайте постояти 10 хвилин.
Воду доведіть до кипіння у великій каструлі, розкачайте кожну частину тіста і опустіть в киплячу воду на 30-60 секунд. Потім дістаньте і опустіть в каструлю з дуже холодною водою. Після цього пласт тіста перекладіть в друшляк і дайте їй стекти.
Змастіть форму для запікання олією, акуратно розкладіть пласт, зверху на нього натріть масло. Наступний пласт тіста посипте тертим сулугуні і чергуйте їх так, поки все тісто не закінчиться. Останній шар нічим посипати не треба. Замість цього розріжте ачму на квадрати і залийте зверху сумішшю з 2 яєць, молока і майонезу.
Нагрійте духовку до 180 градусів і запікайте блюдо 30 хвилин, після чого збільшіть температуру до 220 градусів і готуйте ще 10 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
яйця - 4 шт.;
м'ясний фарш - 500-600 г;
топлене масло - 1 ст.;
сіль за смаком.
Приготування
Борошно просійте і додайте в неї яйця, сіль, кілька ложок масла і півсклянки теплої води. Замісіть тісто так, щоб воно було м'яким, загорніть його в плівку і дайте постояти півгодини. Потім розділіть тісто на 10 частин і кожну тонко розкачайте. 8 аркушів відваріть протягом однієї хвилини у воді, і викладіть на паперовий рушник для того, щоб вони обсохнули.
Посуд для запікання змастіть маслом, викладіть лист невареного тесту, який теж змастіть маслом, а потім укладіть 4 аркуша вареного тіста, змащуючи кожен з них. Потім рівномірно розподіліть м'ясний фарш, і знову укладіть 4 пласта вареного тіста, змащуючи їх маслом, а в кінці пласт звичайного.
Розріжте ачму на порційні шматки, розрізи залийте масло і поставте в холодильник на 30 хвилин. Після чого запікайте блюдо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.
Інгредієнти:
яйця - 3 шт.;
борошно - 4-5 ст.;
вода - 15 склянки;
сир - 700 г;
сіль за смаком.
Приготування
Змішайте борошно, яйця, воду, сіль і замісіть м'яке тісто. Поділіть його на 6 частин, розкачайте кожну і 4 з них відваріть у воді (30-60 сек.), а потім перекладіть в холодну воду для охолодження. Дайте тісту стекти і починайте викладати блюдо.
Перший шар - неварений пласт тіста, посипте його сиром, після цього викладіть відварені шари, пересипаючи кожен з них сиром, і закінчите знову звичайним пластом. Його змастіть збитим яйцем, розріжте ачму на порції і випікайте в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин.
Цей рецепт відрізняється від класичної грузинської ачми, і він готується набагато швидше і простіше.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто - 500 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 1 ст.;
сир сулугуні - 400 р.
Приготування
Тісто розкачайте дуже тонко і посипте тертим сиром. Поверніть його в рулет і покладіть у форму для запікання, змащену олією. Молоко збийте з яйцем і залийте їм рулет. Надішліть ачму в духовку і готуйте при 180-200 градусах 35 хвилин.
Рецепт ачми з сиром
Приготування ачми займає чимало часу і є досить копітким процесом, але отриманий результат компенсує всі витрачені зусилля.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб зробити тісто, 4 яйця збийте до утворення крутої піни. Потім додайте борошно, воду і сіль, і гарненько все перемішайте. Готове тісто поділіть на 8 частин і дайте постояти 10 хвилин.
Воду доведіть до кипіння у великій каструлі, розкачайте кожну частину тіста і опустіть в киплячу воду на 30-60 секунд. Потім дістаньте і опустіть в каструлю з дуже холодною водою. Після цього пласт тіста перекладіть в друшляк і дайте їй стекти.
Змастіть форму для запікання олією, акуратно розкладіть пласт, зверху на нього натріть масло. Наступний пласт тіста посипте тертим сулугуні і чергуйте їх так, поки все тісто не закінчиться. Останній шар нічим посипати не треба. Замість цього розріжте ачму на квадрати і залийте зверху сумішшю з 2 яєць, молока і майонезу.
Нагрійте духовку до 180 градусів і запікайте блюдо 30 хвилин, після чого збільшіть температуру до 220 градусів і готуйте ще 10 хвилин.
Ачма з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просійте і додайте в неї яйця, сіль, кілька ложок масла і півсклянки теплої води. Замісіть тісто так, щоб воно було м'яким, загорніть його в плівку і дайте постояти півгодини. Потім розділіть тісто на 10 частин і кожну тонко розкачайте. 8 аркушів відваріть протягом однієї хвилини у воді, і викладіть на паперовий рушник для того, щоб вони обсохнули.
Посуд для запікання змастіть маслом, викладіть лист невареного тесту, який теж змастіть маслом, а потім укладіть 4 аркуша вареного тіста, змащуючи кожен з них. Потім рівномірно розподіліть м'ясний фарш, і знову укладіть 4 пласта вареного тіста, змащуючи їх маслом, а в кінці пласт звичайного.
Розріжте ачму на порційні шматки, розрізи залийте масло і поставте в холодильник на 30 хвилин. Після чого запікайте блюдо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.
Ачма з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте борошно, яйця, воду, сіль і замісіть м'яке тісто. Поділіть його на 6 частин, розкачайте кожну і 4 з них відваріть у воді (30-60 сек.), а потім перекладіть в холодну воду для охолодження. Дайте тісту стекти і починайте викладати блюдо.
Перший шар - неварений пласт тіста, посипте його сиром, після цього викладіть відварені шари, пересипаючи кожен з них сиром, і закінчите знову звичайним пластом. Його змастіть збитим яйцем, розріжте ачму на порції і випікайте в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин.
Ачма з листкового тіста
Цей рецепт відрізняється від класичної грузинської ачми, і він готується набагато швидше і простіше.
Інгредієнти:
Приготування
Тісто розкачайте дуже тонко і посипте тертим сиром. Поверніть його в рулет і покладіть у форму для запікання, змащену олією. Молоко збийте з яйцем і залийте їм рулет. Надішліть ачму в духовку і готуйте при 180-200 градусах 35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати сосиски в тісті?
Сосиски в тісті - улюблені ласощі дітей і дорослих. Так чому б не порадувати сім'ї і не приготувати це просте, але приносить стільки радості страву?
Ачма в мультиварці
Щоб швидко приготувати грузинське національне блюдо ачма, вам знадобиться лаваш, сир, вершкове масло і трохи додаткових знань, про яких якраз і
Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
Пиріг зі смородиною
Пиріг з чорною смородиною. Який же він смачний виходить, коли правильний рецепт знаєш. Представлений матеріал розповість вам про те, як готувати
Ачма з лаваша
Не знаєте що приготувати? Може ачму з лаваша? Це смачний пиріг, який подарувала нам грузинська кухня. Дана стаття розповідає про те, як приготувати