Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ачма в мультиварці

Ачма в мультиварці

19-01-2015, 12:18
714
Ачма в мультиварці
Традиційний грузинський сирний пиріг - ачма, готується з декількох шарів тіста з сиром. Тісто попередньо злегка проварюють, іноді сир замінюють сиром або солоною бринзою. Надзвичайно смачно! Але що робити, якщо часу возитися з тестом зовсім немає, як зробити ачму швидко? Вихід є! Напевно, у багатьох з вас є мультиварка - чудова помічниця для багатьох господинь. З її допомогою ми приготуємо цей чудовий апетитний пиріг. Замість тіста для приготування ачми в мультиварці візьмемо звичайний лаваш. Тонка, вже готова прісна основа чудово підійде для нашого рецепта.

Ачма з лаваша в мультиварці


Давайте трохи полінуємося і приготуємо ачму з лаваша в мультиварці, рецепт якої до неподобства простий. Все, що нам знадобиться - лаваш, сир (бажано побільше) і кефір з маслом. Сиру не шкодуйте, який сорт ви візьмете - не настільки важливо, підійде будь-який твердий, тягнеться сулугуні, навіть бринза буде до речі. Можете додати трохи дрібно нарізаної зелені. І обов'язково змащуйте шари вершковим маслом, щоб ачма в мультиварці вийшла соковитою і апетитною.

Інгредієнти:


  • лаваш - 2 шт.;

  • сир - 350 г;

  • кефір - 1-15 склянки;

  • масло вершкове - 100 г.



  • Приготування

    Щоб приготувати ліниву ачму в мультиварці, візьмемо 1 лаваш, відріжемо приблизно 2/3 і застелем дно чаші. Краї лаваша повинні трохи звисати. Змішуємо кефір з яйцями в мисці і підсолюємо. Залишки лаваша рвемо на довільні шматочки (краса в даному випадку нам абсолютно не важлива), мачає в кефір і наповнюємо вже застелену форму, перекладаючи скибочками сиру (або натертим на крупній тертці) і шматочками масла. Сиру можете взяти більше тієї кількості, яке зазначено в рецепті.
    Ачма в мультиварці
    Чим його більше, тим смачніше ачма, а вершкове масло додає соковитості. Останнім шаром повинен йти сир. Коли весь лаваш сир будуть викладені, акуратно загортаємо його краю і встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Потім сирний пиріг перевертаємо і готуємо ачму з лаваша в мультиварці ще 25 хвилин. Якщо яєчно-кефірна суміш у вас залишиться, то залийте нею пиріг до того, як загорнете кінці. Готову ачму виймаємо, змащуємо маслом і нарізаємо порційними шматочками. Подавати можете в якості самостійного блюда, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з лаваша
    Пиріг з лаваша
    Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
    Лаваш з ковбасою
    Лаваш з ковбасою
    Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
    Ачма з лаваша
    Ачма з лаваша
    Не знаєте що приготувати? Може ачму з лаваша? Це смачний пиріг, який подарувала нам грузинська кухня. Дана стаття розповідає про те, як приготувати
    Як приготувати ачму?
    Як приготувати ачму?
    Ви ще не є шанувальником національної страви грузинської кухні - ачми? Значить, ви просто не знаєте, як його правильно приготувати. Цей листковий
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі на кефірі
    Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його
    Баніца з лаваша
    Баніца з лаваша
    Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо