Традиційний грузинський сирний пиріг - ачма, готується з декількох шарів тіста з сиром. Тісто попередньо злегка проварюють, іноді сир замінюють сиром або солоною бринзою. Надзвичайно смачно! Але що робити, якщо часу возитися з тестом зовсім немає, як зробити ачму швидко? Вихід є! Напевно, у багатьох з вас є мультиварка - чудова помічниця для багатьох господинь. З її допомогою ми приготуємо цей чудовий апетитний пиріг. Замість тіста для приготування ачми в мультиварці візьмемо звичайний лаваш. Тонка, вже готова прісна основа чудово підійде для нашого рецепта.
Ачма з лаваша в мультиварці
Давайте трохи полінуємося і приготуємо ачму з лаваша в мультиварці, рецепт якої до неподобства простий. Все, що нам знадобиться - лаваш, сир (бажано побільше) і кефір з маслом. Сиру не шкодуйте, який сорт ви візьмете - не настільки важливо, підійде будь-який твердий, тягнеться сулугуні, навіть бринза буде до речі. Можете додати трохи дрібно нарізаної зелені. І обов'язково змащуйте шари вершковим маслом, щоб ачма в мультиварці вийшла соковитою і апетитною.
Інгредієнти: лаваш - 2 шт.; сир - 350 г; кефір - 1-15 склянки; масло вершкове - 100 г. Приготування Щоб приготувати ліниву ачму в мультиварці, візьмемо 1 лаваш, відріжемо приблизно 2/3 і застелем дно чаші. Краї лаваша повинні трохи звисати. Змішуємо кефір з яйцями в мисці і підсолюємо. Залишки лаваша рвемо на довільні шматочки (краса в даному випадку нам абсолютно не важлива), мачає в кефір і наповнюємо вже застелену форму, перекладаючи скибочками сиру (або натертим на крупній тертці) і шматочками масла. Сиру можете взяти більше тієї кількості, яке зазначено в рецепті.

Чим його більше, тим смачніше ачма, а вершкове масло додає соковитості. Останнім шаром повинен йти сир. Коли весь лаваш сир будуть викладені, акуратно загортаємо його краю і встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Потім сирний пиріг перевертаємо і готуємо ачму з лаваша в мультиварці ще 25 хвилин. Якщо яєчно-кефірна суміш у вас залишиться, то залийте нею пиріг до того, як загорнете кінці. Готову ачму виймаємо, змащуємо маслом і нарізаємо порційними шматочками. Подавати можете в якості самостійного блюда, як в гарячому, так і в холодному вигляді.