Пахлава турецька: рецепт

З історії страви
По деяких історичними свідченнями, перша згадка про пахлаву датується XV століттям. Стверджується, що звичай розгортати тонке тісто для пахлави прийшов з ассірійських кулінарних традицій. В одній з куховарських книг османських султанів є запис часів султана Фатіха, ковзаючи згадуються про першому випадку приготуванні «паклави» в серпні 1453 року на палацової кухні. Султанові нібито дуже сподобалася пахлава і він наказав готувати цю чудову випічку на свята. Існує й інша версія, згідно якої традиції приготування пахлави сформувалися на території сучасної Туреччини в далекій давнині - аж у VIII-му столітті до н. е. А вже потім грецькі моряки і торговці, розсмакувавши чарівний смак баклави, завезли рецепт цієї солодощі в Грецію. Греки на свій манер удосконалили рецепт тіста для пахлави, таким чином, що стало можливим його розгортати в дуже тонкі аркуші (у Туреччині використовували більш грубе тісто).
Як робити пахлаву?
Інгредієнти:
Приготування:
Отже, пахлава турецька, рецепт - один з можливих. Розведемо дріжджі, 1 столову ложку цукру, стільки ж борошна і дрібку солі в злегка підігрітому молоці. Залишимо опару в теплому місці хвилин на 20. Перельем опару в миску, додати яйце, трохи масла і потроху - залишок (обов'язково просіяне) борошно. Замісимо тісто, накриємо його чистою полотняною серветкою і поставимо в тепле місце хвилин на 40. Приготуємо начинку: ядра волоського горіха треба подрібнити - пропустимо через м'ясорубку (або орехомолку), можна, звичайно, порубати ножем вручну або розмолоти, користуючись комбайном, але не дуже дрібно. З'єднаємо мелені горіхи з цукровою пудрою, медом, соком лимона і спеціями. Розкотимо з тіста 14-16 тонких коржів. Промазані маслом (змастити тісто олією потрібно дуже рясно) великі листи тіста товщиною з папір викладаються шарами в прямокутний щодо глибоке деко для випічки (іноді формують дрібні штучні вироби з тіста з начинкою скручуванням в циліндрики). Перші 3 коржа викладаємо без начинки, як і останні 3. Інші

Подавати це східне ласощі можна з чаєм або кавою, їдять його руками (тому добре заздалегідь нарізати пахлаву на маленькі порційні шматочки).
Рекомендуємо добрі рецепти

Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських

Пахлава з листкового тіста
Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її

Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в

Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш

Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати