Пахлава вірменська - рецепт приготування
Одне з блюд, якими славиться армянська кухня - пахлава. Вона була придумана кухарем султана більше п'ятисот років тому, а сьогодні вірменська пахлава радує всіх ласунів. Ця солодкість настільки ж популярна, як і турецька пахлава . але сьогодні ми розглянемо, як приготувати пахлаву саме по-вірменськи.
Інгредієнти:
Начинка:
яйця курячі - 3 штуки;
цукор - 1 склянка;
подрібнені волоські горіхи - 15-2 склянки;
пакетик кориці - 1 штука;
мед - 1 склянка
Тісто
борошно - 900 г;
цукор - 1 склянка;
вершкове масло - 200 г;
яйця курячі - 5 штук;
молоко - 1 стакан;
дріжджі - 25 р.
Приготування
Рецепт пахлави вірменської досить простий. Спочатку готується тісто. З ним треба повозитися: дати відстоятися близько півгодини, потім зробити глибокий масаж», і знову залишити відпочити. Тепер розгортаємо 4 коржі, кожен змащуємо маслом, і, увага, знову з'єднуємо воєдино, після чого повторюємо процедуру розкачування. Це можна зробити 4-5 разів, тоді коржі вийде по-справжньому шаруватими і повітряними. Коли вони готові, приступаємо до начинки.
Перш за все треба відокремити і збити білки. Далі горіхи змішуються з корицею, цукром і медом. На змащене маслом деко викладаємо перший корж, щедро поливаємо його збитими білками і посипаємо третю начинки. Так, шар за шаром, викладаємо нашу майбутню пахлаву. Верхній корж, що вінчає всю цю красу, змастимо залишилися від начинки жовтком - тоді скоринка буде рум'яною і хрусткою.
Тепер справа за духовкою. Спочатку залишаємо нашу конструкцію в духовці хвилин 15 поки не підсохне верхній корж. Потім вийманням деко, щоб полити пахлаву розтопленим сиропом і зробити надрізи. Після цього остаточно запікати приблизно протягом 30 хвилин.
От і все. Тепер ви знаєте, як готувати пахлаву вірменську, і можете балувати цим десертом своїх близьких.
Як готувати вірменську пахлаву?
Інгредієнти:
Начинка:
Тісто
Приготування
Рецепт пахлави вірменської досить простий. Спочатку готується тісто. З ним треба повозитися: дати відстоятися близько півгодини, потім зробити глибокий масаж», і знову залишити відпочити. Тепер розгортаємо 4 коржі, кожен змащуємо маслом, і, увага, знову з'єднуємо воєдино, після чого повторюємо процедуру розкачування. Це можна зробити 4-5 разів, тоді коржі вийде по-справжньому шаруватими і повітряними. Коли вони готові, приступаємо до начинки.
Перш за все треба відокремити і збити білки. Далі горіхи змішуються з корицею, цукром і медом. На змащене маслом деко викладаємо перший корж, щедро поливаємо його збитими білками і посипаємо третю начинки. Так, шар за шаром, викладаємо нашу майбутню пахлаву. Верхній корж, що вінчає всю цю красу, змастимо залишилися від начинки жовтком - тоді скоринка буде рум'яною і хрусткою.
Тепер справа за духовкою. Спочатку залишаємо нашу конструкцію в духовці хвилин 15 поки не підсохне верхній корж. Потім вийманням деко, щоб полити пахлаву розтопленим сиропом і зробити надрізи. Після цього остаточно запікати приблизно протягом 30 хвилин.
От і все. Тепер ви знаєте, як готувати пахлаву вірменську, і можете балувати цим десертом своїх близьких.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
Пахлава з листкового тіста
Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її
Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
Вірменська гата
У вірменській кухні дуже багато рецептів різних десертів, але найпоширеніший - гата. Зробити справжню гату в домашніх умовах вам допоможе наш рецепт.
Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати