Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пахлава вірменська - рецепт приготування

Пахлава вірменська - рецепт приготування

4-01-2015, 17:00
964
Пахлава вірменська - рецепт приготування
Одне з блюд, якими славиться армянська кухня - пахлава. Вона була придумана кухарем султана більше п'ятисот років тому, а сьогодні вірменська пахлава радує всіх ласунів. Ця солодкість настільки ж популярна, як і турецька пахлава . але сьогодні ми розглянемо, як приготувати пахлаву саме по-вірменськи.

Як готувати вірменську пахлаву?


Інгредієнти:

Начинка:


  • яйця курячі - 3 штуки;

  • цукор - 1 склянка;

  • подрібнені волоські горіхи - 15-2 склянки;

  • пакетик кориці - 1 штука;

  • мед - 1 склянка


  • Тісто

  • борошно - 900 г;

  • цукор - 1 склянка;

  • вершкове масло - 200 г;

  • яйця курячі - 5 штук;

  • молоко - 1 стакан;

  • дріжджі - 25 р.



  • Приготування
    Рецепт пахлави вірменської досить простий. Спочатку готується тісто. З ним треба повозитися: дати відстоятися близько півгодини, потім зробити глибокий масаж», і знову залишити відпочити. Тепер розгортаємо 4 коржі, кожен змащуємо маслом, і, увага, знову з'єднуємо воєдино, після чого повторюємо процедуру розкачування. Це можна зробити 4-5 разів, тоді коржі вийде по-справжньому шаруватими і повітряними. Коли вони готові, приступаємо до начинки.
    Перш за все треба відокремити і збити білки. Далі горіхи змішуються з корицею, цукром і медом. На змащене маслом деко викладаємо перший корж, щедро поливаємо його збитими білками і посипаємо третю начинки. Так, шар за шаром, викладаємо нашу майбутню пахлаву. Верхній корж, що вінчає всю цю красу, змастимо залишилися від начинки жовтком - тоді скоринка буде рум'яною і хрусткою.
    Тепер справа за духовкою. Спочатку залишаємо нашу конструкцію в духовці хвилин 15 поки не підсохне верхній корж. Потім вийманням деко, щоб полити пахлаву розтопленим сиропом і зробити надрізи. Після цього остаточно запікати приблизно протягом 30 хвилин.

    От і все. Тепер ви знаєте, як готувати пахлаву вірменську, і можете балувати цим десертом своїх близьких.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ватрушки з повидлом
    Ватрушки з повидлом
    Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
    Пахлава медова - рецепт
    Пахлава медова - рецепт
    Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
    Пахлава з листкового тіста
    Пахлава з листкового тіста
    Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її
    Пахлава турецька: рецепт
    Пахлава турецька: рецепт
    Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
    Вірменська гата
    Вірменська гата
    У вірменській кухні дуже багато рецептів різних десертів, але найпоширеніший - гата. Зробити справжню гату в домашніх умовах вам допоможе наш рецепт.
    Пахлава азербайджанська
    Пахлава азербайджанська
    Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати