Одне з блюд, якими славиться армянська кухня - пахлава. Вона була придумана кухарем султана більше п'ятисот років тому, а сьогодні вірменська пахлава радує всіх ласунів. Ця солодкість настільки ж популярна, як і турецька пахлава . але сьогодні ми розглянемо, як приготувати пахлаву саме по-вірменськи.
Як готувати вірменську пахлаву?
Інгредієнти: Начинка:
яйця курячі - 3 штуки; цукор - 1 склянка; подрібнені волоські горіхи - 15-2 склянки; пакетик кориці - 1 штука; мед - 1 склянка Тісто
борошно - 900 г; цукор - 1 склянка; вершкове масло - 200 г; яйця курячі - 5 штук; молоко - 1 стакан; дріжджі - 25 р. Приготування Рецепт пахлави вірменської досить простий. Спочатку готується тісто. З ним треба повозитися: дати відстоятися близько півгодини, потім зробити глибокий масаж», і знову залишити відпочити. Тепер розгортаємо 4 коржі, кожен змащуємо маслом, і, увага, знову з'єднуємо воєдино, після чого повторюємо процедуру розкачування. Це можна зробити 4-5 разів, тоді коржі вийде по-справжньому шаруватими і повітряними. Коли вони готові, приступаємо до начинки.
Перш за все треба відокремити і збити білки. Далі горіхи змішуються з корицею, цукром і медом. На змащене маслом деко викладаємо перший корж, щедро поливаємо його збитими білками і посипаємо третю начинки. Так, шар за шаром, викладаємо нашу майбутню пахлаву. Верхній корж, що вінчає всю цю красу, змастимо залишилися від начинки жовтком - тоді скоринка буде рум'яною і хрусткою.
Тепер справа за духовкою. Спочатку залишаємо нашу конструкцію в духовці хвилин 15 поки не підсохне верхній корж. Потім вийманням деко, щоб полити пахлаву розтопленим сиропом і зробити надрізи. Після цього остаточно запікати приблизно протягом 30 хвилин.
От і все. Тепер ви знаєте, як готувати пахлаву вірменську, і можете балувати цим десертом своїх близьких.