Вірменська гата

Інгредієнти:
Приготування
Спочатку ділимо борошно на дві частини: одна - для тесту, інша - для начинки. Натираємо масло на крупній тертці і ретельно розмішуємо з борошном. Додаємо соду і ванілін. Знову розмішуємо і доводимо тісто до такої консистенції, щоб воно не прилипало до рук. Ставимо в холодильник на дві години.

Поки тісто охолоджується, готуємо начинку. Змішуємо цукор, горіхи і ванілін до однорідної маси. За бажанням, цукор можна замінити медом.
Дістаємо тісто і ділимо його на чотири рівні частини. Беремо одну з них і розкачуємо товщиною в 3 див. Покриваємо його начинкою рівномірно по всій поверхні і закручуємо в рулет. Щоб наша гата з горіхами краще підрум'янилася, змащуємо її яєчним жовтком і нарізаємо на шматочки у вигляді трикутників або прямокутників.На рулетах можна проколоти виделкою різні візерунки.
Розігріваємо духовку на 180°С і випікаємо близько 10 хвилин. Таким чином приготувати тісто.
У вірменській кухні багато різних рецептів гати, і, спробувавши її одного разу, ви обов'язково захочете спробувати знову.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу

Рогалики з горіхами
Рогалики - смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від вашої фантазії та переваг. І

Чурчхела - рецепт
Чурчхела - це назва знайоме всім, оскільки саме його можна почути влітку на пляжах. Саме його продають дітям, оскільки вони любителі солодкого. Ми

Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш

Кята - рецепт
Кята - міжнаціональна блюдо. У Вірменії - це Гата,а в Грузії - Када. У всіх є свої особливості приготування, але азербайджанська кята на дріжджовому