Чурчхела - рецепт
Чурчхела - це смачна національна грузинська та вірменська ласощі, зроблене на ниточці. Виявляється, рецепт приготування чурчхели досить проста, і ви можете самі зробити її в домашніх умовах. Зазвичай вона готується з волоських горіхів, але також допускається використання мигдалю або фундука. Незмінним у цій страві завжди залишається виноградна крохмалиста киселеобразная маса, яка називається татари. Вона вариться з виноградного соку, цукру і борошна. Виготовлення чурчхели - процедура нескладна і дуже цікава, однак, результату вам доведеться почекати приблизно пару тижнів. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування чурчхели.
Інгредієнти:
виноградний сік - 2 л;
очищені волоські горіхи - 15 ст.;
пшеничне борошно - 250 г;
мед - 05 ст.
Приготування
Як зробити чурчхелу будинку? Для початку фундук і половинки волоського горіха з допомогою великої голки акуратно нанизуємо на міцну товсту нитку довжиною приблизно 25 див. Зверху залишаємо 6 см вільної нитки і робимо петлю, за яку потім будемо підвішувати наше ласощі.
Далі приступаємо до приготування татари. Для цього змішуємо один стакан виноградного соку з пшеничного, заздалегідь просіяним борошном.
Сік, що залишився виливаємо в сотейник і на повільному вогні починаємо уварювати його до кипіння. Після закипання додаємо, акуратно вливаючи тонким струменем, сік з борошном, безперервно помішуючи. Далі, не припиняючи заважати, додаємо мед. Масу уварюють до стану по консистенції нагадує дуже густий кисіль. Потім знімаємо татару з вогню і, помішуючи, охолодити до 50 градусів.
Тепер беремо нитки з горіхами і повністю опускаємо в приготовану масу приблизно на 2 хвилини, щоб нитка вся покрилася густим соком.
Далі виймаємо нитки і підсушуємо протягом 7 хвилин. Поки сушиться ваша перша партія, занурюємо наступну і так далі. Потім закріплюємо чурчхелу на нитці і підвішуємо сушитися приблизно на кілька тижнів.
Сушимо чурчхелу в сухому, добре провітрюваному приміщенні. Під солодкість обов'язково підстеліть папір, тому що спочатку буде капати сік. Ступінь готовності визначайте по мірі підсушування верхнього шару, а всередині чурчхела повинна залишатися м'якою. Після сушіння перекладаємо ласощі в ящик, чергуючи з пергаментним папером. Повна готовність солодощі досягається десь через 2-3 місяці, коли ласощі повністю висахаривается.
Інгредієнти:
яблучний або абрикосовий сік - 1 л;
борошно кукурудзяне або пшеничне - 05 ст.;
мигдаль, волоські горіхи, фундук, сухофрукти - за смаком.
Приготування
Як приготувати чурчхелу? Перед приготуванням чурчхели, протягуємо через нитки горіхи з будь-якими сухофруктами ( фундук з ананасом або волоські горіхи з ківі).
Тепер переходимо до приготування відвару соку. Наливаємо вибраний сік в каструлю, ставимо на середній вогонь і, як тільки він закипить, додаємо потихеньку заздалегідь просіяне борошно, злегка помішуючи все ложкою. Можете в сік перед закипанням додати трохи кориці за смаком або стручок ванілі. Як тільки наша суміш прийме консистенцію густого киселю, обережно знімаємо з вогню і охолоджуємо.
В охолоджену суміш занурюємо нанизані на нитки сухофрукти з горіхами приблизно на хвилину. Далі виймаємо і просушуємо чурчхелу 5 хвилин, а потім повторюємо цю процедуру два-три рази, щоб вийшов товстий шар.
Ретельно закріплюємо чурчхелу на нитці і підвішуємо сушитися приблизно на два тижні в сухе, добре провітрюване місце. Під солодкість обов'язково підстеліть папір.
Ну а поки ваша чурчхела буде сушитися, можете побалувати себе іншими ласощами, наприклад, яблуками в тісті або повітряним рисом .
Чурчхела в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити чурчхелу будинку? Для початку фундук і половинки волоського горіха з допомогою великої голки акуратно нанизуємо на міцну товсту нитку довжиною приблизно 25 див. Зверху залишаємо 6 см вільної нитки і робимо петлю, за яку потім будемо підвішувати наше ласощі.
Далі приступаємо до приготування татари. Для цього змішуємо один стакан виноградного соку з пшеничного, заздалегідь просіяним борошном.
Сік, що залишився виливаємо в сотейник і на повільному вогні починаємо уварювати його до кипіння. Після закипання додаємо, акуратно вливаючи тонким струменем, сік з борошном, безперервно помішуючи. Далі, не припиняючи заважати, додаємо мед. Масу уварюють до стану по консистенції нагадує дуже густий кисіль. Потім знімаємо татару з вогню і, помішуючи, охолодити до 50 градусів.
Тепер беремо нитки з горіхами і повністю опускаємо в приготовану масу приблизно на 2 хвилини, щоб нитка вся покрилася густим соком.
Далі виймаємо нитки і підсушуємо протягом 7 хвилин. Поки сушиться ваша перша партія, занурюємо наступну і так далі. Потім закріплюємо чурчхелу на нитці і підвішуємо сушитися приблизно на кілька тижнів.
Сушимо чурчхелу в сухому, добре провітрюваному приміщенні. Під солодкість обов'язково підстеліть папір, тому що спочатку буде капати сік. Ступінь готовності визначайте по мірі підсушування верхнього шару, а всередині чурчхела повинна залишатися м'якою. Після сушіння перекладаємо ласощі в ящик, чергуючи з пергаментним папером. Повна готовність солодощі досягається десь через 2-3 місяці, коли ласощі повністю висахаривается.
Вірменська чурчхела
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати чурчхелу? Перед приготуванням чурчхели, протягуємо через нитки горіхи з будь-якими сухофруктами ( фундук з ананасом або волоські горіхи з ківі).
Тепер переходимо до приготування відвару соку. Наливаємо вибраний сік в каструлю, ставимо на середній вогонь і, як тільки він закипить, додаємо потихеньку заздалегідь просіяне борошно, злегка помішуючи все ложкою. Можете в сік перед закипанням додати трохи кориці за смаком або стручок ванілі. Як тільки наша суміш прийме консистенцію густого киселю, обережно знімаємо з вогню і охолоджуємо.
В охолоджену суміш занурюємо нанизані на нитки сухофрукти з горіхами приблизно на хвилину. Далі виймаємо і просушуємо чурчхелу 5 хвилин, а потім повторюємо цю процедуру два-три рази, щоб вийшов товстий шар.
Ретельно закріплюємо чурчхелу на нитці і підвішуємо сушитися приблизно на два тижні в сухе, добре провітрюване місце. Під солодкість обов'язково підстеліть папір.
Ну а поки ваша чурчхела буде сушитися, можете побалувати себе іншими ласощами, наприклад, яблуками в тісті або повітряним рисом .
Рекомендуємо добрі рецепти
Козинаки в домашніх умовах
Якщо ви любите козинаки, то напевно купуєте їх досить часто. А що якщо зробити це ласощі будинки, використовуючи лише найсвіжіші, корисні і смачні
Щербет в домашніх умовах
Щербет - це смачна східна солодкість, готувати яку простіше простого. Вона нагадує помадку, тому всі любителі вершкового смаку можуть сміливо
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
Щербет з горіхами - рецепт
Щербет - смачна східна солодкість. Вона являє собою вершкову помадку з додаванням родзинок, печива або горіхів. Ось про останньому варіанті
«Грильяж» в домашніх умовах
Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому
«Грильяж» в домашніх умовах
Цукерки «Грильяж» відомі всім і кожному, адже вони такі смачні, що відірватися просто неможливо. Однак покупні ласощі швидко закінчуються, тому