Кята - рецепт
Азербайджанська кухня має особливий колорит, особливо в тому, що стосується випічки. Кята карабахська - одна з варіацій багатьох рецептів приготування кяти. Кята буває грузинська - када, а буває вірменська - гата . Сьогодні ми дізнаємося, як спекти кяту на дріжджовому тісті .
Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 3 склянки;
швидкі дріжджі - 15 г;
молоко - 250 мл;
вершкове масло 100 г;
яйце - 1шт;
цукор - 05 склянки.
Начинка:
борошно - 15 склянки;
вершкове масло - 100 г;
цукрова пудра - 1 стакан.
Приготування
Тісто для кяти карабахської
Незважаючи на те, що кята не є традиційним блюдом «на сворую руку», рецепт її приготування зовсім не складний.
Для правильного дріжджового тіста потрібно приготувати опару. Намагаючись заощадити час, ми візьмемо сухі дріжджі - від цього рецепт кяти карабахської гірше не стане. Всі інгредієнти для тіста ретельно перемішуємо, стежимо, щоб не було грудочок. Після цього треба поставити на годину в тепле місце, щоб трохи підійшло.
У цей час можна зробити начинку. У миску покласти дрібно нарізане масло, засипати необхідною кількістю цукру і борошна, перемішати. У результаті повинна вийти своєрідна крихта, нагадує панірувальні сухарі. Залишити в холодильнику на півгодини.
Як спекти кяту?
Готове тісто треба розкачати в не дуже тонкий шар. Зверху викласти начинку для кяти. Рівномірно складаємо конвертик, щоб вся начинка залишилася всередині. Защипив краю, пиріг викласти на деко швом вниз.
Виделкою наносимо традиційний візерунок. Крім естетики, він має практичне значення. Дірочки від вилки допомагають повітрю виходити назовні, не порушуючи зовнішній вигляд кяти. Потім кяту треба змастити яєчним жовтком. Є рецепти кяти, в яких випічку змащують сумішшю молока і жовтка. Також існує печиво кята, рецепт якого дуже схожий на наш. Різниця лише в тому, що холодне тісто з начинкою згортають в рулет і нарізати прямокутниками 4х5 див.
Пиріг поставити в духовку, розігріту до 200°С 20-25 хвилин. Печиво готується в тому ж режимі. Подавати на стіл гарячим.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування
Тісто для кяти карабахської
Незважаючи на те, що кята не є традиційним блюдом «на сворую руку», рецепт її приготування зовсім не складний.
Для правильного дріжджового тіста потрібно приготувати опару. Намагаючись заощадити час, ми візьмемо сухі дріжджі - від цього рецепт кяти карабахської гірше не стане. Всі інгредієнти для тіста ретельно перемішуємо, стежимо, щоб не було грудочок. Після цього треба поставити на годину в тепле місце, щоб трохи підійшло.
У цей час можна зробити начинку. У миску покласти дрібно нарізане масло, засипати необхідною кількістю цукру і борошна, перемішати. У результаті повинна вийти своєрідна крихта, нагадує панірувальні сухарі. Залишити в холодильнику на півгодини.
Як спекти кяту?
Готове тісто треба розкачати в не дуже тонкий шар. Зверху викласти начинку для кяти. Рівномірно складаємо конвертик, щоб вся начинка залишилася всередині. Защипив краю, пиріг викласти на деко швом вниз.
Виделкою наносимо традиційний візерунок. Крім естетики, він має практичне значення. Дірочки від вилки допомагають повітрю виходити назовні, не порушуючи зовнішній вигляд кяти. Потім кяту треба змастити яєчним жовтком. Є рецепти кяти, в яких випічку змащують сумішшю молока і жовтка. Також існує печиво кята, рецепт якого дуже схожий на наш. Різниця лише в тому, що холодне тісто з начинкою згортають в рулет і нарізати прямокутниками 4х5 див.
Пиріг поставити в духовку, розігріту до 200°С 20-25 хвилин. Печиво готується в тому ж режимі. Подавати на стіл гарячим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і
Бакинська кята
Кята - одна з найпоширеніших солодощів в Азербайджані, навіть на батьківщині готуватися за різними рецептами. У нашій статті ми пропонуємо простий
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.