Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Бакинська кята

4-01-2015, 16:12
975
Бакинська кята
Бакинська кята - це борошняний десерт. Рецептів це страви досить багато, але саме бакинська вважається не тільки класичної, а й найсмачнішою. Приготування кяти - справа досить просте і доступне кожному, і зараз ми в цьому переконаємося.

Бакинська кята - рецепт приготування


Інгредієнти:


  • пшеничне борошно - 35 склянки;

  • куряче яйце - 1 ціле + жовток, щоб змастити печиво кята;

  • сметана або мацоні - 1 склянка;

  • масло вершкове (замінити маргарином не бажано) - 250 грам;

  • цукор-пісок - 15 склянки.



  • За інгредієнтами видно, що страва це народне і дуже здобне. Зараз подивимося, як приготувати кята.

    Приготування

    Розділимо масло: 150 грам необхідні для тіста, 100 - для начинки. Меншу частину кладемо поки в морозилку, і займаємося тестом. Просіваємо борошно, за бажанням можна додати трохи розпушувача, і розтираємо склянку борошна з яйцем і мацоні. В цей час розтоплюємо 150 грам масла - його треба буде додати в тісто злегка охолодженим, не відразу з вогню. Коли масло готове, вливаємо його в отриману масу, ще раз гарненько все перемішуємо, поки тісто не стане
    Бакинська кята
    однорідним і пишним, закутуємо в поліетилен і відправляємо в холодильник.

    Поки тісто відпочиває, зробимо начинку. Беремо масло з морозилки і натираємо його на тертці. Змішуємо з 05 склянки борошна і цукром - це робити краще руками. У нас повинна вийде начинка у вигляді крихти. Тепер дістаємо тісто, ділимо його на 3-4 частини, кожну тонко розкочуємо. На кожен пласт рівномірно наносимо крихту з борошна, цукру і масла, і звертаємо все це в рулет, який ріжемо на окремі порції. Коли все це готове, майбутню кяту викладаємо на змащене маслом деко, зверху покриваємо шаром жовтка - так ми отримаємо рум'яну скоринку - і випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах. Ваша традиційна бакинська кята, рецепт якої ми привели, порадує всіх ваших друзів!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    «Довга» - рецепт
    «Довга» - рецепт
    Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете
    Кята - рецепт
    Кята - рецепт
    Кята - міжнаціональна блюдо. У Вірменії - це Гата,а в Грузії - Када. У всіх є свої особливості приготування, але азербайджанська кята на дріжджовому
    Штрудель з маком
    Штрудель з маком
    Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.