Бакинська кята

Бакинська кята - рецепт приготування
Інгредієнти:
За інгредієнтами видно, що страва це народне і дуже здобне. Зараз подивимося, як приготувати кята.
Приготування
Розділимо масло: 150 грам необхідні для тіста, 100 - для начинки. Меншу частину кладемо поки в морозилку, і займаємося тестом. Просіваємо борошно, за бажанням можна додати трохи розпушувача, і розтираємо склянку борошна з яйцем і мацоні. В цей час розтоплюємо 150 грам масла - його треба буде додати в тісто злегка охолодженим, не відразу з вогню. Коли масло готове, вливаємо його в отриману масу, ще раз гарненько все перемішуємо, поки тісто не стане

Поки тісто відпочиває, зробимо начинку. Беремо масло з морозилки і натираємо його на тертці. Змішуємо з 05 склянки борошна і цукром - це робити краще руками. У нас повинна вийде начинка у вигляді крихти. Тепер дістаємо тісто, ділимо його на 3-4 частини, кожну тонко розкочуємо. На кожен пласт рівномірно наносимо крихту з борошна, цукру і масла, і звертаємо все це в рулет, який ріжемо на окремі порції. Коли все це готове, майбутню кяту викладаємо на змащене маслом деко, зверху покриваємо шаром жовтка - так ми отримаємо рум'яну скоринку - і випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах. Ваша традиційна бакинська кята, рецепт якої ми привели, порадує всіх ваших друзів!
Рекомендуємо добрі рецепти

Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,

«Довга» - рецепт
Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете

Кята - рецепт
Кята - міжнаціональна блюдо. У Вірменії - це Гата,а в Грузії - Када. У всіх є свої особливості приготування, але азербайджанська кята на дріжджовому

Штрудель з маком
Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.