Вернуться назад Распечатать

Бакинська кята

Бакинська кята
Бакинська кята - це борошняний десерт. Рецептів це страви досить багато, але саме бакинська вважається не тільки класичної, а й найсмачнішою. Приготування кяти - справа досить просте і доступне кожному, і зараз ми в цьому переконаємося.

Бакинська кята - рецепт приготування


Інгредієнти:


  • пшеничне борошно - 35 склянки;

  • куряче яйце - 1 ціле + жовток, щоб змастити печиво кята;

  • сметана або мацоні - 1 склянка;

  • масло вершкове (замінити маргарином не бажано) - 250 грам;

  • цукор-пісок - 15 склянки.



  • За інгредієнтами видно, що страва це народне і дуже здобне. Зараз подивимося, як приготувати кята.

    Приготування

    Розділимо масло: 150 грам необхідні для тіста, 100 - для начинки. Меншу частину кладемо поки в морозилку, і займаємося тестом. Просіваємо борошно, за бажанням можна додати трохи розпушувача, і розтираємо склянку борошна з яйцем і мацоні. В цей час розтоплюємо 150 грам масла - його треба буде додати в тісто злегка охолодженим, не відразу з вогню. Коли масло готове, вливаємо його в отриману масу, ще раз гарненько все перемішуємо, поки тісто не стане
    Бакинська кята
    однорідним і пишним, закутуємо в поліетилен і відправляємо в холодильник.

    Поки тісто відпочиває, зробимо начинку. Беремо масло з морозилки і натираємо його на тертці. Змішуємо з 05 склянки борошна і цукром - це робити краще руками. У нас повинна вийде начинка у вигляді крихти. Тепер дістаємо тісто, ділимо його на 3-4 частини, кожну тонко розкочуємо. На кожен пласт рівномірно наносимо крихту з борошна, цукру і масла, і звертаємо все це в рулет, який ріжемо на окремі порції. Коли все це готове, майбутню кяту викладаємо на змащене маслом деко, зверху покриваємо шаром жовтка - так ми отримаємо рум'яну скоринку - і випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах. Ваша традиційна бакинська кята, рецепт якої ми привели, порадує всіх ваших друзів!