Пахлава азербайджанська
Ті, хто одного разу спробував це ласощі, навряд чи забудуть його дивовижний смак. Мова йде про пахлаву - страві азербайджанської кухні. Соковита, ароматна і надзвичайно смачна. Вона також популярна, як і вірменська пахлава . Зараз її часто можна зустріти в кондитерських магазинах, але ми вам розповімо, як самостійно приготувати пахлаву азербайджанською.
Рецепт приготування азербайджанської пахлави на перший погляд може здатися занадто складним. Але ми вам розповімо все настільки детально, що у вас неодмінно вийде справжній шедевр.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г;
яйця - 2 шт.;
сметана - 150 г;
молоко - 150 г;
вершкове масло - 50 г;
сухі дріжджі - 6 г;
сіль - щіпка;
цукор - 1 ч. ложка.
Для начинки:
горіхи волоські - 250 г;
цукрова пудра - 250 г;
вершкове масло - 250 г;
кардамон - 05 ч. ложки;
кориця - 1 ч. ложка;
ваніль.
Для глазурі:
яйця - 1 шт.;
горіхи волоські - 100 р.
Для сиропу:
мед - 150 г;
гаряча вода - 100 мл
Приготування
Готуємо дріжджове тісто: тепле молоко кладемо дріжджі і 1 столову ложку цукру. В іншому посуді змішати просіяне борошно, яйця, сметану, вершкове масло і сіль. Коли дріжджі забродять і зверху на молоці утворюється пінка, вливаємо суміш в другу ємність з продуктами і замішуємо тісто. Місити треба, поки воно не перестане липнути до рук. Прибираємо тісто приблизно на годину в тепле місце підходити.
Готуємо начинку: змішуємо перемелені волоські горіхи з цукровою пудрою. Додаємо кардамон і корицю. Друга частина начинки - це вершкове масло, яке потрібно розтопити перед самим використанням.
Тісто ділимо на 12 частин. Одна з них повинна бути трохи більше, ніж інші. Тонко-тонко розкачуємо цю частину, цього тесту повинно вистачити, щоб покрити форму - дно і стінки і бажано, щоб тісто ще звисало приблизно на 2 див. Змащуємо цей пласт маслом, зверху посипаємо начинкою. Інші частини також розкачуємо, тільки розмір повинен відповідати розміру форми. Чергуємо пласти тіста і начинки. А тісто, яке звисало, укладаємо на передостанній шар. Краї змащуємо збитим яйцем. Посипаємо начинкою і кладемо самий останній шар тіста. Верх пахлави змащуємо яйцем. Тепер нарізаємо ромбики і середину кожного кладемо по половинці горіха.
Накриваємо пахлаву рушником і залишаємо хвилин на 15. Після цього відправляємо в розігріту духовку. Хвилин через 15-20 форму виймаємо і по стиках ромбів поливаємо розтопленим вершковим маслом. Практично в самому кінці випічки, коли пахлава вже почне покриватися рум'яною скоринкою, знову виймаємо її з духовки і поливаємо медовим сиропом. Зараз його знадобиться всього третя частина. Знову відправляємо пахлаву в духовку і запікаємо до готовності. Потім виймаємо, даємо охолонути і тільки потім розділяємо ромбики і кожен макаємо в сироп. На цьому приготування азербайджанської пахлави завершено.
Рецепт азербайджанської пахлави
Рецепт приготування азербайджанської пахлави на перший погляд може здатися занадто складним. Але ми вам розповімо все настільки детально, що у вас неодмінно вийде справжній шедевр.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для глазурі:
Приготування
Готуємо дріжджове тісто: тепле молоко кладемо дріжджі і 1 столову ложку цукру. В іншому посуді змішати просіяне борошно, яйця, сметану, вершкове масло і сіль. Коли дріжджі забродять і зверху на молоці утворюється пінка, вливаємо суміш в другу ємність з продуктами і замішуємо тісто. Місити треба, поки воно не перестане липнути до рук. Прибираємо тісто приблизно на годину в тепле місце підходити.
Готуємо начинку: змішуємо перемелені волоські горіхи з цукровою пудрою. Додаємо кардамон і корицю. Друга частина начинки - це вершкове масло, яке потрібно розтопити перед самим використанням.
Тісто ділимо на 12 частин. Одна з них повинна бути трохи більше, ніж інші. Тонко-тонко розкачуємо цю частину, цього тесту повинно вистачити, щоб покрити форму - дно і стінки і бажано, щоб тісто ще звисало приблизно на 2 див. Змащуємо цей пласт маслом, зверху посипаємо начинкою. Інші частини також розкачуємо, тільки розмір повинен відповідати розміру форми. Чергуємо пласти тіста і начинки. А тісто, яке звисало, укладаємо на передостанній шар. Краї змащуємо збитим яйцем. Посипаємо начинкою і кладемо самий останній шар тіста. Верх пахлави змащуємо яйцем. Тепер нарізаємо ромбики і середину кожного кладемо по половинці горіха.
Накриваємо пахлаву рушником і залишаємо хвилин на 15. Після цього відправляємо в розігріту духовку. Хвилин через 15-20 форму виймаємо і по стиках ромбів поливаємо розтопленим вершковим маслом. Практично в самому кінці випічки, коли пахлава вже почне покриватися рум'яною скоринкою, знову виймаємо її з духовки і поливаємо медовим сиропом. Зараз його знадобиться всього третя частина. Знову відправляємо пахлаву в духовку і запікаємо до готовності. Потім виймаємо, даємо охолонути і тільки потім розділяємо ромбики і кожен макаємо в сироп. На цьому приготування азербайджанської пахлави завершено.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
Пахлава з листкового тіста
Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
Вірменська гата
У вірменській кухні дуже багато рецептів різних десертів, але найпоширеніший - гата. Зробити справжню гату в домашніх умовах вам допоможе наш рецепт.
Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш