Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пахлава азербайджанська

Пахлава азербайджанська

4-01-2015, 16:12
1 237
Пахлава азербайджанська
Ті, хто одного разу спробував це ласощі, навряд чи забудуть його дивовижний смак. Мова йде про пахлаву - страві азербайджанської кухні. Соковита, ароматна і надзвичайно смачна. Вона також популярна, як і вірменська пахлава . Зараз її часто можна зустріти в кондитерських магазинах, але ми вам розповімо, як самостійно приготувати пахлаву азербайджанською.

Рецепт азербайджанської пахлави


Рецепт приготування азербайджанської пахлави на перший погляд може здатися занадто складним. Але ми вам розповімо все настільки детально, що у вас неодмінно вийде справжній шедевр.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 150 г;

  • молоко - 150 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сухі дріжджі - 6 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • горіхи волоські - 250 г;

  • цукрова пудра - 250 г;

  • вершкове масло - 250 г;

  • кардамон - 05 ч. ложки;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • ваніль.


  • Для глазурі:

  • яйця - 1 шт.;

  • горіхи волоські - 100 р.

  • Для сиропу:

  • мед - 150 г;

  • гаряча вода - 100 мл


  • Приготування
    Готуємо дріжджове тісто: тепле молоко кладемо дріжджі і 1 столову ложку цукру. В іншому посуді змішати просіяне борошно, яйця, сметану, вершкове масло і сіль. Коли дріжджі забродять і зверху на молоці утворюється пінка, вливаємо суміш в другу ємність з продуктами і замішуємо тісто. Місити треба, поки воно не перестане липнути до рук. Прибираємо тісто приблизно на годину в тепле місце підходити.
    Готуємо начинку: змішуємо перемелені волоські горіхи з цукровою пудрою. Додаємо кардамон і корицю. Друга частина начинки - це вершкове масло, яке потрібно розтопити перед самим використанням.
    Тісто ділимо на 12 частин. Одна з них повинна бути трохи більше, ніж інші. Тонко-тонко розкачуємо цю частину, цього тесту повинно вистачити, щоб покрити форму - дно і стінки і бажано, щоб тісто ще звисало приблизно на 2 див. Змащуємо цей пласт маслом, зверху посипаємо начинкою. Інші частини також розкачуємо, тільки розмір повинен відповідати розміру форми. Чергуємо пласти тіста і начинки. А тісто, яке звисало, укладаємо на передостанній шар. Краї змащуємо збитим яйцем. Посипаємо начинкою і кладемо самий останній шар тіста. Верх пахлави змащуємо яйцем.
    Пахлава азербайджанська
    Тепер нарізаємо ромбики і середину кожного кладемо по половинці горіха.
    Накриваємо пахлаву рушником і залишаємо хвилин на 15. Після цього відправляємо в розігріту духовку. Хвилин через 15-20 форму виймаємо і по стиках ромбів поливаємо розтопленим вершковим маслом. Практично в самому кінці випічки, коли пахлава вже почне покриватися рум'яною скоринкою, знову виймаємо її з духовки і поливаємо медовим сиропом. Зараз його знадобиться всього третя частина. Знову відправляємо пахлаву в духовку і запікаємо до готовності. Потім виймаємо, даємо охолонути і тільки потім розділяємо ромбики і кожен макаємо в сироп. На цьому приготування азербайджанської пахлави завершено.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пахлава медова - рецепт
    Пахлава медова - рецепт
    Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
    Пахлава з листкового тіста
    Пахлава з листкового тіста
    Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Пахлава турецька: рецепт
    Пахлава турецька: рецепт
    Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
    Вірменська гата
    Вірменська гата
    У вірменській кухні дуже багато рецептів різних десертів, але найпоширеніший - гата. Зробити справжню гату в домашніх умовах вам допоможе наш рецепт.
    Пахлава вірменська - рецепт приготування
    Пахлава вірменська - рецепт приготування
    Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш