Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з вишнею в духовці

Пиріжки з вишнею в духовці

17-01-2015, 22:23
7 256
Пиріжки з вишнею в духовці
Вишня - це одна з найбільш підходящих ягід для пиріжків та пирогів. Її яскравий і чудовий смак з пікантною кислинкою, виділяє це ягоду серед всіх інших і, до всього іншого, тісто від неї не стає мокрим. Існує безліч рецептів приготування пиріжків з вишнями. Давайте розглянемо деякі з них.

Дріжджові пиріжки з вишнею


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 1 кг;

  • маргарин - 130 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки;

  • молоко - 500 мл;

  • ванілін - 3 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Як приготувати пиріжки з вишнею? В неглибоку ємність наливаємо молоко, висипаємо зверху дріжджі і, не розмішуючи, ставимо в тепле місце приблизно на 10 хвилин.
    Тим часом збиваємо яйця з цукром і потім додаємо в молоко. Туди ж кладемо розм'якшений маргарин, ванілін і щіпку солі. В отриману суміш додаємо трохи пшеничного борошна, ретельно перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15 хв. Далі додаємо борошно, замішуємо однорідне тісто і знову ставимо його на 30 хвилин у тепле місце.
    Тим часом готуємо вишню: промиваємо, видаляємо з неї кісточки і кладемо в друшляк, щоб стік сік. Готове тісто ділимо на невеликі шматочки, формуємо з кожного коржика, кладемо в центр декілька ягід і присипаємо цукром. Потім акуратно защепляем краю, формуємо пиріжки і викладаємо їх на достатній відстані один від одного на застелений пергаментним папером деко. Змащуємо пиріжки зверху яєчним жовтком і ставимо в заздалегідь розігріту духовку приблизно на 30 хвилин. Після закінчення часу, смачні і ніжні пиріжки з вишнями можна подавати до столу.
    Тісто на кефірі для пиріжків також виступить відмінною заміною в цьому рецепті. Спробуйте!

    Рецепт листкових пиріжків з вишнями


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 500 г;

  • свіжа вишня - 250 г;

  • цукор - за смаком;

  • крохмаль - 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Отже, для початку готуємо з вами начинку для пиріжків з вишнями: промиваємо, видаляємо кісточки, засипаємо цукром і залишаємо хвилин на 30 щоб ягода дала сік. Потім беремо листкове тісто, присипаємо борошном, розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на однакові прямокутники. Далі на кожен шматочок тіста викладаємо вишню, злегка присипаємо крохмалем і формуємо пиріжок. Деко змащуємо маслом, або застеляємо пекарським папером, викладаємо наші пиріжки і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Готові листкові пиріжки з вишнею перед подачею на стіл посипаємо, за бажанням, цукровою пудрою.

    Здобні пиріжки з вишнею


    Інгредієнти:
    Для першої опари:

  • молоко - 150 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • борошно - 3 ст. ложки.

  • Для другої опари:

  • молоко - 300 мл;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст.


  • Для тіста:

  • яйце - 3 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 200 г;

  • маргарин - 100 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • пшеничне борошно - 3 ст.;

  • дріжджі пресовані - 50 р.


  • Для начинки:

  • вишня - 500 г;

  • манна крупа - 100 р.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте приготуємо з вами опару для тіста: у каструлю наливаємо молоко і злегка підігріваємо на слабкому вогні. Далі кладемо в нього дріжджі, трохи цукру і всипаємо борошно. Після цього всі гарненько розмішуєм і поставити опару в тепле місце на 20 хвилин, накривши її рушником. Тепер переходимо до приготування другий опари: в окремому посуді змішуємо молоко з цукром, сіллю і борошном. Ретельно все перемішуємо, після чого дуже обережно змішуємо першу опару з другої. В результаті у вас повинно вийти тісто, по консистенції нагадує однорідну густу сметану. Потім приготовлену суміш накриваємо рушником і поставити підходити в теплому місці хвилин на 30.
    Не гаючи часу, відокремлюємо білки від жовтків, після чого білки збиваємо міксером у пишну піну, а жовтки розтираємо з цукром. На водяній бані розтоплюємо маргарин, змішуємо його з жовтками, рослинним маслом, а потім потихеньку вводимо збиті білки. Далі додаємо борошно і розмішуємо все до однорідного стану.
    Тепер змішуємо опару з приготовленої заготівлею з маргарину, яєць, борошна і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, кладемо
    Пиріжки з вишнею в духовці
    в каструльку і ставимо на 30 хвилин підходити в тепле місце.
    А в цей час, промиваємо під проточною водою вишню, очищаємо її від кісточок і відкидаємо на друшляк. Дріжджове тісто для пиріжків розкачуємо, нарізаємо однаковими шматочками, викладаємо на кожен трохи манки, потім вишню і присипаємо зверху невеликою кількістю цукру. Щільно скріплюємо краю коржі і формуємо пиріжок. Деко для випічки змащуємо рослинним маслом, а потім акуратно перекладаємо на нього пиріжки і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
    Приємного всім апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем
    Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
    Пиріжки з морквою
    Пиріжки з морквою
    Пиріжки - це чудове страву, яке обожнюють і дорослі, і діти. Вони можуть бути з м'ясом, картоплею, яйцем, капустою, яблуками. А сьогодні мова піде
    Булочки з вишнями
    Булочки з вишнями
    Всі ми любимо домашню випічку. Вона виходить смачною, ніжною і ароматною. Давайте розберемося, як зробити булочки з вишнями. Вони можуть дріжджовими,
    Пиріжки з вишнею
    Пиріжки з вишнею
    Вишня - одна з найпопулярніших ягід для створення пирогів і пиріжків. Її чудовий смак з невеликою кислинкою робить випічку соковитою і незвичайно
    Пиріжки з яблуками
    Пиріжки з яблуками
    Всі ми любимо солодке домашню випічку. І сьогодні ми з вами поговоримо про пиріжки з яблуками, від шматочка такого ласощі навряд чи хтось
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам