Пиріжки з морквою
З чим тільки ми не печемо пиріжки, щоб порадувати наших рідних і близьких. Вони можуть бути з яблуками, капустою, курагою, картоплею і т. д. Всіх начинок просто не перелічити. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати смачні і дуже корисні пиріжки з морквою. Таке блюдо неодмінно оцінять всі по достоїнству і неодмінно попросять у вас поділитися рецептиком.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 ст.;
молоко - 1 ст.;
спеції;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 100 г;
сметана - 150 мл;
масло рослинне - 3 ст. ложки.
Для начинки:
морква - 500 г;
волоські горіхи - 200 г;
родзинки - 50 г;
мед - 4 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г;
мелена кориця - за смаком;
цукор - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування солодких пиріжків з морквою дріжджі розпускаємо в тепленькому молоці, додавши в нього дрібку цукру і борошна. Все добре перемішуємо, щоб не утворилися грудочки і залишаємо опару на 30 хвилин в теплому місці для бродіння. Далі висипаємо в неї борошно, додаємо сіль, цукор, розтоплене і охолоджене вершкове масло, олію, кладемо сметану і перемішуємо. Висипаємо невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто, відставати від рук. Потім накриваємо його зверху полотенчиком і залишаємо підходити на 1 - 15 години в теплому місці.
Тим часом займемося поки приготування овочевої начинки. Моркву миємо щіткою, чистимо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і протушиваем в ньому до м'якості моркви. Додаємо до неї мед, родзинки , корицю, мелені горіхи, перемішуємо і знімаємо з вогню. Якщо начинка вийшла не досить солодкою, підсипаємо в неї за смаком цукор.
Тісто розділяємо на невеликі рівні шматочки, розкачуємо коржики і на середину кожного кладемо трохи морквяної начинки. Далі гарненько защипуємо краю і формуємо пиріжок. Перекладаємо всі заготовки на деко, змащене рослинним маслом, і залишаємо щоб підійшло приблизно на 20-30 хвилин. Тепер змащуємо верх пиріжків збитим яйцем і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо пиріжечки з морквою і родзинками 15-20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Інгредієнти:
Для тіста:
сироватка - 1 ст.;
дріжджі сухі - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
розтоплений маргарин - 2 ст. ложки;
борошно - 3 ст.
Для начинки:
морква - 4 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
мелена кориця -1 ч. ложка;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
яблуко - 3 шт.
Приготування
Для приготування смажених пиріжків з морквою злегка підігріваємо сироватку в мікрохвильовці і розчиняємо у ній сухі дріжджі. Потім додаємо цукровий пісок, кидаємо сіль, вливаємо рослинне масло і розтоплений маргарин. Борошно просіваємо заздалегідь і, підсипаючи невеликими порціями в рідину, замішуємо м'яке еластичне тісто. Після цього перекладаємо його в каструлю, змащену рослинним маслом, і ставимо посуд в тепле місце приблизно на 1 годину, для підходу.
А поки, давайте приготуємо начинку. Для цього промиваємо морква, відварюємо її в мундирі, охолодити, чистимо і натираємо на дрібну терочку. Тепер додаємо сипучі інгредієнти і перемішуємо. Яблука миємо, витираємо, шаткуємо кубиками і кидаємо в овочеву масу. Обминаємо тісто, викладаємо на стіл, посипаний борошном, і поділяємо приблизно на 12 кульок. Розкачуємо їх в коржики, кладуть на середину начинку і ліпимо пиріжки. Злегка накочуємо їх качалкою, щоб вони стали плоскими і обсмажуємо на сковороді у великій кількості розігрітої олії з обох сторін. Ось і все, пиріжки з морквою і яблуками готові!
Солодкі пиріжки з морквою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, для приготування солодких пиріжків з морквою дріжджі розпускаємо в тепленькому молоці, додавши в нього дрібку цукру і борошна. Все добре перемішуємо, щоб не утворилися грудочки і залишаємо опару на 30 хвилин в теплому місці для бродіння. Далі висипаємо в неї борошно, додаємо сіль, цукор, розтоплене і охолоджене вершкове масло, олію, кладемо сметану і перемішуємо. Висипаємо невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто, відставати від рук. Потім накриваємо його зверху полотенчиком і залишаємо підходити на 1 - 15 години в теплому місці.
Тим часом займемося поки приготування овочевої начинки. Моркву миємо щіткою, чистимо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і протушиваем в ньому до м'якості моркви. Додаємо до неї мед, родзинки , корицю, мелені горіхи, перемішуємо і знімаємо з вогню. Якщо начинка вийшла не досить солодкою, підсипаємо в неї за смаком цукор.
Тісто розділяємо на невеликі рівні шматочки, розкачуємо коржики і на середину кожного кладемо трохи морквяної начинки. Далі гарненько защипуємо краю і формуємо пиріжок. Перекладаємо всі заготовки на деко, змащене рослинним маслом, і залишаємо щоб підійшло приблизно на 20-30 хвилин. Тепер змащуємо верх пиріжків збитим яйцем і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо пиріжечки з морквою і родзинками 15-20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Рецепт пиріжків з морквою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування смажених пиріжків з морквою злегка підігріваємо сироватку в мікрохвильовці і розчиняємо у ній сухі дріжджі. Потім додаємо цукровий пісок, кидаємо сіль, вливаємо рослинне масло і розтоплений маргарин. Борошно просіваємо заздалегідь і, підсипаючи невеликими порціями в рідину, замішуємо м'яке еластичне тісто. Після цього перекладаємо його в каструлю, змащену рослинним маслом, і ставимо посуд в тепле місце приблизно на 1 годину, для підходу.
А поки, давайте приготуємо начинку. Для цього промиваємо морква, відварюємо її в мундирі, охолодити, чистимо і натираємо на дрібну терочку. Тепер додаємо сипучі інгредієнти і перемішуємо. Яблука миємо, витираємо, шаткуємо кубиками і кидаємо в овочеву масу. Обминаємо тісто, викладаємо на стіл, посипаний борошном, і поділяємо приблизно на 12 кульок. Розкачуємо їх в коржики, кладуть на середину начинку і ліпимо пиріжки. Злегка накочуємо їх качалкою, щоб вони стали плоскими і обсмажуємо на сковороді у великій кількості розігрітої олії з обох сторін. Ось і все, пиріжки з морквою і яблуками готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки з горохом
Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Пиріжки з яблуками
Всі ми любимо солодке домашню випічку. І сьогодні ми з вами поговоримо про пиріжки з яблуками, від шматочка такого ласощі навряд чи хтось
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам