З чим тільки ми не печемо пиріжки, щоб порадувати наших рідних і близьких. Вони можуть бути з яблуками, капустою, курагою, картоплею і т. д. Всіх начинок просто не перелічити. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати смачні і дуже корисні пиріжки з морквою. Таке блюдо неодмінно оцінять всі по достоїнству і неодмінно попросять у вас поділитися рецептиком.
Солодкі пиріжки з морквою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; молоко - 1 ст.; спеції; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; цукор - 2 ст. ложки; масло вершкове - 100 г; сметана - 150 мл; масло рослинне - 3 ст. ложки. Для начинки:
морква - 500 г; волоські горіхи - 200 г; родзинки - 50 г; мед - 4 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; мелена кориця - за смаком; цукор - за смаком. Приготування Отже, для приготування солодких пиріжків з морквою дріжджі розпускаємо в тепленькому молоці, додавши в нього дрібку цукру і борошна. Все добре перемішуємо, щоб не утворилися грудочки і залишаємо опару на 30 хвилин в теплому місці для бродіння. Далі висипаємо в неї борошно, додаємо сіль, цукор, розтоплене і охолоджене вершкове масло, олію, кладемо сметану і перемішуємо. Висипаємо невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто, відставати від рук. Потім накриваємо його зверху полотенчиком і залишаємо підходити на 1 - 15 години в теплому місці.
Тим часом займемося поки приготування овочевої начинки. Моркву миємо щіткою, чистимо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і протушиваем в ньому до м'якості моркви. Додаємо до неї мед, родзинки , корицю, мелені горіхи, перемішуємо і знімаємо з вогню. Якщо начинка вийшла не досить солодкою, підсипаємо в неї за смаком цукор.
Тісто розділяємо на невеликі рівні шматочки, розкачуємо коржики і на середину кожного кладемо трохи морквяної начинки. Далі гарненько защипуємо краю і формуємо пиріжок. Перекладаємо всі заготовки на деко, змащене рослинним маслом, і залишаємо щоб підійшло приблизно на 20-30 хвилин. Тепер змащуємо верх пиріжків збитим яйцем і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо пиріжечки з морквою і родзинками 15-20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Рецепт пиріжків з морквою
Інгредієнти: Для тіста:
сироватка - 1 ст.; дріжджі сухі - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; масло рослинне - 2 ст. ложки; розтоплений маргарин - 2 ст. ложки; борошно - 3 ст. Для начинки:
морква - 4 шт.; цукор - 3 ст. ложки; мелена кориця -1 ч. ложка; масло рослинне - 3 ст. ложки; яблуко - 3 шт. Приготування Для приготування смажених пиріжків з морквою злегка підігріваємо сироватку в мікрохвильовці і розчиняємо у ній сухі дріжджі. Потім додаємо цукровий пісок, кидаємо сіль, вливаємо рослинне масло і розтоплений маргарин. Борошно просіваємо заздалегідь і, підсипаючи невеликими порціями в рідину, замішуємо
м'яке еластичне тісто. Після цього перекладаємо його в каструлю, змащену рослинним маслом, і ставимо посуд в тепле місце приблизно на 1 годину, для підходу.
А поки, давайте приготуємо начинку. Для цього промиваємо морква, відварюємо її в мундирі, охолодити, чистимо і натираємо на дрібну терочку. Тепер додаємо сипучі інгредієнти і перемішуємо. Яблука миємо, витираємо, шаткуємо кубиками і кидаємо в овочеву масу. Обминаємо тісто, викладаємо на стіл, посипаний борошном, і поділяємо приблизно на 12 кульок. Розкачуємо їх в коржики, кладуть на середину начинку і ліпимо пиріжки. Злегка накочуємо їх качалкою, щоб вони стали плоскими і обсмажуємо на сковороді у великій кількості розігрітої олії з обох сторін. Ось і все, пиріжки з морквою і яблуками готові!