Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з морквою

Пиріжки з морквою
З чим тільки ми не печемо пиріжки, щоб порадувати наших рідних і близьких. Вони можуть бути з яблуками, капустою, курагою, картоплею і т. д. Всіх начинок просто не перелічити. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати смачні і дуже корисні пиріжки з морквою. Таке блюдо неодмінно оцінять всі по достоїнству і неодмінно попросять у вас поділитися рецептиком.

Солодкі пиріжки з морквою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • спеції;

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сметана - 150 мл;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • морква - 500 г;

  • волоські горіхи - 200 г;

  • родзинки - 50 г;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • мелена кориця - за смаком;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування солодких пиріжків з морквою дріжджі розпускаємо в тепленькому молоці, додавши в нього дрібку цукру і борошна. Все добре перемішуємо, щоб не утворилися грудочки і залишаємо опару на 30 хвилин в теплому місці для бродіння. Далі висипаємо в неї борошно, додаємо сіль, цукор, розтоплене і охолоджене вершкове масло, олію, кладемо сметану і перемішуємо. Висипаємо невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто, відставати від рук. Потім накриваємо його зверху полотенчиком і залишаємо підходити на 1 - 15 години в теплому місці.
    Тим часом займемося поки приготування овочевої начинки. Моркву миємо щіткою, чистимо і натираємо на крупній тертці. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і протушиваем в ньому до м'якості моркви. Додаємо до неї мед, родзинки , корицю, мелені горіхи, перемішуємо і знімаємо з вогню. Якщо начинка вийшла не досить солодкою, підсипаємо в неї за смаком цукор.
    Тісто розділяємо на невеликі рівні шматочки, розкачуємо коржики і на середину кожного кладемо трохи морквяної начинки. Далі гарненько защипуємо краю і формуємо пиріжок. Перекладаємо всі заготовки на деко, змащене рослинним маслом, і залишаємо щоб підійшло приблизно на 20-30 хвилин. Тепер змащуємо верх пиріжків збитим яйцем і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо пиріжечки з морквою і родзинками 15-20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.

    Рецепт пиріжків з морквою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сироватка - 1 ст.;

  • дріжджі сухі - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • розтоплений маргарин - 2 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст.


  • Для начинки:

  • морква - 4 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • мелена кориця -1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • яблуко - 3 шт.


  • Приготування
    Для приготування смажених пиріжків з морквою злегка підігріваємо сироватку в мікрохвильовці і розчиняємо у ній сухі дріжджі. Потім додаємо цукровий пісок, кидаємо сіль, вливаємо рослинне масло і розтоплений маргарин. Борошно просіваємо заздалегідь і, підсипаючи невеликими порціями в рідину, замішуємо
    Пиріжки з морквою
    м'яке еластичне тісто. Після цього перекладаємо його в каструлю, змащену рослинним маслом, і ставимо посуд в тепле місце приблизно на 1 годину, для підходу.
    А поки, давайте приготуємо начинку. Для цього промиваємо морква, відварюємо її в мундирі, охолодити, чистимо і натираємо на дрібну терочку. Тепер додаємо сипучі інгредієнти і перемішуємо. Яблука миємо, витираємо, шаткуємо кубиками і кидаємо в овочеву масу. Обминаємо тісто, викладаємо на стіл, посипаний борошном, і поділяємо приблизно на 12 кульок. Розкачуємо їх в коржики, кладуть на середину начинку і ліпимо пиріжки. Злегка накочуємо їх качалкою, щоб вони стали плоскими і обсмажуємо на сковороді у великій кількості розігрітої олії з обох сторін. Ось і все, пиріжки з морквою і яблуками готові!