Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Булочки з вишнями

Булочки з вишнями

18-01-2015, 12:03
3 785
Булочки з вишнями
Булочки з вишнями - прекрасна випічка, яка наповнить ваш будинок чудовим ароматом і вразить усіх незрівнянним смаком. Спробуйте приготувати їх за описаними нижче рецептами.

Дріжджові булочки з вишнями


Інгредієнти:

  • дріжджі сухі - 1 ст. ложка;

  • цукор - 3 ст. ложка;

  • тепла вода - 05 склянки;

  • кефір - 1 склянка;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • свіжа вишня - 500 г;

  • борошно - 600 г;

  • цукор ванільний - за смаком;

  • цукрова пудра;

  • насіння маку - за бажанням;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    В теплу воду висипаємо цукровий пісок і дріжджі. Потім вливаємо домашній кефір , рослинне масло і все добре перемішуємо вінчиком. Після цього додаємо невеликими порціями просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Руки змащуємо рослинним маслом, перекладаємо в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепло на 30 хвилин.
    Піднялося тісто викладаємо на стіл, гарненько обминаємо і поділяємо на невеликі шматочки, надаючи кожному форму гуртка. Далі вкладаємо приблизно по 5 ягід і посипаємо цукровою пудрою, змішаною з ваніліном. Краї кожного гуртка піднімаємо і щільно защипуємо, формуючи кругленькі булочки.
    Викладаємо їх швом вниз на змащений лист і посипаємо маком. Духовку нагріваємо до 180 градусів, на самий нижній рівень ставимо чашу з водою і випікаємо булочки з вишнями 20 хвилин, до готовності. Після цього остуджуємо випічку і подаємо на стіл.

    Здобні булочки з вишнями


    Інгредієнти:

  • молоко - 1 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • сухі дріжджі - 11 г;

  • цукор - 075 ст.;

  • масло вершкове - 80 г;

  • борошно - 900 г;

  • заморожена вишня - 300 р.


  • Приготування
    Для початку розчиняємо дріжджі, сіль та цукровий пісок у воді, перемішуємо і залишаємо суміш в теплі на 15 хвилин. За цей час дріжджі стануть «грати» і на поверхні з'явиться піниста шапочка. Після цього додаємо до дріжджового розчину розм'якшене вершкове масло, акуратно вливаємо тепле молоко, добре розмішуємо і, поступово всипаючи борошно, замішуємо однорідне м'яке тісто. Далі перекладаємо його на стіл, присипаний борошном, і вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.
    Підготовлене таким чином тісто перекладаємо в чашку, збризкуємо трохи маслом, накриваємо рушником і залишаємо приблизно години на 2 для підйому. Як тільки воно збільшиться в об'ємі в 2 рази, обминаємо і ділимо на порції. Тепер беремо по одній кульці, розтягуємо в коржик, кладемо всередину по 5 ягідок, присипаємо цукром і щільно заліплюємо краю. Укладаємо солодкі булочки з вишнями на деко і залишаємо на 30 хвилин, накривши зверху чистим рушником, для расстойки. Потім змащуємо здобні булочки молоком, присипаємо за бажанням штрейзеля. Для цього змішуємо в рівних кількостях борошно, цукровий пісок і маслечко, розтираючи все гарненько в крихту. Випікаємо ласощі при 200 градусах приблизно хвилин 30.

    Листкові булочки з вишнями


    Інгредієнти:

  • тісто листкове - 500 г;

  • вишня - 200 г;

  • цукор - за смаком;

  • крохмаль - 4 ч. ложки.


  • Приготування
    Булочки з вишнями
    Вишню промиваємо, видаляємо кісточки і даємо ягодам добре обсохнути. Потім посипаємо їх цукром і залишаємо на 30 хвилин, щоб вони пустили сік. Листкове тісто розморожуємо, розгортаємо в тоненький пласт, товщиною 3 міліметри і нарізаємо на невеликі прямоугольнички.
    На одну сторону кожної заготовки викладаємо трохи приготовленої вишневої начинки, зверху злегка присипаємо крохмалем і формуємо акуратні пиріжки. Викладаємо їх на деко, покрите пергаментним папером, і відправляємо в нагріту духовку. Випікаємо булочки при 180 градусах до красивого золотистого кольору. Ось і все, листкові булочки зі свіжою вишнею, готові!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Часникові булочки
    Часникові булочки
    Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Булочки в мультиварці
    Булочки в мультиварці
    В даний час мультиварка є відмінною помічницею у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми розповімо, як спекти в ній булочки з родзинками, маком,
    Булочки з начинкою
    Булочки з начинкою
    Всі ми любимо смачні ароматні булочки до чашки чаю або кави. Звичайно ж, їх можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але ж домашня випічка
    Булочки з сиром
    Булочки з сиром
    Сьогодні ми пропонуємо вам зробити дивовижні булочки з сиром до чашці гарячого чаю або кави в сімейному колі. У нашій статті ми зібрали декілька