Пиріжки з вишнею
Вишня - одна з найбільш популярних і поширених ягід для пирогів і пиріжків. Її чудовий яскравий смак з невеликою кислинкою робить випічку оригінальної і соковитою. Існує безліч рецептів приготування пиріжків з вишнями. Давайте розглянемо деякі з них.
Інгредієнти:
борошно - 1 кг;
яйце - 3 шт.;
маргарин - 125 г;
дріжджі сухі - 2 ч. ложки;
молоко - 500 мл;
цукор - 1 ст.;
ванілін - за смаком;
сіль - щіпка.
Приготування
Давайте розберемося, як зробити пиріжки з вишнею. Тепле молоко виливаємо в невелику ємність, висипаємо сухі дріжджі і, не розмішуючи, ставимо опару в тепле місце приблизно на 10 хвилин. Цим часом збиваємо окремо яйця з цукром, а потім переливаємо суміш у молоко. Сюди ж кладемо м'який маргарин, щіпку солі і ванілін. В отриману масу висипаємо приблизно 4 склянки борошна і добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно, замішуємо еластичне тісто і хвилин на 30 знову прибираємо його в тепло.
А цим часом поки готуємо начинку. Для цього беремо вишню, видаляємо з неї кісточки і кладемо в друшляк, щоб позбутися від соку. Готове тісто розділяємо на однакові шматочки і з кожного формуємо невелику коржик. У центр кладемо по 2-3 вишеньки і трохи присипаємо цукром.
Тепер ліпимо пиріжки. Деко застеляємо папером або змащуємо олією, викладаємо булочки на невеликій відстані один від одного і даємо йому постояти близько 20 хвилин, поки вони не збільшаться в 2 рази. Після цього змащуємо здобні пиріжки з вишнею яєчним жовтком і відправляємо в попередньо розігріту духовку приблизно на півгодини.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 800 г;
кефір - 500 мл;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
сіль;
сода - 05 ч. ложки.
Для начинки:
цукровий пісок - за смаком;
вишня.
Приготування
Для приготування пиріжків з замороженої вишнею, ягоди заздалегідь перебираємо, видаляємо кісточки, викладаємо в друшляк, промиваємо під водою і залишаємо хвилин на 30 щоб стекла зайва рідина. Цим часом готуємо тісто: борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо в неї яйця, вливаємо домашній кефір , додаємо соду, щіпку солі і цукор. Гарненько все перемішуємо і викладаємо масу на робочу поверхню. Замішуємо м'яке тісто, ділимо його на 2 однакові частини, скачуємо в ковбаску і розрізаємо кожну на порційні шматочки.
Потім мачає тісто в борошно і розкочуємо качалкою в коржі. На кожну заготовку насипаємо трохи цукру і кладемо підготовлені ягоди. Акуратно защипуємо краю і формуємо пиріжок.
Тепер розігріваємо в сковороді масло й обсмажуємо пиріжки з вишнею з 2-х сторін на слабенькому вогні до появи золотистої скоринки. Після цього перекладаємо готову випічку на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Коли пиріжки трохи подстинут, перекладаємо їх на блюдо і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
тісто листкове - 500 г;
заморожена вишня - 200 г;
крохмаль - 4 ч. ложки;
цукор - 5 ст. ложок.
Приготування
Вишню заздалегідь розморожуємо, виймаємо кісточки, засипаємо цукром-піском і залишаємо хвилин на 20-30. Потім виділилася рідина обережно зливаємо - для пиріжків вона нам не знадобиться. Листкове тісто розкочуємо качалкою в тонкий пласт товщиною і нарізаємо на прямоугольнички. Викладаємо ягоду на кожну заготовку, посипаємо її трохи крохмалем і виліплює закритий або відкритий пиріжок. Деко застеляємо папером, перекладаємо на нього наші пиріжки і випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Дріжджові пиріжки з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як зробити пиріжки з вишнею. Тепле молоко виливаємо в невелику ємність, висипаємо сухі дріжджі і, не розмішуючи, ставимо опару в тепле місце приблизно на 10 хвилин. Цим часом збиваємо окремо яйця з цукром, а потім переливаємо суміш у молоко. Сюди ж кладемо м'який маргарин, щіпку солі і ванілін. В отриману масу висипаємо приблизно 4 склянки борошна і добре перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно, замішуємо еластичне тісто і хвилин на 30 знову прибираємо його в тепло.
А цим часом поки готуємо начинку. Для цього беремо вишню, видаляємо з неї кісточки і кладемо в друшляк, щоб позбутися від соку. Готове тісто розділяємо на однакові шматочки і з кожного формуємо невелику коржик. У центр кладемо по 2-3 вишеньки і трохи присипаємо цукром.
Тепер ліпимо пиріжки. Деко застеляємо папером або змащуємо олією, викладаємо булочки на невеликій відстані один від одного і даємо йому постояти близько 20 хвилин, поки вони не збільшаться в 2 рази. Після цього змащуємо здобні пиріжки з вишнею яєчним жовтком і відправляємо в попередньо розігріту духовку приблизно на півгодини.
Смажені пиріжки з вишнею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування пиріжків з замороженої вишнею, ягоди заздалегідь перебираємо, видаляємо кісточки, викладаємо в друшляк, промиваємо під водою і залишаємо хвилин на 30 щоб стекла зайва рідина. Цим часом готуємо тісто: борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо в неї яйця, вливаємо домашній кефір , додаємо соду, щіпку солі і цукор. Гарненько все перемішуємо і викладаємо масу на робочу поверхню. Замішуємо м'яке тісто, ділимо його на 2 однакові частини, скачуємо в ковбаску і розрізаємо кожну на порційні шматочки.
Потім мачає тісто в борошно і розкочуємо качалкою в коржі. На кожну заготовку насипаємо трохи цукру і кладемо підготовлені ягоди. Акуратно защипуємо краю і формуємо пиріжок.
Тепер розігріваємо в сковороді масло й обсмажуємо пиріжки з вишнею з 2-х сторін на слабенькому вогні до появи золотистої скоринки. Після цього перекладаємо готову випічку на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Коли пиріжки трохи подстинут, перекладаємо їх на блюдо і подаємо на стіл.
Листкові пиріжки з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Вишню заздалегідь розморожуємо, виймаємо кісточки, засипаємо цукром-піском і залишаємо хвилин на 20-30. Потім виділилася рідина обережно зливаємо - для пиріжків вона нам не знадобиться. Листкове тісто розкочуємо качалкою в тонкий пласт товщиною і нарізаємо на прямоугольнички. Викладаємо ягоду на кожну заготовку, посипаємо її трохи крохмалем і виліплює закритий або відкритий пиріжок. Деко застеляємо папером, перекладаємо на нього наші пиріжки і випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Слойки з вишнею
Слойки - дивовижна ароматна випічка для вечірніх посиденьок за чашкою чаю в колі сім'ї та друзів. І зараз ми вам розповімо, як зробити чудові слойки
Булочки з вишнями
Всі ми любимо домашню випічку. Вона виходить смачною, ніжною і ароматною. Давайте розберемося, як зробити булочки з вишнями. Вони можуть дріжджовими,
Пиріжки з вишнею в духовці
Вишнева начинка для пиріжків була і залишається однією з найбільш популярних для цього виду випічки. У даній статті ми зібрали кілька рецептів всіма
Пиріжки з яблуками
Всі ми любимо солодке домашню випічку. І сьогодні ми з вами поговоримо про пиріжки з яблуками, від шматочка такого ласощі навряд чи хтось
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам
Рогалики з вишнею
Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій