Вернуться назад Распечатать

Житній хліб в мультиварці

Житній хліб в мультиварці
А чи знаєте ви, що за допомогою звичайної мультиварки можна спекти м'який, свіжий і смачний житній хліб ? Як це зробити, ми вам зараз розповімо.

Без дріжджовий житній хліб в мультиварці


Інгредієнти:

  • житнє борошно - 250 г;

  • борошно пшеничне - 250 г;

  • кефір - 500 мл;

  • харчова сода - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 30 г;

  • сіль;

  • вівсяні пластівці - 100 р.


  • Приготування
    Отже, борошно двох видів просіваємо кілька разів через сито в глибоку миску. Потім додаємо сіль, харчову соду і вівсяні пластівці. Вершкове масло розтоплюємо і акуратно виливаємо в суху суміш разом з домашнім кефіром . Тепер все ретельно розмішуємо ложкою і замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кульку і кладемо на 30 хвилин у тепле місце.
    Цим часом включаємо в мережу мультиварку, розігріваємо її, посипаємо чашу борошном і викладаємо тісто. Виставляємо режим «Випічка» і чекаємо приблизно півгодини. Далі перевіряємо хліб на готовність, для цього обережно виймаємо його і злегка постукуємо по дну, якщо звук буде глухим, значить хліб готовий. Накриваємо його рушником і залишаємо остигати. Ось і все, м'який і смачний пшенично-житній хліб в мультиварці готовий!

    Рецепт житнього хліба в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 700 г;

  • житнє борошно - 2 ст.;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • сухі дріжджі - 1 пакетик;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • вода - 500 мл


  • Приготування
    Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, всипаємо цукор, вливаємо олію і кидаємо дрібку солі. Гарненько все перемішуємо до однорідного стану і поступово всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м'яке тісто, накриваємо каструлю рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Потім акуратно виймаємо тісто з каструлі і гарненько переминаем його руками, формуючи «колобок».
    Кладемо в каструлю мультиварки, попередньо змащену маслом, і залишаємо підходити ще приблизно на 1 годину, накривши знову рушником. Після цього закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 60 хвилин. Після звукового сигналу, акуратно дістаємо хліб з допомогою кошики для варіння на пару і перевертаємо його на іншу сторону. Знову встановлюємо програму «Випічка» на 40 хвилин. Готовий м'який хлібець витягуємо з мультиварки, перекладаємо на тарілку, накриваємо рушником і даємо охолонути до кімнатної температури.

    Рецепт житнього хліба для мультиварки


    Інгредієнти:

  • житнє борошно - 2 ст.;

  • пшеничне борошно - 700 г;

  • кип'ячена вода - 500 мл;

  • кефір - 05 ст.;

  • сухі дріжджі - 11 г;

  • олія рослинна;

  • цукровий пісок - за смаком.


  • Приготування
    Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Гарненько все перемішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто, накриваємо його рушником і залишаємо підходити в теплому місці приблизно 65 хвилин.
    Можна расстаивать тісто в мультиварці, для цього викладаємо його в чашу, включаємо програму «Підігрів» і даємо приладу трохи
    Житній хліб в мультиварці
    прогрітися, потім відключаємо його і залишаємо тісто в спокої. Після того, як воно підійде, перекладаємо його на стіл, розминаємо і формуємо кулю. Кладемо в змащену маслом чашу, знову підігріваємо і даємо хлебушку трохи піднятися.
    Потім закриваємо кришку, встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо приблизно 60 хвилин. Після цього акуратно перевертаємо його на іншу сторону і печемо до готовності ще 40 хвилин. Готовий свіжий житній хліб обережно виймаємо з мультиварки за допомогою рушники і даємо повністю охолонути, прикривши зверху чистим рушником. Хлібець виходить дуже смачним, пишним і м'яким!