Баурсаки на кефірі - рецепт
Баурсаки - національне казахське страва, яку смажать у кожному домі постійно і використовують замість хліба. Існує безліч рецептів приготування баурсаков, але ми розглянемо з вами як приготувати їх на кефірі. Вони виходять не менш смачними, але набагато більш пишними і швидкими.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
кефір - 500 мл;
сода - 1 ч. ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
борошно - 800 г;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль;
олія рослинна.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати баурсаки на кефірі. Отже, домашній кефір наливаємо в миску, додаємо цукор, сіль, розбиваємо яйце, вливаємо олію і все перемішуємо до однорідності. Потім додаємо трохи соди і злегка збиваємо. Після цього поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне гладке тісто. Тепер перекладаємо його на стіл, обминаємо гарненько і залишаємо відпочити протягом 15 хвилин. Далі розділяємо на дві рівні частини, скачуємо з кожної невеликий валик і нарізаємо на однакові шматочки. З кожного шматочка формуємо руками кульку і обсмажуємо в киплячому масло на помірному вогні до рум'яності, періодично перевертаючи. Потім обережно перекладаємо баурсаки на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, і після цього подаємо на стіл.
Інгредієнти:
кефір - 1 л;
молоко - 1 л;
кориця за бажанням;
сіль - щіпка;
цукор - щіпка;
маргарин - 30 г;
харчова сода - щіпка;
кип'ячена вода - 150 мл;
насіння кунжуту - за бажанням;
дріжджі сухі - 1 пакетик;
пшеничне борошно - 2 кг;
олія - для смаження.
Приготування
Давайте розглянемо ще один спосіб, як приготувати баурсаки на кефірі. Виявляється, зробити це простіше простого - треба всього лише 30 хвилин вільного часу і бажання. Отже, виливаємо в каструльку літр молока, вливаємо стільки ж кефіру, кидаємо по дрібці солі і цукру. Все добре перемішуємо, злегка підігріваючи масу, щоб кристали повністю розчинилися. Окремо кип'ятимо півсклянки води, кладемо шматочок маргарину, розтоплюємо його і кидаємо трохи харчової соди. Це все ретельно змішуємо. Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді і додаємо в загальну масу. Тепер енергійно замішуємо пластичне тісто, кладемо за бажанням корицю або насіння кунжуту, накриваємо його і залишаємо постояти хвилин на 15. Після цього формуємо невеличкі кульки і обсмажуємо їх у великій кількості рослинного масла до рум'яного кольору.
Інгредієнти:
державне молоко - 1 л;
кефір - 1 л;
сіль - 60 г;
цукровий пісок - 10 г;
сухі дріжджі - 30 г;
вода - 150 мл;
масло вершкове - 50 г;
пшеничне борошно -25 кг;
ванілін - за смаком;
олія - для смаження.
Приготування
Для приготування тіста для баурсаков, змішуємо в глибокій посудині кефір з молоком, додаємо вказане в рецепті кількість цукру і солі. В інший ковшичек наливаємо воду, доводимо її до кипіння, кладемо 30 грам вершкового масла і кидаємо дрібку харчової соди. Усе ретельно змішуємо. Окремо розводимо в теплій воді сухі дріжджі і виливаємо їх в загальну масу. Тепер поступово всипаємо все борошно і замішуємо круте однорідне тісто: не тверде, але і не м'яке. Далі накриваємо його рушником і залишаємо постояти в теплі на 30 хвилин.
Потім розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 3 сантиметри, вирізаємо однакові ромбики і смажимо їх у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Після цього акуратно перекладаємо їх на паперовий рушник і злегка витираємо, щоб позбавиться від зайвої олії. Ну, ось і все, що у нас вийшло багато смачних, м'яких і пишних баурсаков на кефірі.
Баурсаки на кефірі без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати баурсаки на кефірі. Отже, домашній кефір наливаємо в миску, додаємо цукор, сіль, розбиваємо яйце, вливаємо олію і все перемішуємо до однорідності. Потім додаємо трохи соди і злегка збиваємо. Після цього поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне гладке тісто. Тепер перекладаємо його на стіл, обминаємо гарненько і залишаємо відпочити протягом 15 хвилин. Далі розділяємо на дві рівні частини, скачуємо з кожної невеликий валик і нарізаємо на однакові шматочки. З кожного шматочка формуємо руками кульку і обсмажуємо в киплячому масло на помірному вогні до рум'яності, періодично перевертаючи. Потім обережно перекладаємо баурсаки на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, і після цього подаємо на стіл.
Рецепт баурсаков на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо ще один спосіб, як приготувати баурсаки на кефірі. Виявляється, зробити це простіше простого - треба всього лише 30 хвилин вільного часу і бажання. Отже, виливаємо в каструльку літр молока, вливаємо стільки ж кефіру, кидаємо по дрібці солі і цукру. Все добре перемішуємо, злегка підігріваючи масу, щоб кристали повністю розчинилися. Окремо кип'ятимо півсклянки води, кладемо шматочок маргарину, розтоплюємо його і кидаємо трохи харчової соди. Це все ретельно змішуємо. Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді і додаємо в загальну масу. Тепер енергійно замішуємо пластичне тісто, кладемо за бажанням корицю або насіння кунжуту, накриваємо його і залишаємо постояти хвилин на 15. Після цього формуємо невеличкі кульки і обсмажуємо їх у великій кількості рослинного масла до рум'яного кольору.
Казахські баурсаки на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста для баурсаков, змішуємо в глибокій посудині кефір з молоком, додаємо вказане в рецепті кількість цукру і солі. В інший ковшичек наливаємо воду, доводимо її до кипіння, кладемо 30 грам вершкового масла і кидаємо дрібку харчової соди. Усе ретельно змішуємо. Окремо розводимо в теплій воді сухі дріжджі і виливаємо їх в загальну масу. Тепер поступово всипаємо все борошно і замішуємо круте однорідне тісто: не тверде, але і не м'яке. Далі накриваємо його рушником і залишаємо постояти в теплі на 30 хвилин.
Потім розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 3 сантиметри, вирізаємо однакові ромбики і смажимо їх у великій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Після цього акуратно перекладаємо їх на паперовий рушник і злегка витираємо, щоб позбавиться від зайвої олії. Ну, ось і все, що у нас вийшло багато смачних, м'яких і пишних баурсаков на кефірі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
Пончики на кефірі - рецепт
Пончики на кефірі - чудова солодкість, нехай і калорійна. Якщо ви любите іноді побалувати себе, то візьміться за приготування даного ласощі. А
Рогалики на кефірі
Рогалики - це дуже смачна випічка з різноманітною начинкою, яка отримала таку назву через свою форму, що нагадує звірині рогу. Їх печуть з різних
Баурсаки - рецепт
Баурсаки - популярна страва у багатьох країнах. Це невеличкі пампушки, смажені у фритюрі або в казані. Зазвичай вони готуються з прісного або
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили