Баурсаки - рецепт

Баурсаки із заморожених яєць
Такі баурсаки виходять дуже смачними, подавати їх треба гарячими, а при обсмажуванні потрібна певна вправність.
Інгредієнти:
Приготування
Пишні баурсаки виходять, якщо тісто замісити тільки з яєць, борошна та олії. Щоб отримати головний інгредієнт, трохи надбийте шкаралупу яєць зверху, встановіть їх надбитим кінцем вгору і помістіть в морозилку на годину-півтора. У миску розбийте яйця, посоліть, додайте соду, рослинне масло і добре перемішайте. Оскільки жовтки замерзлих яєць тверді, краще це робити за допомогою картоплем'ялкою. Поступово додаючи борошно, замісіть густе тверде тісто. Розігрійте масло. Від тесту відокремлюйте грудочки завбільшки з наперсток, скатуємо в кульки і опускайте у фритюр. Баурсаки, рецепт яких тут наведено, значно збільшуються в розмірах при обсмажуванні. Готові кульки викладіть на серветку, щоб стекли надлишки масла.
Солодкі баурсаки
Казахські баурсаки, рецепт яких теж досить простий, готують із дріжджового тіста.
Інгредієнти:

Приготування
Молоко підігрійте до 30 градусів, додайте в нього цукор і дріжджі. Залиште на півгодини в теплому місці, потім додайте яйця, сіль і сметану. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Ретельно все перемішайте, щоб суміш стала однорідною, поступово додайте просіяне борошно. Замісіть м'яке тісто, залиште хвилин на 20 щоб воно відпочило. По цьому рецепту виходить гладке, еластичне тісто на баурсаки, рецепт його можна трохи змінити, наприклад, додати більше цукру, щоб приготувати десерт, або молоко замінити сироваткою, тоді тісто буде легше. Розділіть тісто на 6-8 колобків, розтягуючи в сторони і розплющуючи, сформуйте джгути і наріжте на невеликі шматочки завбільшки з невеликий волоський горіх. Смажте баурсаки у фритюрі до насиченого золотистого кольору, весь час помішуючи.
Баурсаки з сиром
Рецепт смачних баурсаков можна скласти самостійно, якщо в тісто додати тертий сир або сир.
Інгредієнти:
Приготування
Баурсаки на кефірі виходять дуже м'якими, вони просто тануть у роті. Кефір повинен бути кімнатної температури. Сир розімніть

Рекомендуємо добрі рецепти

Сирні коржики за 5 хвилин
Хочете здивувати всіх незвичайним сніданком? Спеките домочадцям сирні коржики - вони їм точно сподобаються. Подавати їх можна і в гарячому, і в

Як приготувати оладки на кефірі?
Оладки - відмінний варіант сніданку. Однак не всі знають, як їх готувати. Ми розповімо вам про те, як зробити пишні оладки на кефірі, а також

Дріжджові пончики - рецепт
Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти

Пампушки - рецепт
Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не

Татарський чак-чак - рецепт
Багато люблять десерт чак-чак - це поширене блюдо з татарської кухні. А ось рецепт приготування цього смачного ласощі знають не багато. У нашій

Баурсаки на кефірі - рецепт
Баурсаки - це популярне блюдо азіатської кухні, яке являє собою шматочки тіста, смажені у великій кількості олії. Приготувати їх можна різними