Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баурсаки - рецепт

Баурсаки - рецепт

4-01-2015, 21:49
994
Баурсаки - рецепт
Баурсаки - одне з найбільш цікавих страв азіатської кухні, являє собою шматочки тіста, обсмажені у фритюрі. Традиційно тісто на баурсаки готують солодке, так як з готових грудочок збирають десерт, подібний чак чаку . Замість цукру можна використовувати мед, як це роблять в татарському варіанті. Однак бувають баурсаки і несолодкі, їх подають замість хліба. Є кілька варіантів, як приготувати баурсаки по-казахськи, щоб вийшли кульки рум'яними, пишними і м'якими.
Баурсаки із заморожених яєць
Такі баурсаки виходять дуже смачними, подавати їх треба гарячими, а при обсмажуванні потрібна певна вправність.
Інгредієнти:

  • куряче яйце - 10 шт.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • олія соняшникова - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 склянки;

  • рослинна олія для фритюру -300 мл


  • Приготування
    Пишні баурсаки виходять, якщо тісто замісити тільки з яєць, борошна та олії. Щоб отримати головний інгредієнт, трохи надбийте шкаралупу яєць зверху, встановіть їх надбитим кінцем вгору і помістіть в морозилку на годину-півтора. У миску розбийте яйця, посоліть, додайте соду, рослинне масло і добре перемішайте. Оскільки жовтки замерзлих яєць тверді, краще це робити за допомогою картоплем'ялкою. Поступово додаючи борошно, замісіть густе тверде тісто. Розігрійте масло. Від тесту відокремлюйте грудочки завбільшки з наперсток, скатуємо в кульки і опускайте у фритюр. Баурсаки, рецепт яких тут наведено, значно збільшуються в розмірах при обсмажуванні. Готові кульки викладіть на серветку, щоб стекли надлишки масла.
    Солодкі баурсаки
    Казахські баурсаки, рецепт яких теж досить простий, готують із дріжджового тіста.
    Інгредієнти:

  • мука в/с - 35 склянки;

  • молоко - 2 склянки;

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;
  • Баурсаки - рецепт

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка без гірки;

  • дріжджі - 30 г;

  • рослинне масло - 300 мл


  • Приготування
    Молоко підігрійте до 30 градусів, додайте в нього цукор і дріжджі. Залиште на півгодини в теплому місці, потім додайте яйця, сіль і сметану. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Ретельно все перемішайте, щоб суміш стала однорідною, поступово додайте просіяне борошно. Замісіть м'яке тісто, залиште хвилин на 20 щоб воно відпочило. По цьому рецепту виходить гладке, еластичне тісто на баурсаки, рецепт його можна трохи змінити, наприклад, додати більше цукру, щоб приготувати десерт, або молоко замінити сироваткою, тоді тісто буде легше. Розділіть тісто на 6-8 колобків, розтягуючи в сторони і розплющуючи, сформуйте джгути і наріжте на невеликі шматочки завбільшки з невеликий волоський горіх. Смажте баурсаки у фритюрі до насиченого золотистого кольору, весь час помішуючи.
    Баурсаки з сиром
    Рецепт смачних баурсаков можна скласти самостійно, якщо в тісто додати тертий сир або сир.
    Інгредієнти:

  • кефір - 05 л;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сир - 200 г;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мука в/с-4-5 склянок;

  • олія для смаження - 1 стакан.


  • Приготування
    Баурсаки на кефірі виходять дуже м'якими, вони просто тануть у роті. Кефір повинен бути кімнатної температури. Сир розімніть
    Баурсаки - рецепт
    вилкою, додайте яйця, сіль, соду і як слід перемішайте. Підливайте кефір і розмішуйте, поки маса не стане однорідною. Замість сиру можна використовувати натертий на дрібній тертці сир. Поступово подбавляя борошно, замісіть м'яке тісто. Не слід вимішувати тісто на сирні баурсаки дуже довго. Як тільки воно «схопиться», скачайте його в кулю і залиште на 10 хвилин, тим часом розігрійте масло. Замість рослинного масла можна використовувати топлений жир або масло, курдючне сало або суміш жиру з рослинним маслом. Відокремлюйте невеликі шматочки тіста, скатуємо їх у кульки і опускайте в киплячу олію. Коли вони обсмажаться до рівного коричневого кольору, відкиньте на друшляк, щоб стекли надлишки масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирні коржики за 5 хвилин
    Сирні коржики за 5 хвилин
    Хочете здивувати всіх незвичайним сніданком? Спеките домочадцям сирні коржики - вони їм точно сподобаються. Подавати їх можна і в гарячому, і в
    Як приготувати оладки на кефірі?
    Як приготувати оладки на кефірі?
    Оладки - відмінний варіант сніданку. Однак не всі знають, як їх готувати. Ми розповімо вам про те, як зробити пишні оладки на кефірі, а також
    Дріжджові пончики - рецепт
    Дріжджові пончики - рецепт
    Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
    Пампушки - рецепт
    Пампушки - рецепт
    Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не
    Татарський чак-чак - рецепт
    Татарський чак-чак - рецепт
    Багато люблять десерт чак-чак - це поширене блюдо з татарської кухні. А ось рецепт приготування цього смачного ласощі знають не багато. У нашій
    Баурсаки на кефірі - рецепт
    Баурсаки на кефірі - рецепт
    Баурсаки - це популярне блюдо азіатської кухні, яке являє собою шматочки тіста, смажені у великій кількості олії. Приготувати їх можна різними