Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Татарський чак-чак - рецепт

Татарський чак-чак - рецепт

4-01-2015, 21:49
750
Татарський чак-чак - рецепт
Смачне блюдо татарської кухні чак-чак - справжні ласощі для ласунів. Татарський чак-чак - одне з головних страв на будь-якому мусульманському торжестві: нарівні з губадией і эчпочмаком . Рецептів існує досить багато, в кожній татарської сім'ї є свій секрет приготування, який передається від старшого покоління молодшому.

Як приготувати татарський чак-чак?


Ми пропонуємо найбільш поширений рецепт приготування татарського чак-чака.
Інгредієнти:
Тісто

  • борошно пшеничне - 075 кг;

  • цукор-пісок - 3 столові ложки;

  • яйця - 5 шт.;

  • вершкове масло - 45 г;

  • молоко - 3/4 склянки;

  • сіль - на кінчику ножа;


  • Карамель для просочення

  • мед - 450 г;

  • цукор/пісок - 1 склянка;

  • рафінована дезодорована олія для обсмажування - 400 р.


  • Приготування
    На початку необхідно відокремити білки від жовтків, потім ретельно розтерти жовтки яєць, цукор і сіль. Збиваємо білки від яєць, виливаємо їх в суміш, туди ж додаємо молоко і борошно, вимішуємо тісто. Щоб тісто легше месилось, можна влити трохи горілки (спиртовий запах при кулінарній обробці зникне). Якщо при перемішуванні тісто прилипає до обробній дошці, потрібно додати борошно. Але борошна має бути в міру, інакше випічка вийде грубуватою, не буде повітряної.
    Тісто складаємо в целофановий пакет, поміщаємо на холод, - воно має трохи (20 - 30 хв.) відлежатися. Розкачуємо з тіста ковбаску і ріжемо, як локшину. Можливий варіант, коли з тіста скочуються кульки.
    У глибокій товстостінній посуді (сковорода або казан) розжарюємо масло й обсмажуємо локшину або кульки партіями в киплячому жирі. Продукт повинен вийти приємно-золотистого кольору. Обсмажену локшину викладаємо в друшляк, з метою видалення зайвої олії.
    Паралельно готуємо карамель. Для цього ретельно змішуємо мед і цукор, потім доводимо до кипіння суміш, помішуючи, щоб вона не подгорала. При появі пухирців, вогонь необхідно вимкнути, інакше буде втрачений тонкий медовий запах, властивий чак-чака.
    Татарський чак-чак - рецепт

    Обсмажену локшину перемішуємо з медово-цукровою сумішшю, і руками, змоченими холодною водою, створюємо потрібну форму. Зазвичай «Чак чак» викладається на блюдо гіркою або пірамідкою.
    Це базовий рецепт татарського торта чак-чак. Він може послужити основою різних варіантів: можна додати мак, терті волоські, мигдаль або будь-які інші горіхи. Прикрасити торт можна також по-різному: викласти мармеладними або марципановими фігурками, дрібними льодяниками, залити розтопленим шоколадом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Медовий бісквіт - рецепт
    Медовий бісквіт - рецепт
    Якщо ви бажаєте побалувати своїх близьких якоюсь смакотою, то медовий бісквіт буде вельми до речі. Випічка, приготовлена з цілком звичайних
    Пиріг з сирними кульками
    Пиріг з сирними кульками
    Не знаєте, який цікавий і смачний десерт приготувати для святкового чаювання? Тоді пропонуємо рецепт створення дивовижного пирога з сирними кульками.
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили