Пиріг з сирними кульками
Для святкового столу добре приготувати такий нетривіальний десерт як пиріг з сирними кульками. Цей пиріг не нудотний, смачний і красиво виглядає на розрізі.
Розповімо, як приготувати шоколадний пиріг з сирними кульками.
Інгредієнти:
Для сирних кульок:
сир - 250 г;
яєчні жовтки - 2-3 шт.;
цукор-пісок - 2 ст. ложки;
кокосова стружка - близько 50 м (може трохи більше);
ваніль - щіпка.
Для шоколадного тіста:
шоколад - 50 г + ще трохи для прикраси;
яйце куряче - 3-4 шт.;
борошно пшеничне високосортна - 10-12 ст. ложок;
цукор-пісок - близько 50 м;
какао-порошок - 2 ст. ложки;
ваніль - щіпка;
ром (або коньяк, бренді) - 2 ст. ложки;
сіль - на кінчику ножа;
сода, погашена оцтом - на кінчику ножа.
Приготування
Спочатку приготуємо сирні кульки . Сир розітремо з цукром, кокосовою стружкою, ваніллю і яєчними жовтками. Обвалюємо в стружці і викладаємо у форму (краще роз'ємну). Дно потрібно простелити промасленим пекарської папером.
Тепер готуємо тісто. 1/2 частина какао змішаємо з цукром. Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо їх з какао-цукровою сумішшю.
Розтопимо на водяній бані шоколад. Додамо ром і ваніль. З'єднуємо і перемішуємо вінчиком.
Збиваємо білки з другою частиною цукру до утворення стійкої піни. Акуратно перемішуємо цю суміш з шоколадно-яєчною масою. Додаємо потроху просіяне борошно, погашену соду і сіль. Тісто повинне вийти рідкуватим. Заливаємо кульки у формі тестом. Випікаємо пиріг близько 40-50 хвилин при температурі 180-200 градусів С.
Готовий пиріг зверху посипаємо тертим шоколадом. Можна посипати торт кокосовою стружкою і прикрасити цукатами.
Пиріг з сирними кульками можна спекти в мультиварці. Наприклад, для мультиварки «Панасонік» вибираємо режим «випічка», час близько 1 годину 40 хвилин.
За назвою передбачається, що пиріг з сирними кульками треба спекти, проте відомий і інший рецепт, правда, це вже скоріше не пиріг, а «холодний» торт.
Інгредієнти:
сир - 250 г;
яєчні жовтки від 10 перепелиних яєць (щоб уникнути сальмонельозу);
цукор-пісок - 2 ст. ложки;
кокосова стружка - близько 50 м (може і більше);
ваніль - щіпка.
Для шоколадно-сметанною маси:
будь цукрове або пісочне печиво (можна сухі несолоні крекери) - близько 200 г;
цукор-пісок - 3-5 ст. ложок;
какао-порошок - 3-4 ст. ложки;
сметана - близько 150 мл;
вершки натуральні молочні середньої жирності - близько 100 мл;
ром або коньяк - близько 100 мл;
вода - 40 мл;
желатин харчовий - 10-20 м;
маленька шоколадка і цукати для прикраси.
Приготування
Готуємо в скляній формі з високим бортиком. Печиво перетворюємо в крихту, використовуючи комбайн, млинок або м'ясорубку.
Желатин повинен розбухнути в суміші рому з водою. Проціджуємо цю суміш і додаємо до неї, сметану. Цукор змішуємо з какао і вершками. Прогріваємо цю суміш на водяній бані до розчинення цукру. З'єднуємо обидві суміші і перемішуємо до однорідності. Додаємо мелене печиво не обов'язково все - повинна вийти маса консистенції, як тісто на оладки.
У чисту суху форму заливаємо шар тіста і поміщаємо в холодильник, другу частину суміші поки тримаємо в теплі. Коли шар у формі подзастил. Формуємо сирні кульки - так само, як в рецепті, наведеному вище, і викладаємо їх у форму. Зверху заливаємо другою частиною маси. Посипаємо тертим шоколадом і кокосовою стружкою. Можна прикрасити цукатами. Поміщаємо форму на полицю холодильника до повного застигання.
Пиріг з сирними кульками подаємо з кавою, чаєм, каркаде або ройбушем. Можна подати чарку бальзаму або лікеру.
Розповімо, як приготувати шоколадний пиріг з сирними кульками.
Рецепт пирога з сирними кульками
Інгредієнти:
Для сирних кульок:
Для шоколадного тіста:
Приготування
Спочатку приготуємо сирні кульки . Сир розітремо з цукром, кокосовою стружкою, ваніллю і яєчними жовтками. Обвалюємо в стружці і викладаємо у форму (краще роз'ємну). Дно потрібно простелити промасленим пекарської папером.
Тепер готуємо тісто. 1/2 частина какао змішаємо з цукром. Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо їх з какао-цукровою сумішшю.
Розтопимо на водяній бані шоколад. Додамо ром і ваніль. З'єднуємо і перемішуємо вінчиком.
Збиваємо білки з другою частиною цукру до утворення стійкої піни. Акуратно перемішуємо цю суміш з шоколадно-яєчною масою. Додаємо потроху просіяне борошно, погашену соду і сіль. Тісто повинне вийти рідкуватим. Заливаємо кульки у формі тестом. Випікаємо пиріг близько 40-50 хвилин при температурі 180-200 градусів С.
Готовий пиріг зверху посипаємо тертим шоколадом. Можна посипати торт кокосовою стружкою і прикрасити цукатами.
Пиріг з сирними кульками можна спекти в мультиварці. Наприклад, для мультиварки «Панасонік» вибираємо режим «випічка», час близько 1 годину 40 хвилин.
За назвою передбачається, що пиріг з сирними кульками треба спекти, проте відомий і інший рецепт, правда, це вже скоріше не пиріг, а «холодний» торт.
Торт з сирними кульками
Інгредієнти:
Для шоколадно-сметанною маси:
Приготування
Готуємо в скляній формі з високим бортиком. Печиво перетворюємо в крихту, використовуючи комбайн, млинок або м'ясорубку.
Желатин повинен розбухнути в суміші рому з водою. Проціджуємо цю суміш і додаємо до неї, сметану. Цукор змішуємо з какао і вершками. Прогріваємо цю суміш на водяній бані до розчинення цукру. З'єднуємо обидві суміші і перемішуємо до однорідності. Додаємо мелене печиво не обов'язково все - повинна вийти маса консистенції, як тісто на оладки.
У чисту суху форму заливаємо шар тіста і поміщаємо в холодильник, другу частину суміші поки тримаємо в теплі. Коли шар у формі подзастил. Формуємо сирні кульки - так само, як в рецепті, наведеному вище, і викладаємо їх у форму. Зверху заливаємо другою частиною маси. Посипаємо тертим шоколадом і кокосовою стружкою. Можна прикрасити цукатами. Поміщаємо форму на полицю холодильника до повного застигання.
Пиріг з сирними кульками подаємо з кавою, чаєм, каркаде або ройбушем. Можна подати чарку бальзаму або лікеру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирні кульки - рецепт
Сирні кульки - це не тільки окрему страву, але й можливий інгредієнт в різноманітних стравах, наприклад в салаті або супі. Якщо ви любите сирні
Сирний бісквіт
Сирний бісквіт - це досить оригінальний, але в той же час простий і смачний десерт. Зробити його легко, в нашій статті ми розповімо цікавий рецепт
Пиріг зі згущеним молоком
Всі ми любимо пироги з дитинства. І сьогодні ми пропонуємо зробити пиріг зі згущеним молоком - справжні ласощі для ласунів. У нашій статті ми зібрали
Шоколадний пиріг рецепт
Шоколадний пиріг - це смачне ласощі, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей і домочадців. Його можна подати до чашки гарячого шоколаду або
Горіхове печиво
Іноді так хочеться чогось новенького до вечірнього чаю в колі сім'ї, а головне домашнього. І сьогодні ми пропонуємо вам дивовижне горіхове печиво.