Здобне тісто для пиріжків
Здобу люблять усі, але не кожна господиня ризикне зв'язуватися з дріжджовим тістом. Втім, все не так страшно. Суворо дотримуйтесь пропорції і слідуйте нашим радам. А головне правило - заводити дріжджове тісто потрібно тільки з хорошим настроєм! Тоді воно неодмінно підніметься, а булочки і пиріжки виходити повітряними і легкими.
Інгредієнти:
Для опари:
дріжджі пресовані - 70 г;
вода - 1 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
борошно - 5 ст.
Для тіста:
молоко - 05 л;
масло вершкове - 175 г;
цукор -15 ст.;
яйця - 3 шт.;
ваніль - 03 ч. ложки;
борошно - 5 ст.;
масло рослинне - для вимішування;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Спочатку готуємо опару - закваску для тіста. Борошно просіваємо в миску, робимо поглиблення і кришимо туди дріжджі, всипаємо цукор, перемішуємо.
Порада: пресовані дріжджі можна замінити сухими в пропорції 3:1. Для нашого рецепта це приблизно 6 ч. ложок без гірки. Додаємо в миску теплу, температури тіла, воду, розмішуємо. Трохи присипаємо зверху борошном. Накриваємо опару рушником і залишаємо в теплому місці.
Поки закваска підходить, гріємо половину молока. Додаємо до нього масло і помішуємо, поки не розтане. Знімаємо з вогню. Не кип'ятимо! Солимо, додаємо ваніль і цукор. Розмішуємо до повного розчинення.
Порада: додати весь цукор за рецептом слід тільки, якщо ви заводите здобне тісто для солодких пиріжків. Для випічки з солоною начинкою достатньо 2 ст. ложок цукру.
Яйця злегка збиваємо з молоком, що залишилося, і вливаємо цю суміш до основного. Вимішуємо міксером до однорідності, і додаємо в миску з готової опарою. Поступово вводячи борошно, замішуємо м'яке, пружне тісто. Воно ні в якому разі не повинно бути «крутим», тому не обов'язково використовувати всю муку, а стільки, скільки «візьме» тісто. Для того щоб воно не липло до рук, змащуємо долоні і стіл, на якому вимішуємо, рослинним маслом.
Порада: вимішування дріжджового тіста - один з найважливіших етапів в його приготуванні. Для досягнення більшого ефекту його краще відбити: піднімаємо і з силою кидаємо об стіл. Повторюємо 30-50 разів. Тісто стає більш щільним і м'яким.
Формуємо з нього кулю і покласти у велику миску, попередньо обмащений рослинним маслом. Тісто зверху теж промазуємо маслом, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Стежимо, щоб не було протягів, ніхто не грюкав дверима і не шумів - не «лякав» тісто.
Коли тісто збільшиться в об'ємі втричі, обминаємо, і даємо піднятися ще раз. Після цього можна починати ліпити пиріжки. Не забудьте дати їм «вистоятися» 20 хвилин, перед тим як пекти або смажити.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
молоко - 1 ст.;
дріжджі пресовані - 30 г;
цукор - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сіль - 05 ч. ложки.
Приготування
Цукор розчиняємо в теплому молоці і розвести в ньому дріжджі. У просіяної борошні робимо поглиблення і вливаємо в неї розпущене дріжджі. Чекаємо, поки вони не почнуть «гуляти». Додаємо збите з сіллю і маслом яйце. Вимішуємо м'яке тісто, «відбиваємо» його об стіл, скачуємо в кулю і накриваємо рушником. Все, можна робити пиріжки!
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
крохмаль - 1 ч. ложка;
яйця - 3 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1/3 ч. ложки.
Приготування
Збиваємо яйця з сіллю і цукром, додаємо сметану і крохмаль. Поступово вводимо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо «відлежатися» пару годин у холодильнику. Дуже зручно готувати тісто з вечора, а вранці наліпити з нього пиріжків, пончиків і відразу на сковорідку!
Інгредієнти:
молоко - 1 ст.;
борошно - 25 склянки;
яйця - 2 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г;
дріжджі сухі - 14 м;
цукор - 05 склянки;
сіль - 025 ч. ложки.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в теплому молоці, виливаємо його у форму хлібопічки. Додаємо всі компоненти (не забудьте просіяти борошно!) і включаємо програму замісу дріжджового тіста. Далі ваша участь не знадобитися. Тісто в хлібопічці виходить дуже повітряним і трохи липким. Але не додаєте ще борошно, а просто змастіть руки рослинним маслом.
Класичний рецепт здобного тіста для пиріжків
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Спочатку готуємо опару - закваску для тіста. Борошно просіваємо в миску, робимо поглиблення і кришимо туди дріжджі, всипаємо цукор, перемішуємо.
Порада: пресовані дріжджі можна замінити сухими в пропорції 3:1. Для нашого рецепта це приблизно 6 ч. ложок без гірки. Додаємо в миску теплу, температури тіла, воду, розмішуємо. Трохи присипаємо зверху борошном. Накриваємо опару рушником і залишаємо в теплому місці.
Поки закваска підходить, гріємо половину молока. Додаємо до нього масло і помішуємо, поки не розтане. Знімаємо з вогню. Не кип'ятимо! Солимо, додаємо ваніль і цукор. Розмішуємо до повного розчинення.
Порада: додати весь цукор за рецептом слід тільки, якщо ви заводите здобне тісто для солодких пиріжків. Для випічки з солоною начинкою достатньо 2 ст. ложок цукру.
Яйця злегка збиваємо з молоком, що залишилося, і вливаємо цю суміш до основного. Вимішуємо міксером до однорідності, і додаємо в миску з готової опарою. Поступово вводячи борошно, замішуємо м'яке, пружне тісто. Воно ні в якому разі не повинно бути «крутим», тому не обов'язково використовувати всю муку, а стільки, скільки «візьме» тісто. Для того щоб воно не липло до рук, змащуємо долоні і стіл, на якому вимішуємо, рослинним маслом.
Порада: вимішування дріжджового тіста - один з найважливіших етапів в його приготуванні. Для досягнення більшого ефекту його краще відбити: піднімаємо і з силою кидаємо об стіл. Повторюємо 30-50 разів. Тісто стає більш щільним і м'яким.
Формуємо з нього кулю і покласти у велику миску, попередньо обмащений рослинним маслом. Тісто зверху теж промазуємо маслом, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Стежимо, щоб не було протягів, ніхто не грюкав дверима і не шумів - не «лякав» тісто.
Коли тісто збільшиться в об'ємі втричі, обминаємо, і даємо піднятися ще раз. Після цього можна починати ліпити пиріжки. Не забудьте дати їм «вистоятися» 20 хвилин, перед тим як пекти або смажити.
Здобне пиріжкове тісто швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Цукор розчиняємо в теплому молоці і розвести в ньому дріжджі. У просіяної борошні робимо поглиблення і вливаємо в неї розпущене дріжджі. Чекаємо, поки вони не почнуть «гуляти». Додаємо збите з сіллю і маслом яйце. Вимішуємо м'яке тісто, «відбиваємо» його об стіл, скачуємо в кулю і накриваємо рушником. Все, можна робити пиріжки!
Здобне бездріжджове тісто для смажених пиріжків
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з сіллю і цукром, додаємо сметану і крохмаль. Поступово вводимо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо «відлежатися» пару годин у холодильнику. Дуже зручно готувати тісто з вечора, а вранці наліпити з нього пиріжків, пончиків і відразу на сковорідку!
Як зробити здобне тісто для пиріжків в хлібопічці?
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо в теплому молоці, виливаємо його у форму хлібопічки. Додаємо всі компоненти (не забудьте просіяти борошно!) і включаємо програму замісу дріжджового тіста. Далі ваша участь не знадобитися. Тісто в хлібопічці виходить дуже повітряним і трохи липким. Але не додаєте ще борошно, а просто змастіть руки рослинним маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для пиріжків в хлібопічці
Тісто для пиріжків приготувати не завжди просто, особливо дріжджове. Тому для виконання цього процесу краще використовувати хлібопічку, яка зробить
Тісто для пампушок
Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
Дріжджове тісто на кефірі
З дріжджового тесту на кефірі прекрасно виходять пиріжки, ватрушки, рогалики, булочки і т. д. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька простих рецептів як
Пиріжки з вишнею в духовці
Вишнева начинка для пиріжків була і залишається однією з найбільш популярних для цього виду випічки. У даній статті ми зібрали кілька рецептів всіма
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.