Тісто для біляшів

Рецепт тіста для вак біляшів
Тісто для вак біляшів відрізняється від інших його різновидів відсутністю дріжджів. Такий рецепт підходить для експрес готування, так як немає необхідності чекати, поки активізуються дріжджі, а потім тісто буде підходити ще більше години.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати тісто для біляшів, борошно необхідно просіяти, щоб позбавиться від можливих грудок і наситити продукт киснем. М'яке вершкове масло розтоплюємо і збиваємо з яйцями, додавши добру пучку солі. Слідом в яєчну суміш виливаємо домашній кефір і додаємо соду. Гасити соду немає потреби, так як з цим завданням впорається молочна кислота з кефіру.
Тепер порціями засипаємо попередньо просіяне борошно. Замішуємо еластичне гладке і здобне тісто, викладаємо його у змащену маслом тарілку і накриваємо рушником. Даємо тісту підійти півгодини, а після приступаємо до ліплення біляшів.
Рецепт тіста для біляшів на воді
Рецепт цього тесту згодиться не тільки для приготування біляшів, але і для смажених пиріжків.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо. Дріжджі заливаємо теплою водою (можна додати дрібку цукру для більш інтенсивної активації) і ставимо активізуватися на 7-10 хвилин або до тих пір, поки поверхня води не вкриється піною.
Беремо 3 склянки просіяного борошна, і додаємо до неї м'яке вершкове масло, яйце, чайну ложку солі і дріжджовий розчин. Замішуємо опару і залишаємо її підійти в теплі на 1 годину. Після закінчення часу підсипаємо до опарі ще склянку борошна і замішуємо вже більш гладке, еластичне і сформованное тісто. Залишаємо його підійти ще на 30 хвилин, не забувши накрити рушником, щоб не обвітрилося. тепер підійшов тіста можна ліпити пишні здобні біляші.
Смачне тісто на біляші на дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо Молоко приблизно до температури трохи вище кімнатної і знімаємо з вогню. Температура молока надзвичайно важлива, так як саме від неї залежить процес "оживання" дріжджів, якщо температура буде недостатньою - дріжджові гриби не активізуються, а якщо надмірно високою - загинуть.
У підігрітому молоці розчиняємо чайну ложку цукру, саме вона надалі і стане поживним субстратом для дріжджів. Ну а далі вводимо самих "винуватців торжества" - дріжджі. Чекаємо, поки поверхня молока покриється характерною пінної "шапочкою", що свідчить про активізацію дріжджів (зазвичай на це йде не більше 10-12 хвилин).

У даному рецепті молоко можна сміливо замінити кефіром або кисляком, але при цьому дріжджі, як і раніше, необхідно буде розвести і активізувати в теплій воді, 30-40 мл для цього буде достатньо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили

Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить

Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з

Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути

Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.

Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?