Еластичне, пишне і ніжне дріжджове тісто для біляшів підходить практично для всіх смажених пиріжків . Давайте приготуємо його разом і порадуємо рідних смачною домашньою випічкою.
Дріжджове тісто для біляшів в хлібопічці
Інгредієнти: масло рослинне - 4 ст. ложки; молоко - 350 мл; цукор - 2 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; борошно - 500 г; сухі дріжджі - 15 ч. ложки. Приготування Тісто, замішане за цим рецептом, виходить приголомшливо м'яке, еластичне і податливе. Обробляти її одне задоволення, а біляші виходять апетитні, пухирчасті і з хрусткою скоринкою. Отже, у відро хлібопічки насипаємо сухі дріжджі і просіваємо зверху пшеничне борошно. Потім додаємо цукор, сіль, вливаємо рослинне масло і молоко. Тепер встановлюємо режим «Тісто» і чекаємо сигналу готовності. Ось і все, тісто для біляшів в хлібопічці готово!
Рецепт дріжджового тіста для біляшів
Інгредієнти: пшеничне борошно - 500 г; молоко - 200 мл; масло рослинне - 6 ст. ложок; яйце - 1 шт.; свіжі дріжджі - 20 г; цукровий пісок - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка. Приготування У каструльку наливаємо молоко, ставимо посуд на середній вогонь, підігріваємо його, але не кип'ятимо. Потім знімаємо молоко з плити, кладемо дріжджі і додаємо цукровий пісок. Залишаємо опару при кімнатній температурі хвилин на 10 щоб з'явилася «шапочка». Борошно просіваємо разом з сіллю з допомогою сита в глибоку миску. Яйце трохи взболтаем окремо в склянці і додаємо з борошном в підійшли дріжджі. Далі замішуємо руками тісто і вливаємо в нього трохи рослинного масла. Накриваємо миску рушником і залишаємо приблизно на 15 години при кімнатній температурі. Перед приготуванням біляшів, обминаємо тісто гарненько і перекладаємо на стіл.
Дріжджове тісто для біляшів на воді
Інгредієнти: борошно - 4 ст.; вода - 1 ст.; яйце - 1 шт.; сіль, цукор - щіпка; дріжджі - 20 г; маргарин - 4 ст. ложки. Приготування Розчиняємо в теплій кип'яченій воді дріжджі і розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо яйця, додаємо цукровий пісок і сіль, додаємо борошно і замішуємо однорідне, не дуже круте тісто. В кінці приготування додаємо розтоплений охолоджений маргарин і вимішуємо масу до тих пір, поки вона не перестане липнути до рук. Готове тісто притрушуємо злегка борошном, накриваємо полотенечном і ставимо приблизно на 2 години в тепле місце. Після цього приминаем його і даємо підійти ще раз.
Дріжджове тісто для біляшів на кефірі
Інгредієнти: сухі дріжджі - 7 г; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 1 кг; вода - 3 ст. ложки; яйце - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; кефір - 500 мл Приготування У миску наливаємо кип'ячену воду, додаємо сухі дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо постояти до утворення піни на 5-7 хвилин. Потім насипаємо в окрему миску просіяне борошно, робимо поглиблення, додаємо яйце, вливаємо теплий кефір, дріжджі і сіль. Вимішуємо некруте однорідне тісто, накриваємо його полотенечном і ставимо на 1 годину в тепле місце.
Дріжджове тісто для біляшів на сметані
Інгредієнти: борошно - 500 г; сметана - 250 мл; яєчний жовток - 2 шт.; дріжджі - 30 г; масло вершкове - 70 г; сіль - щіпка. Приготування Дріжджі ретельно розтираємо в сметані, додаємо яєчні жовтки, додаємо сіль, поступово всипаємо просіяне заздалегідь борошно і замішуємо м'яке, але некруте тісто. В кінці додаємо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо, накриваємо зверху рушником і ставимо на 2 години в тепле місце. Потім ретельно обминаємо тісто руками, охолоджуємо і викладаємо на змащене рослинним маслом стіл для подальшої роботи.