Вернуться назад Распечатать

Шаньги з сиром

Шаньги з сиром
Шаньги - це такі відкриті пиріжки, які можна спекти як з дріжджового, так і з прісного тіста. Давайте розглянемо з вами як це зробити!

Шаньги з прісного тіста з сиром - рецепт


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 0 5 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати шаньги? Для початку давайте зробимо начинку. Для цього беремо сир, додаємо яйце, вершкове масло і цукор за смаком. Розтираємо все до однорідної маси і залишаємо при кімнатній температурі.
    Тепер замішуємо прісне тісто. Для цього висипаємо борошно в широку миску, робимо в середині поглиблення, кладемо в нього сіль, яйце, акуратно вливаємо воду і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його серветкою або перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо на 20 хвилин підходити. Потім ще раз його промешиваем і знову залишаємо на 20 хвилин.
    Готове тісто розрізаємо на шматки, розгортаємо в великі листи товщиною приблизно 3 мм і з них вирізаємо сочні розміром з блюдце. Коли сочень досить розкатали, крайку закатуємо жгутиком і робимо бордюр по краю. На готові заготовки кладемо начинку і розрівнюємо її до бортиків. Зверху змащуємо яйцем і відразу випікаємо в духовці протягом 15 хвилин.
    Готові шаньги з сиром обов'язково змащуємо розтопленим вершковим маслом знизу і зверху, складаємо їх в закриту посуд і накриваємо рушником. Якщо цього не зробити, вони вийдуть сухуватими і хрусткими.

    Шаньги з дріжджового тіста з сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно - 4 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • маргарин - 4 ст. ложки;

  • дріжджі - 20 г;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • яйце - 2 шт.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування шаньги спочатку робимо начинку. Для цього беремо сир, додаємо яйце, вершкове масло і
    Шаньги з сиром
    цукор за смаком. Розтираємо все до однорідної маси і залишаємо при кімнатній температурі.
    Дріжджове тісто готується наступним чином: у каструльку наливаємо тепле молоко, кладемо туди дріжджі, додаємо цукор, сіль, яйця і борошно. Все ретельно перемішуємо. Маргарин додаємо в останню чергу, коли заміс вже готовий. Накриваємо готове тісто рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
    Після цього тісто розрізаємо на шматочки, злегка розкачуємо їх. На поверхню до країв кладемо шар начинки і ставимо сирні шаньги в тепле місце, щоб тісто піднялося. Випікаємо в духовці протягом 15 хвилин.