Шаньги наливні - рецепт
Шаньги наливні - це круглі відкриті пиріжки з різноманітними начинками. Зазвичай їх не наповнюють начинкою, а просто як би змащують. Класичні шаньги традиційно готують з дріжджового прісного тіста. Давайте розглянемо з вами як спекти смачні, м'які та здобні шаньги.
Шаньги картопляні
Інгредієнти:
Для опари:
молоко - 300 мл;
свіжі дріжджі - 25 г;
борошно - 150 р.
Для тіста:
цукор - 100 г;
яйце - 3 шт.;
масло вершкове - 200 г;
борошно - 300 р.
Для начинки:
картопля - 500 г;
сметана - 150 г;
сіль - щіпка.
Приготування
У теплому молоці спочатку розчиняємо цукор і дріжджі. Потім всипаємо борошно, розмішуємо і прибираємо опару в тепле місце. Цим часом яєчні жовтки розтираємо з цукром і змішуємо масу з неї опарою. Додаємо борошно і вершкове масло. Гарненько вимішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 15 години в тепле місце. Картоплю відварюємо, розминаємо її в пюре, додаємо молоко, вершкове масло і збиваємо. Деко змащуємо олією. З тіста формуємо кульки - шаньги. Викладаємо коржі на деко і обмазуємо картопляним пюре . Сметану перемішуємо виделкою і намазуємо пензлем тонким шаром поверх начинки.
Ставимо булочки в духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин. Ну ось і готові шаньги з картоплею !
Інгредієнти:
цукор - 3 ст. ложки;
борошно пшеничне - 1 ст.;
вершкове масло - 100 г;
яйце - 3 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для начинки:
сметана - 50 мл;
борошно - щіпка.
Приготування
Ще один простий спосіб, як приготувати шаньги. Сіль і цукор розчиняємо в підлогу склянці води, кладемо яйця і вершкове масло. Все перемішуємо і поступово, всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо густе однорідне тісто. Тепер займемося приготуванням начинки: сметану змішуємо з борошном.
Потім тісто розрізаємо на шматочки, і розкачуємо кожен коржик. На середину викладаємо трохи начинки, піднімаючи краї тіста, і формуємо кульки-шаньги. Викладаємо на деко і ставимо в духовку. Випікаємо булочки протягом 20 хвилин при 180 градусах. Подаємо сметанні шаньги або як окрему страву або як хлібець до перших страв.
Шаньги картопляні
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У теплому молоці спочатку розчиняємо цукор і дріжджі. Потім всипаємо борошно, розмішуємо і прибираємо опару в тепле місце. Цим часом яєчні жовтки розтираємо з цукром і змішуємо масу з неї опарою. Додаємо борошно і вершкове масло. Гарненько вимішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 15 години в тепле місце. Картоплю відварюємо, розминаємо її в пюре, додаємо молоко, вершкове масло і збиваємо. Деко змащуємо олією. З тіста формуємо кульки - шаньги. Викладаємо коржі на деко і обмазуємо картопляним пюре . Сметану перемішуємо виделкою і намазуємо пензлем тонким шаром поверх начинки.
Ставимо булочки в духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин. Ну ось і готові шаньги з картоплею !
Шаньги наливні - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Ще один простий спосіб, як приготувати шаньги. Сіль і цукор розчиняємо в підлогу склянці води, кладемо яйця і вершкове масло. Все перемішуємо і поступово, всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо густе однорідне тісто. Тепер займемося приготуванням начинки: сметану змішуємо з борошном.
Потім тісто розрізаємо на шматочки, і розкачуємо кожен коржик. На середину викладаємо трохи начинки, піднімаючи краї тіста, і формуємо кульки-шаньги. Викладаємо на деко і ставимо в духовку. Випікаємо булочки протягом 20 хвилин при 180 градусах. Подаємо сметанні шаньги або як окрему страву або як хлібець до перших страв.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шаньги з картоплею - рецепт
Як ви думає, що таке шаньги? Як би екзотично не була назва, блюдо це російське, поширення набуло на півночі Росії. Готувати шаньги можна з різними
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Шаньги з сиром
Любите пиріжки з сиром? Тоді вам припадуть до смаку шаньги. Це блюдо можна назвати відкритими пиріжками. Хочете спробувати приготувати таку смакоту?
Хвіртки - рецепт
Шаньги - здавна відоме блюдо Республіки Карелія, яке нагадує знайомі всім шаньги, або ватрушки. У даній статті ми познайомимося з рецептів цієї
Заливний пиріг з капустою
Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили