Шаньги наливні - це круглі відкриті пиріжки з різноманітними начинками. Зазвичай їх не наповнюють начинкою, а просто як би змащують. Класичні шаньги традиційно готують з дріжджового прісного тіста. Давайте розглянемо з вами як спекти смачні, м'які та здобні шаньги.
Шаньги картопляні Інгредієнти: Для опари:
молоко - 300 мл; свіжі дріжджі - 25 г; борошно - 150 р. Для тіста:
цукор - 100 г; яйце - 3 шт.; масло вершкове - 200 г; борошно - 300 р. Для начинки:
картопля - 500 г; сметана - 150 г; сіль - щіпка. Приготування У теплому молоці спочатку розчиняємо цукор і дріжджі. Потім всипаємо борошно, розмішуємо і прибираємо опару в тепле місце. Цим часом яєчні жовтки розтираємо з цукром і змішуємо масу з неї опарою. Додаємо борошно і вершкове масло. Гарненько вимішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 15 години в тепле місце. Картоплю відварюємо, розминаємо її в пюре, додаємо молоко, вершкове масло і збиваємо. Деко змащуємо олією. З тіста формуємо кульки - шаньги. Викладаємо коржі на деко і обмазуємо картопляним пюре . Сметану перемішуємо виделкою і намазуємо пензлем тонким шаром поверх начинки.
Ставимо булочки в духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин. Ну ось і готові шаньги з картоплею !
Шаньги наливні - рецепт
Інгредієнти: цукор - 3 ст. ложки; борошно пшеничне - 1 ст.; вершкове масло - 100 г; яйце - 3 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
сметана - 50 мл; борошно - щіпка. Приготування Ще один простий спосіб, як приготувати шаньги. Сіль і цукор розчиняємо в підлогу склянці води, кладемо яйця і вершкове масло. Все перемішуємо і поступово, всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо густе однорідне тісто. Тепер займемося приготуванням начинки: сметану змішуємо з борошном.
Потім тісто розрізаємо на шматочки, і розкачуємо кожен коржик. На середину викладаємо трохи начинки, піднімаючи краї тіста, і формуємо кульки-шаньги. Викладаємо на деко і ставимо в духовку. Випікаємо булочки протягом 20 хвилин при 180 градусах. Подаємо сметанні шаньги або як окрему страву або як хлібець до перших страв.