Вернуться назад Распечатать

Шаньги наливні - рецепт

Шаньги наливні - рецепт
Шаньги наливні - це круглі відкриті пиріжки з різноманітними начинками. Зазвичай їх не наповнюють начинкою, а просто як би змащують. Класичні шаньги традиційно готують з дріжджового прісного тіста. Давайте розглянемо з вами як спекти смачні, м'які та здобні шаньги.
Шаньги картопляні
Інгредієнти:
Для опари:

  • молоко - 300 мл;

  • свіжі дріжджі - 25 г;

  • борошно - 150 р.


  • Для тіста:

  • цукор - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • борошно - 300 р.


  • Для начинки:

  • картопля - 500 г;

  • сметана - 150 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    У теплому молоці спочатку розчиняємо цукор і дріжджі. Потім всипаємо борошно, розмішуємо і прибираємо опару в тепле місце. Цим часом яєчні жовтки розтираємо з цукром і змішуємо масу з неї опарою. Додаємо борошно і вершкове масло. Гарненько вимішуємо, накриваємо рушником і ставимо на 15 години в тепле місце. Картоплю відварюємо, розминаємо її в пюре, додаємо молоко, вершкове масло і збиваємо. Деко змащуємо олією. З тіста формуємо кульки - шаньги. Викладаємо коржі на деко і обмазуємо картопляним пюре . Сметану перемішуємо виделкою і намазуємо пензлем тонким шаром поверх начинки.
    Ставимо булочки в духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин. Ну ось і готові шаньги з картоплею !

    Шаньги наливні - рецепт


    Інгредієнти:

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • борошно пшеничне - 1 ст.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • сметана - 50 мл;

  • борошно - щіпка.


  • Приготування
    Шаньги наливні - рецепт

    Ще один простий спосіб, як приготувати шаньги. Сіль і цукор розчиняємо в підлогу склянці води, кладемо яйця і вершкове масло. Все перемішуємо і поступово, всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, замішуємо густе однорідне тісто. Тепер займемося приготуванням начинки: сметану змішуємо з борошном.
    Потім тісто розрізаємо на шматочки, і розкачуємо кожен коржик. На середину викладаємо трохи начинки, піднімаючи краї тіста, і формуємо кульки-шаньги. Викладаємо на деко і ставимо в духовку. Випікаємо булочки протягом 20 хвилин при 180 градусах. Подаємо сметанні шаньги або як окрему страву або як хлібець до перших страв.