Що таке хичини? Виявляється це найпопулярніше національне грузинське блюдо, яке представляє собою невеликі коржі з начинкою з картоплі і сиру або з м'яса з зеленню, які спочатку обсмажують на сухій сковороді, а потім рясно змащують розтопленим вершковим маслом.
Блюдо дуже просте в приготуванні і надзвичайно смачне і ситне! Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування хичинів в домашніх умовах!
Рецепт хичинів з картоплею
Інгредієнти: борошно - 25 склянки; молоко - 250 мл; картопля - 3 шт.; сир адигейський 100 г; кріп, базилік - за бажанням; часник - 2 зубчики; сіль, чорний перець, червоний перець - за смаком; вершкове масло для змащування. Приготування Як приготувати хичини? Спочатку замішуємо тісто з борошна, молока і солі. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо відпочивати приблизно на 30 хвилин.
Відварену в мундирі картоплю очищаємо від шкірки. Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з дрібно нарізаною зеленню кропу, базиліка, перцем, сіллю, часником. Все добре перемішуємо і додаємо в масу гаряче картопляне пюре.
Готове тісто ділимо на кілька частин і робимо з них кульки. Потім розгортаємо їх в коржик, кладемо в центр трохи начинки і ретельно защепляем краю. Далі розкочуємо качалкою і випікаємо на розпеченій сковороді. Готові хичини акуратно перекладаємо на блюдо, рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо їх стопкою один на одного. Ось і все, наші хичини з картоплею готові.
Рецепт хичинів з сиром
Інгредієнти: вода - 1 л; пшеничне борошно - 1 кг; сіль - за смаком; домашній сир - 500 г; картопля - 500 г; рослинне масло - для смаження; вершкове масло - 200 р. Приготування З води, солі та борошна замішуємо тісто. Воно повинно вийти не сильно крутим. Загортаємо його під плівку і прибираємо на 15 хвилин у холодильник.
Цим часом готуємо начинку: картоплю відварюємо в мундирі. Сир перекручуємо разом зі звареним і очищеним картоплею. Начинку солимо за смаком і добре перемішуємо. З тіста формуємо невеличкі кульки і розкладаємо на столі.
Тісто тонко розкачуємо, нарізаємо кружальцями. Кулька з тіста кладемо між двома гуртками тіста розкочуємо качалкою. Смажимо коржі на гарячому олії до красивого золотистого кольору. Викладаємо хичини з сиром на блюдо, і гарненько змащуємо розтопленим маслом.
Хичини на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 4 ст.; кефір - 200 мл; тепла кип'ячена вода - 200 мл; сода - щіпка; сухі дріжджі - 5 г; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка. Для начинки:
картопля - 5 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вершкове масло - 50 р. Приготування Теплу воду, кефір, сухі дріжджі, сіль, цукор, соду і борошно змішуємо в глибокій мисці і замішуємо однорідне тісто. Потім накриваємо його серветкою або харчовою плівкою і залишаємо на 3 години в теплому місці.
Картоплю очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо, обсмажуємо до золотистого кольору. З картоплі зливаємо воду і додаємо обсмажені цибулю.
Розминаємо все в пюре, щоб не було грудочок.
Потім гарненько обминаємо і поділяємо тісто на 10 рівних частин. З кожного шматочка формуємо коржик, викладаємо на неї начинку, краї збираємо і защіплюєм руками. Потім обережно розгортаємо кожен кульку качалкою і випікаємо коржі на сухій сковороді з обох сторін, до отримання апетитною скоринки. Готові коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу.
Якщо цих варіантів приготування вам здалося замало, то у нас є і інші рецепти хичинів наприклад - хичини з сиром .