Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хычины з сиром

Хычины з сиром

21-03-2015, 17:45
2 050
Хичини з сиром
Хичини - національна страва народів Північного Кавказу, це коржик з м'ясом і зеленню, картоплею і сиром. Жодне застілля не обходиться без хичинов. Найвищим гостинністю вважалося запросити гостей на це частування.
У цій статті ми вам розповімо, як приготувати хичини з сиром.

Хичини з сиром - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 3 склянки;

  • розм'якшене вершкове масло - 20 г;

  • кефір - 250 мл;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • сулугуні - 600 г;

  • часник, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Приготування хичинов починається з замісу тіста: кефір висипаємо соду, потім просіяне борошно і сіль, вершкове масло і вимішуємо. Тісто повинне вийти м'яким і еластичним. Після цього накриваємо його плівкою і ставимо в холодильник приблизно на півгодини.

    Тим часом готуємо начинку: сир пропускаємо через м'ясорубку або натираємо на тертці, потім додаємо часник, пропущений через прес, і подрібнену зелень, все гарненько перемішуємо. З тіста формуємо кульки діаметром близько 5 див. Тепер тісто ділимо на стільки шматків, скільки вийшло кульок начинки. З тіста робимо коржик, на центр кладемо начинку, краї тіста піднімаємо, з'єднуємо разом і защипуємо. А потім отриману корж розкочуємо качалкою до товщини приблизно 5 мм. Обсмажуємо хичини з сиром і зеленню на розпеченій сковороді без олії з кожного боку по 3-4 хвилини. Коржики, як правило, на сковороді починають надуватися, цього не слід допускати, в цей момент корж потрібно перевернути і акуратно проткнути ножем в декількох місцях, щоб вийшло повітря. Готові хичини викладаємо на блюдо і змащуємо розтопленим вершковим маслом.
    Точно так само можна робити хичини з бринзою, можна використовувати і сири «Едем» або «Російський».

    Як робити хичини з сиром і картоплею?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 600 г;

  • кефір - 400 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • розм'якшене вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • адигейський сир - 05 кг;

  • картопля - 500 р.


  • Для змазування:

  • вершкове масло - 150 р.


  • Приготування
    Із просіяного борошна, кефіру, яйця, вершкового масла і солі замішуємо тісто. Воно має бути по консистенції трохи м'якше, ніж пельменний. Накриваємо його серветкою і прибираємо в холодильник. А тим часом готуємо начинку: картоплю і сир пропускаємо через м'ясорубку, солимо за смаком і формуємо кульки діаметром 6-7 см., Краще це робити мокрими руками, щоб начинка не липла. Тепер дістаємо тісто, формуємо з нього довгастий джгут і ріжемо на стільки частин, скільки вийшло кульок начинки. Кружок тіста розкочуємо до діаметра приблизно 10 см, на середину кладемо начинку, піднімаємо краї тіста і з'єднуємо їх зверху, виходить як би мішечок, верх цього мішечка можна зрізати. Тепер починаємо акуратно розкачати кожну заготовку. Повинна вийти корж товщиною близько 4-5 мм. Потрібно намагатися розкачати так, щоб начинка рівномірно розподілилася всередині кожного хичина.
    Викладаємо коржі на розігріту суху сковороду. Коли вона почала надуватися, акуратно перевертаємо на другу сторону і спускаємо пар, проткнувши в декількох місцях ножем. Коли хичин підрум'яниться з обох сторін, перекладаємо його на блюдо і змащуємо вершковим маслом. Точно так само чинимо і з рештою тестом. Ось і все, хичини з сиром і картоплею готові.
    Хичини з сиром
    Їх тут же потрібно подавати до столу, поки вони гарячі.
    Традиційно всю стопку хичин розрізають на 4 частини, звідси і назва в перекладі з балкарського «хич» - хрест.
    В якості начинки також можна використовувати фарш з цибулею, картопля з грибами і сиром. Подавати хичини можна просто зі сметаною або ж зробити соус зі сметани, зелені, перцю і будь-яких спецій. Якщо ж ви хочете спробувати і інші блюда Північного Кавказу, то пропонуємо вам придивитися до рецептом осетинських пирогів . Ну а якщо ви любите більш звичні страви, то читайте нашу статтю про чебуреках з сиром .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шаньги з сиром
    Шаньги з сиром
    Любите пиріжки з сиром? Тоді вам припадуть до смаку шаньги. Це блюдо можна назвати відкритими пиріжками. Хочете спробувати приготувати таку смакоту?
    Хичини - рецепт
    Хичини - рецепт
    Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
    Пиріг з адигейський сиром
    Пиріг з адигейський сиром
    Якщо ви сирна душа, то пропонуємо вам приготувати смачний пиріг з адигейський сиром. Ця страва дуже популярно на Кавказі, ним пригощають всіх
    Коржі з картоплею
    Коржі з картоплею
    Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили