Хичини - національна страва народів Північного Кавказу, це коржик з м'ясом і зеленню, картоплею і сиром. Жодне застілля не обходиться без хичинов. Найвищим гостинністю вважалося запросити гостей на це частування.
У цій статті ми вам розповімо, як приготувати хичини з сиром.
Хичини з сиром - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 склянки; розм'якшене вершкове масло - 20 г; кефір - 250 мл; сода - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Для начинки:
сулугуні - 600 г; часник, зелень - за смаком. Приготування
Приготування хичинов починається з замісу тіста: кефір висипаємо соду, потім просіяне борошно і сіль, вершкове масло і вимішуємо. Тісто повинне вийти м'яким і еластичним. Після цього накриваємо його плівкою і ставимо в холодильник приблизно на півгодини.
Тим часом готуємо начинку: сир пропускаємо через м'ясорубку або натираємо на тертці, потім додаємо часник, пропущений через прес, і подрібнену зелень, все гарненько перемішуємо. З тіста формуємо кульки діаметром близько 5 див. Тепер тісто ділимо на стільки шматків, скільки вийшло кульок начинки. З тіста робимо коржик, на центр кладемо начинку, краї тіста піднімаємо, з'єднуємо разом і защипуємо. А потім отриману корж розкочуємо качалкою до товщини приблизно 5 мм. Обсмажуємо хичини з сиром і зеленню на розпеченій сковороді без олії з кожного боку по 3-4 хвилини. Коржики, як правило, на сковороді починають надуватися, цього не слід допускати, в цей момент корж потрібно перевернути і акуратно проткнути ножем в декількох місцях, щоб вийшло повітря. Готові хичини викладаємо на блюдо і змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Точно так само можна робити хичини з бринзою, можна використовувати і сири «Едем» або «Російський».
Як робити хичини з сиром і картоплею?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 600 г; кефір - 400 г; яйця - 1 шт.; сіль - щіпка; розм'якшене вершкове масло - 1 ст. ложка. Для начинки:
адигейський сир - 05 кг; картопля - 500 р. Для змазування:
вершкове масло - 150 р. Приготування Із просіяного борошна, кефіру, яйця, вершкового масла і солі замішуємо тісто. Воно має бути по консистенції трохи м'якше, ніж пельменний. Накриваємо його серветкою і прибираємо в холодильник. А тим часом готуємо начинку: картоплю і сир пропускаємо через м'ясорубку, солимо за смаком і формуємо кульки діаметром 6-7 см., Краще це робити мокрими руками, щоб начинка не липла. Тепер дістаємо тісто, формуємо з нього довгастий джгут і ріжемо на стільки частин, скільки вийшло кульок начинки. Кружок тіста розкочуємо до діаметра приблизно 10 см, на середину кладемо начинку, піднімаємо краї тіста і з'єднуємо їх зверху, виходить як би мішечок, верх цього мішечка можна зрізати. Тепер починаємо акуратно розкачати кожну заготовку. Повинна вийти корж товщиною близько 4-5 мм. Потрібно намагатися розкачати так, щоб начинка рівномірно розподілилася всередині кожного хичина.
Викладаємо коржі на розігріту суху сковороду. Коли вона почала надуватися, акуратно перевертаємо на другу сторону і спускаємо пар, проткнувши в декількох місцях ножем. Коли хичин підрум'яниться з обох сторін, перекладаємо його на блюдо і змащуємо вершковим маслом. Точно так само чинимо і з рештою тестом. Ось і все, хичини з сиром і картоплею готові.
Їх тут же потрібно подавати до столу, поки вони гарячі.
Традиційно всю стопку хичин розрізають на 4 частини, звідси і назва в перекладі з балкарського «хич» - хрест.
В якості начинки також можна використовувати фарш з цибулею, картопля з грибами і сиром. Подавати хичини можна просто зі сметаною або ж зробити соус зі сметани, зелені, перцю і будь-яких спецій. Якщо ж ви хочете спробувати і інші блюда Північного Кавказу, то пропонуємо вам придивитися до рецептом осетинських пирогів . Ну а якщо ви любите більш звичні страви, то читайте нашу статтю про чебуреках з сиром .