Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хичини - рецепт

Хичини - рецепт

21-03-2015, 17:43
1 296
Хичини - рецепт
Хичини - національне і популярний донині блюдо північних кавказьких народів - карачаївців і балкарців. Ці коржі - святкове страву, яка головує на будь-кавказькому столі, господині готують зажарюйте хичини з сиром з картоплею, сиром, зеленню, але немислимим вважається будь-яке застілля без хичин з м'ясом.
Сьогодні ми трохи побудемо кавказькими хозяйками та розберемося з тим, як приготувати хичини з м'ясом .

Хичини з м'ясом, рецепт


У приготуванні хичина є кілька тонкощів, як технологічних, так і суто національних. Почнемо з основного - тесту: тісто для хичинов готується з кислого молока, айрану або кефіру, саме тому готові коржі виходять дуже ніжними і повітряними. Додаткову «пухнастість» тесту додає сода, але традиційний рецепт її не включає. Взагалі традиційний рецепт гранично мінімалістичний і складається лише з теплих кисломолочних продуктів, борошна, солі і яєць, тому з тестом труднощів виникнути не повинно.
Переходимо до начинки, її можна вибирати на свій смак, відмінно підійде суміш з свинини і яловичини, але традиційна баранина, без сумніву, поза конкуренцією. М'ясна начинка для хичинов перемішується з великою кількістю зелені, також можна додати трохи цибулі і часнику, але знову ж таки, не старайтеся, якщо вирішили приготувати саме автентичне блюдо.
Карачаевские хичини з м'ясом відрізняються від балкарских, оскільки карачаївці і розкачують коржики товщі і смажать на більшій кількості вершкового масла, тому чий традиційний рецепт вибрати - залежить від ваших уподобань.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • айран - 500 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • борошно - 800 г;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка, кінза - 1/2 пучка;

  • вершкове масло - для змазування.


  • Приготування
    Почнемо приготування хичинов з тіста: айран кімнатної температури збиваємо з яйцем і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло і поступово підсипаємо в суміш борошно. Спочатку замішуємо тісто виделкою, а по мірі загусання приступаємо до вимешиванию руками. Застава смачних хичинов - добре вимішане тісто, тому без поспіху, дуже ретельно, місіть тісто 10-15 хвилин, час від часу кидаючи його об стіл. Однорідне тісто скачайте в кулю і накрийте рушником, нехай постоїть так близько півгодини.
    Тим часом зробимо начинку: вже готовий фарш змішуємо з нарізаним зубчиком часнику і ріпчастою цибулею, не шкодуючи додаємо крупно нарізаної зелені, приправляємо фарш і скачуємо його в невеликі кульки на зразок тефтелек.
    Відпочиле тісто також ділимо на шматки і скачуємо в кульки трохи більшого діаметру, ніж наші «тюфтельки». Кожен кульку тіста злегка розплющуємо долонею і викладаємо в центр порцію фаршу, куточки тесту защипуємо нагорі так, щоб фарш опинився повністю покритий тестом. Тепер кульку тіста з начинкою необхідно розкачати в корж, діаметр якої не повинен перевищувати діаметра сковороди на якій вона буде смажитися. Розкочувати можна за допомогою качалки або обережно розтягуючи корж руками.
    Хичини - рецепт
    Якщо тісто порветься - нічого страшного, присипте місце надриву борошном і продовжуйте формувати майбутнє страву.
    Тепер хичини потрібно підсмажити, для цього на сковороді розтоплюємо велика кількість вершкового масла і кладемо корж. Смажимо кожен хичин з обох боків до золотистого кольору. Нічого дивного, якщо коржик в процесі смаження надуется - проколіть її виделкою або ножем, щоб дати вихід скоп'є пару і продовжуйте готувати.
    Золотисті хичини з м'ясом додатково змащуємо вершковим маслом, при бажанні посипаємо зеленню і подаємо до столу. Ну а якщо ви і ваша сім'я взагалі обожнюєте смачну несолодке випічку то вам сподобається і рецепт диву .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шаньги з сиром
    Шаньги з сиром
    Любите пиріжки з сиром? Тоді вам припадуть до смаку шаньги. Це блюдо можна назвати відкритими пиріжками. Хочете спробувати приготувати таку смакоту?
    Хычины з сиром
    Хычины з сиром
    Хичини - це дуже відомий і популярний на Кавказі блюдо. Готують його по-різному, адже скільки народів, стільки і рецептів. Сьогодні ми розповімо вам
    Штрудель з м'ясом
    Штрудель з м'ясом
    Ситний м'ясної штрудель - блюдо, яке відмінно впишеться за святковим столом, або сімейною вечерею.Приготувати цю м'ясну закуску можна без особливих
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили