Вернуться назад Распечатать

Хичини - рецепт

Хичини - рецепт
Хичини - національне і популярний донині блюдо північних кавказьких народів - карачаївців і балкарців. Ці коржі - святкове страву, яка головує на будь-кавказькому столі, господині готують зажарюйте хичини з сиром з картоплею, сиром, зеленню, але немислимим вважається будь-яке застілля без хичин з м'ясом.
Сьогодні ми трохи побудемо кавказькими хозяйками та розберемося з тим, як приготувати хичини з м'ясом .

Хичини з м'ясом, рецепт


У приготуванні хичина є кілька тонкощів, як технологічних, так і суто національних. Почнемо з основного - тесту: тісто для хичинов готується з кислого молока, айрану або кефіру, саме тому готові коржі виходять дуже ніжними і повітряними. Додаткову «пухнастість» тесту додає сода, але традиційний рецепт її не включає. Взагалі традиційний рецепт гранично мінімалістичний і складається лише з теплих кисломолочних продуктів, борошна, солі і яєць, тому з тестом труднощів виникнути не повинно.
Переходимо до начинки, її можна вибирати на свій смак, відмінно підійде суміш з свинини і яловичини, але традиційна баранина, без сумніву, поза конкуренцією. М'ясна начинка для хичинов перемішується з великою кількістю зелені, також можна додати трохи цибулі і часнику, але знову ж таки, не старайтеся, якщо вирішили приготувати саме автентичне блюдо.
Карачаевские хичини з м'ясом відрізняються від балкарских, оскільки карачаївці і розкачують коржики товщі і смажать на більшій кількості вершкового масла, тому чий традиційний рецепт вибрати - залежить від ваших уподобань.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • айран - 500 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • борошно - 800 г;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка, кінза - 1/2 пучка;

  • вершкове масло - для змазування.


  • Приготування
    Почнемо приготування хичинов з тіста: айран кімнатної температури збиваємо з яйцем і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло і поступово підсипаємо в суміш борошно. Спочатку замішуємо тісто виделкою, а по мірі загусання приступаємо до вимешиванию руками. Застава смачних хичинов - добре вимішане тісто, тому без поспіху, дуже ретельно, місіть тісто 10-15 хвилин, час від часу кидаючи його об стіл. Однорідне тісто скачайте в кулю і накрийте рушником, нехай постоїть так близько півгодини.
    Тим часом зробимо начинку: вже готовий фарш змішуємо з нарізаним зубчиком часнику і ріпчастою цибулею, не шкодуючи додаємо крупно нарізаної зелені, приправляємо фарш і скачуємо його в невеликі кульки на зразок тефтелек.
    Відпочиле тісто також ділимо на шматки і скачуємо в кульки трохи більшого діаметру, ніж наші «тюфтельки». Кожен кульку тіста злегка розплющуємо долонею і викладаємо в центр порцію фаршу, куточки тесту защипуємо нагорі так, щоб фарш опинився повністю покритий тестом. Тепер кульку тіста з начинкою необхідно розкачати в корж, діаметр якої не повинен перевищувати діаметра сковороди на якій вона буде смажитися. Розкочувати можна за допомогою качалки або обережно розтягуючи корж руками.
    Хичини - рецепт
    Якщо тісто порветься - нічого страшного, присипте місце надриву борошном і продовжуйте формувати майбутнє страву.
    Тепер хичини потрібно підсмажити, для цього на сковороді розтоплюємо велика кількість вершкового масла і кладемо корж. Смажимо кожен хичин з обох боків до золотистого кольору. Нічого дивного, якщо коржик в процесі смаження надуется - проколіть її виделкою або ножем, щоб дати вихід скоп'є пару і продовжуйте готувати.
    Золотисті хичини з м'ясом додатково змащуємо вершковим маслом, при бажанні посипаємо зеленню і подаємо до столу. Ну а якщо ви і ваша сім'я взагалі обожнюєте смачну несолодке випічку то вам сподобається і рецепт диву .