Вернуться назад Распечатать

Коржики з м'ясом

Коржики з м'ясом
Коржики з м'ясом - оригінальна і досить ситна закуска, яка неодмінно викличе захоплення у ваших гостей і родичів.

Грузинські коржики з м'ясом


Інгредієнти:

  • дріжджове тісто - 400 г;

  • яловичина - 400 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • свіжий помідор - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • томатна паста - 15 ч. ложки;

  • зелень;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо перекручуємо на м'ясорубці разом з очищеним цибулею, часником, болгарським перцем і помідором. Потім додаємо у фарш подрібнену свіжу зелень, підсолюємо і перчимо за смаком. Далі викладаємо томатну пасту і добре перемішуємо начинку. Дріжджове тісто заздалегідь розморожуємо, ділимо на шматочки, розкачуємо кожен в тонкі коржі, діаметром близько 20 сантиметрів, і викладаємо на деко. Змащуємо заготовки тонким шаром фаршу і випікаємо грузинські коржі в духовці, розігрітій до 250 градусів, не більше 10 хвилин до утворення рум'яної, хрусткої скоринки.

    Коржик з м'ясом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 330 г;

  • вода - 1 ст.


  • Для начинки:

  • яловичина - 300 г;

  • олія кунжутна - 1 ч. ложка;

  • соус соєвий - 1 ч. ложка;

  • цибулина - 05 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • вода - 20 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування китайських листкових коржів з м'ясом з борошна і води замішуємо м'яке тісто прісне. Після цього даємо йому відпочити хвилин 15 а потім гарненько вимішуємо до гладкості і однорідності. Для м'ясної начинки прокручуємо через м'ясорубку яловичину у фарш, вливаємо соєвий соус , кунжутне масло, кидаємо дрібно нарізану зелену цибульку, нашатковану ріпчасту цибулю, приправляємо спеціями і перемішуємо.
    При необхідності розбавляємо масу водою до отримання в'язкої консистенції. Скачуємо тісто в джгут, поділяємо на 3 рівні частини і
    Коржики з м'ясом
    розкачуємо кожну в тонкий пласт. Далі подумки поділяємо його на 9 квадратних частин, робимо по 2 надрізу з різних сторін. Один крайній квадратик залишаємо вільним, а на все інше тісто намазуємо рівномірно підготовлений фарш, залишаючи вільними по половині сантиметри вздовж розрізів.
    Потім складаємо тісто, розігріваємо на сковороді рослинне масло й обсмажуємо коржі з м'ясом з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім накриваємо їх кришкою і доводимо на слабенькому вогні до повної готовності, періодично наливаючи при необхідності трохи гарячої води.