Коржики з м'ясом - оригінальна і досить ситна закуска, яка неодмінно викличе захоплення у ваших гостей і родичів.
Грузинські коржики з м'ясом
Інгредієнти: дріжджове тісто - 400 г; яловичина - 400 г; цибулина - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; свіжий помідор - 1 шт.; часник - 3 зубчики; томатна паста - 15 ч. ложки; зелень; спеції. Приготування М'ясо перекручуємо на м'ясорубці разом з очищеним цибулею, часником, болгарським перцем і помідором. Потім додаємо у фарш подрібнену свіжу зелень, підсолюємо і перчимо за смаком. Далі викладаємо томатну пасту і добре перемішуємо начинку. Дріжджове тісто заздалегідь розморожуємо, ділимо на шматочки, розкачуємо кожен в тонкі коржі, діаметром близько 20 сантиметрів, і викладаємо на деко. Змащуємо заготовки тонким шаром фаршу і випікаємо грузинські коржі в духовці, розігрітій до 250 градусів, не більше 10 хвилин до утворення рум'яної, хрусткої скоринки.
Коржик з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 330 г; вода - 1 ст. Для начинки:
яловичина - 300 г; олія кунжутна - 1 ч. ложка; соус соєвий - 1 ч. ложка; цибулина - 05 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; вода - 20 мл; спеції. Приготування Для приготування китайських листкових коржів з м'ясом з борошна і води замішуємо м'яке тісто прісне. Після цього даємо йому відпочити хвилин 15 а потім гарненько вимішуємо до гладкості і однорідності. Для м'ясної начинки прокручуємо через м'ясорубку яловичину у фарш, вливаємо соєвий соус , кунжутне масло, кидаємо дрібно нарізану зелену цибульку, нашатковану ріпчасту цибулю, приправляємо спеціями і перемішуємо.
При необхідності розбавляємо масу водою до отримання в'язкої консистенції. Скачуємо тісто в джгут, поділяємо на 3 рівні частини і
розкачуємо кожну в тонкий пласт. Далі подумки поділяємо його на 9 квадратних частин, робимо по 2 надрізу з різних сторін. Один крайній квадратик залишаємо вільним, а на все інше тісто намазуємо рівномірно підготовлений фарш, залишаючи вільними по половині сантиметри вздовж розрізів.
Потім складаємо тісто, розігріваємо на сковороді рослинне масло й обсмажуємо коржі з м'ясом з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім накриваємо їх кришкою і доводимо на слабенькому вогні до повної готовності, періодично наливаючи при необхідності трохи гарячої води.