Галета з яблуками - традиційний французький десерт, який до того ж ще й дуже легко приготувати. Не вірите, тоді переконаєтеся в цьому самі!
Рецепт галети з яблуками
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; крем франжіпані - за смаком; масло вершкове - 30 г; цукровий пісок - 025 ст.; кориця - 1 ч. ложка. Для тіста:
масло вершкове - 90 г; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 025 ст.; мелений мигдаль - 05 склянки; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Спочатку давайте з вами приготуємо тісто. Для цього в миску кухонного комбайна кладемо вершкове масло, додаємо цукровий пісок і збиваємо до однорідної маси. Потім всипаємо борошно, додаємо мигдаль і, збиваємо ще раз. У самому кінці додаємо в масу куряче яйце і перемішуємо до однорідного стану. Духовку розігріваємо до 200 градусів, тісто розкачуємо і вирізаємо коло. Змащуємо його за бажанням готовим кремом франжіпані. Яблука чистимо, нарізаємо тонкими часточками і викладаємо зверху, кругом внапуск. Збризкуємо галету топленим маслом, посипаємо корицею і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин, і подаємо до столу з скибочками яблук і з кулькою морозива .
Пісна галета з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
кип'ячена вода - 05 склянки; олія оливкова - 05 ст.; пшеничне борошно - 05 склянки; житнє борошно - 1 ст.; висівки - 05 ст.; цукор - 2 ст. ложки; сода - щіпка; морська сіль - 05 ч. ложки. Для начинки:
світлий родзинки - 2 щіпки; мелена кориця - 2 ч. ложки; волоські горіхи - 1 ст.; цукор - 3 ст. ложки; лимонний сік - 30 мл; яблука - 700 р. Приготування Змішуємо всі сухі інгредієнти і робимо поглиблення. Масло змішуємо з окропом і акуратно
вливаємо в луночку до сухої суміші. Швидкими рухами замішуємо м'яке тісто і залишаємо його на півгодинки відпочити. Волоські горіхи подрібнюємо. Яблука промиваємо, витираємо рушником, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими часточками і скроплюємо лимонним соком.
Свіже і остигле тісто розкачуємо і акуратно перекладаємо на деко застелений. По центру посипаємо подрібненими горіхами, зверху розкладаємо яблучка, кидаємо родзинки , присипаємо цукром, корицею і обережно підверніть тісто наверх. Випікаємо пиріг при 185 градусів близько 30-40 хвилин до готовності. Ось і все, неймовірно смачна і дуже ароматна галета з яблуками, готова!