Вернуться назад Распечатать

Галета з яблуками

Галета з яблуками
Галета з яблуками - традиційний французький десерт, який до того ж ще й дуже легко приготувати. Не вірите, тоді переконаєтеся в цьому самі!

Рецепт галети з яблуками


Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • крем франжіпані - за смаком;

  • масло вершкове - 30 г;

  • цукровий пісок - 025 ст.;

  • кориця - 1 ч. ложка.


  • Для тіста:

  • масло вершкове - 90 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 025 ст.;

  • мелений мигдаль - 05 склянки;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку давайте з вами приготуємо тісто. Для цього в миску кухонного комбайна кладемо вершкове масло, додаємо цукровий пісок і збиваємо до однорідної маси. Потім всипаємо борошно, додаємо мигдаль і, збиваємо ще раз. У самому кінці додаємо в масу куряче яйце і перемішуємо до однорідного стану. Духовку розігріваємо до 200 градусів, тісто розкачуємо і вирізаємо коло. Змащуємо його за бажанням готовим кремом франжіпані. Яблука чистимо, нарізаємо тонкими часточками і викладаємо зверху, кругом внапуск. Збризкуємо галету топленим маслом, посипаємо корицею і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин, і подаємо до столу з скибочками яблук і з кулькою морозива .

    Пісна галета з яблуками


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кип'ячена вода - 05 склянки;

  • олія оливкова - 05 ст.;

  • пшеничне борошно - 05 склянки;

  • житнє борошно - 1 ст.;

  • висівки - 05 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сода - щіпка;

  • морська сіль - 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • світлий родзинки - 2 щіпки;

  • мелена кориця - 2 ч. ложки;

  • волоські горіхи - 1 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • яблука - 700 р.


  • Приготування
    Змішуємо всі сухі інгредієнти і робимо поглиблення. Масло змішуємо з окропом і акуратно
    Галета з яблуками
    вливаємо в луночку до сухої суміші. Швидкими рухами замішуємо м'яке тісто і залишаємо його на півгодинки відпочити. Волоські горіхи подрібнюємо. Яблука промиваємо, витираємо рушником, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими часточками і скроплюємо лимонним соком.
    Свіже і остигле тісто розкачуємо і акуратно перекладаємо на деко застелений. По центру посипаємо подрібненими горіхами, зверху розкладаємо яблучка, кидаємо родзинки , присипаємо цукром, корицею і обережно підверніть тісто наверх. Випікаємо пиріг при 185 градусів близько 30-40 хвилин до готовності. Ось і все, неймовірно смачна і дуже ароматна галета з яблуками, готова!