Мафіни з яблуками
Що таке мафіни? Цим незвичайним словом називають маленькі порційні кекси. Для того, щоб їх правильно і смачно приготувати, треба як слід постаратися, зате результат вас дуже порадує. Вони бувають солодкі і солоні, з різними начинками. Ось до прикладу, не так давно ми ділилися вами рецептами шоколадні мафінів . А сьогодні ми розглянемо, як приготувати дивовижно смачні, просто тануть у роті мафіни з яблуками.
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
борошно - 300 г;
тростинний цукор - 100 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка;
кефір - 1 склянка;
рослинна олія - 05 склянки;
кедрові горішки - 100 г;
цукрова пудра - 100 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Рецепт приготування яблучних маффін трохи складний, але ми з вами спробуємо розібратися. Перед самим початком готування, включаємо на 200°C духовку і залишаємо її нагріватися. У глибокій мисці змішуємо пшеничне борошно, цукровий пісок, соду, розпушувач і кладемо щіпку солі. Все гарненько перемішуємо до однорідного стану. В іншій мисці змішуємо кефір з рослинним маслом і додаємо яйце. Дуже акуратно вливаємо кефірну суміш в борошно і перемішуємо, злегка збиваючи. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх разом з кедровими горішками в наше тісто і розмішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Викладаємо отриману суміш у змащені маслом невеликі формочки для кексів, зверху посипаємо цукровою пудрою і відправляємо яблучні мафіни випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
сода - 1 ч. ложка;
мелена кориця - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком;
вершкове масло - 120 г;
цукор - 05 склянки;
пахта - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
яблука - 2 шт.
Приготування
Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°C. Змащуємо вершковим маслом формочки для мафінів. Потім беремо великі яблука, очищаємо їх від шкірки і насіння і дрібно нарізаємо. У мисці змішуємо борошно, соду, розпушувач, кладемо за смаком сіль і корицю. В іншій мисці розтираємо як слід розм'якшене вершкове масло з цукром, і доводимо все до стану крему. Додаємо куряче яйце і пахту, трохи збиваємо суміш віночком. Потім акуратно додаємо сухі інгредієнти і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Додаємо порізані яблука і перемішуємо. Викладаємо тісто у формочки і зверху посипаємо цукром. Випікаємо яблучні мафіни з корицею протягом 30 хвилин до повної готовності, перевіряючи їх зубочисткою.
Якщо вам сподобалися ці рецепти, то вам можуть сподобатися і шоколадні капкейки ! Готуйте на здоров'я і приємного вам апетиту!
Рецепт мафінів з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування яблучних маффін трохи складний, але ми з вами спробуємо розібратися. Перед самим початком готування, включаємо на 200°C духовку і залишаємо її нагріватися. У глибокій мисці змішуємо пшеничне борошно, цукровий пісок, соду, розпушувач і кладемо щіпку солі. Все гарненько перемішуємо до однорідного стану. В іншій мисці змішуємо кефір з рослинним маслом і додаємо яйце. Дуже акуратно вливаємо кефірну суміш в борошно і перемішуємо, злегка збиваючи. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх разом з кедровими горішками в наше тісто і розмішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Викладаємо отриману суміш у змащені маслом невеликі формочки для кексів, зверху посипаємо цукровою пудрою і відправляємо яблучні мафіни випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин.
Мафіни з яблуками і корицею
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°C. Змащуємо вершковим маслом формочки для мафінів. Потім беремо великі яблука, очищаємо їх від шкірки і насіння і дрібно нарізаємо. У мисці змішуємо борошно, соду, розпушувач, кладемо за смаком сіль і корицю. В іншій мисці розтираємо як слід розм'якшене вершкове масло з цукром, і доводимо все до стану крему. Додаємо куряче яйце і пахту, трохи збиваємо суміш віночком. Потім акуратно додаємо сухі інгредієнти і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Додаємо порізані яблука і перемішуємо. Викладаємо тісто у формочки і зверху посипаємо цукром. Випікаємо яблучні мафіни з корицею протягом 30 хвилин до повної готовності, перевіряючи їх зубочисткою.
Якщо вам сподобалися ці рецепти, то вам можуть сподобатися і шоколадні капкейки ! Готуйте на здоров'я і приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни з сиром і шинкою
Мафіни - це повітряні і легкі кексики, які чудово підійдуть для сніданку або просто перекусу на роботі. Варіантів їх створення з різними солодкими
Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
Мафіни з рідкою начинкою
Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до