Вернуться назад Распечатать

Мафіни з яблуками

Мафіни з яблуками
Що таке мафіни? Цим незвичайним словом називають маленькі порційні кекси. Для того, щоб їх правильно і смачно приготувати, треба як слід постаратися, зате результат вас дуже порадує. Вони бувають солодкі і солоні, з різними начинками. Ось до прикладу, не так давно ми ділилися вами рецептами шоколадні мафінів . А сьогодні ми розглянемо, як приготувати дивовижно смачні, просто тануть у роті мафіни з яблуками.

Рецепт мафінів з яблуками


Інгредієнти:

  • яблука - 3 шт.;

  • борошно - 300 г;

  • тростинний цукор - 100 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • кефір - 1 склянка;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • кедрові горішки - 100 г;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Рецепт приготування яблучних маффін трохи складний, але ми з вами спробуємо розібратися. Перед самим початком готування, включаємо на 200°C духовку і залишаємо її нагріватися. У глибокій мисці змішуємо пшеничне борошно, цукровий пісок, соду, розпушувач і кладемо щіпку солі. Все гарненько перемішуємо до однорідного стану. В іншій мисці змішуємо кефір з рослинним маслом і додаємо яйце. Дуже акуратно вливаємо кефірну суміш в борошно і перемішуємо, злегка збиваючи. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх разом з кедровими горішками в наше тісто і розмішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Викладаємо отриману суміш у змащені маслом невеликі формочки для кексів, зверху посипаємо цукровою пудрою і відправляємо яблучні мафіни випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин.

    Мафіни з яблуками і корицею


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 2 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • мелена кориця - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • вершкове масло - 120 г;

  • цукор - 05 склянки;

  • пахта - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • яблука - 2 шт.


  • Приготування
    Мафіни з яблуками

    Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°C. Змащуємо вершковим маслом формочки для мафінів. Потім беремо великі яблука, очищаємо їх від шкірки і насіння і дрібно нарізаємо. У мисці змішуємо борошно, соду, розпушувач, кладемо за смаком сіль і корицю. В іншій мисці розтираємо як слід розм'якшене вершкове масло з цукром, і доводимо все до стану крему. Додаємо куряче яйце і пахту, трохи збиваємо суміш віночком. Потім акуратно додаємо сухі інгредієнти і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Додаємо порізані яблука і перемішуємо. Викладаємо тісто у формочки і зверху посипаємо цукром. Випікаємо яблучні мафіни з корицею протягом 30 хвилин до повної готовності, перевіряючи їх зубочисткою.
    Якщо вам сподобалися ці рецепти, то вам можуть сподобатися і шоколадні капкейки ! Готуйте на здоров'я і приємного вам апетиту!