Клафуті - французький десерт, схожий на запіканку . На дно форми для випічки будь-які кладуть подрібнені ягоди або фрукти і зверху заливають блинним солодким тістом. Давайте розглянемо сьогодні рецепти клафуті з вишнею.
Клафуті - французький пиріг з вишнею
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; вишня - 500 г; солоне масло вершкове - 50 г; молоко - 200 мл; цукор - 50 г; борошно - 100 г; ванільний цукор - 1 пакетик; цукрова пудра для прикраси; вода - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати клафуті з вишнею. Духовку заздалегідь розігріваємо до 120 градусів. Форму для випічки рясно змащуємо вершковим маслом. Вишню промиваємо і ретельно висушуємо рушником. Потім видаляємо кісточки і розкладаємо вишню на дні форми. Борошно змішуємо з цукром, ваніліном і сіллю. Далі додаємо по одному яйця, поступово вливаємо тепле молоко, воду і додаємо масло. Вимішуємо тісто до однорідності і виливаємо на вишні. Тепер ставимо форму в духовку і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах і ще 30 хвилин при 180 градусах. Готового пирога даємо добре охолонути, посипаємо його цукровою пудрою і подаємо на стіл теплим.
Пиріг клафуті з вишнею
Інгредієнти: борошно - 100 г; яйце - 3 шт.; цукор - 1 ст. ложка; молоко - 200 мл; вишня. Приготування Вишню очищаємо від кісточок, засипаємо їдальні однією ложкою цукру і перемішуємо. Окремо збиваємо з цукром яйця, додаємо сіль і вливаємо молоко. Після цього акуратненько всипаємо борошно і перемішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане повністю однорідним. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо в неї вишню і заливаємо тістом. Випікаємо клафуті 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Клафуті з вишнею в мультиварці
Інгредієнти: вершки 33 % - 150 мл; вишня без кісточок - 450 г; борошно - 100 г; цукор - 3 ст. ложки; яйце - 4 шт.; мигдальний лікер - 2 ст. ложки; вершки 22 % - 450 мл; вершкове масло - 05 ч. ложки; цукрова пудра для прикраси. Приготування У блендері на низькій швидкості змішуємо борошно, яйця, цукор, лікер і вершки. Не вимикаючи мотора поступово вливаємо вершки. Вишню розморожуємо і обережно зливаємо сік. Чашу мультиварки змащуємо маслом, розкладаємо по дну форми ягоди, виливаємо яєчну суміш і готуємо пиріг 50 хвилин в режимі «Випічка». Потім посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо гарячим.
Клафуті з вишнею та яблуками
Інгредієнти: борошно - 100 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; яблука - 3 шт.; вишня - 400 г; молоко - 300 мл; яйце - 4 шт.; цукор - 120 г; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Яйця збиваємо з цукром до пишної піни, вливаємо молоко і кладемо розтоплене вершкове масло. Збиваємо все міксером до однорідної пухкої маси. Тепер 2 яблука очищаємо, нарізаємо шматочками і поливаємо лимонним соком. Потім виймаємо з ягід кісточки, змащуємо форму маслом, викладаємо яблучка і вишню. Заливаємо зверху тістом і ставимо в духовку на 35-40 хвилин, розігріту до 200 градусів. Після цього дістаємо пиріг з форми, перевертаємо, прикрашаємо залишилися яблуком і заливаємо сиропом. Для його приготування воду змішуємо з 2 столовими ложками цукру і ставимо на повільний вогонь.
Клафуті з вишнею від Селезньова
Інгредієнти: вишня без кісточок - 500 г; борошно - 60 г; коров'яче молоко - 200 мл; молочні вершки 33 % - 100 мл; яйце - 3 шт.; цукор - 200 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; крохмаль - 2 ст. ложки. Приготування Вишню змішуємо з половиною порції цукру і крохмалем. Яйця розтираємо окремо з рештою цукровим піском і борошном. В яєчну суміш додаємо трохи підігріте молоко і вершки, перемішуємо. Потім кладемо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Рідку суміш переливаємо у вогнетривку форму, зверху викладаємо вишню і випікаємо при 180 градусах 50 хвилин.