Печені яблука

Рецепт печених яблук
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Яблука миємо, обсушуємо і за допомогою невеликого ножа видаляємо серцевину і відокремлюємо трохи м'якоті, не пробиваючи при цьому дно плода. Родзинки заливаємо окропом, якщо ягоди дуже сухі, даємо обсохнути, а потім змішуємо з цукром. Отриманою начинкою начиняємо кожне яблуко. Поверх начинки наливаємо трохи меду і кладемо шматочок вершкового масла. Ставимо яблука в духовку на 20-25 хвилин.
Рецепт печених яблук в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати печені яблука очищаємо плоди від серцевини і невеликої кількості м'якоті, залишаючи дно плода цілим. У великій мисці змішуємо сушені вишні, цукор, подрібнені горіхи, корицю і мускатний горіх.
У форму для випікання виливаємо яблучний сік - він не дасть яблук підгоріти. Порожню серцевину яблука начиняємо вишневої сумішшю і викладаємо начинені плоди у форму. Поверх начинки кладемо по шматочку масла. Поливаємо яблука цукровим сиропом або медом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Готові яблука повинні бути м'якими, але продовжувати тримати свою форму.
Печені яблука з медом
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Попередньо з яблук видалити серцевину, але можна зробити це і пізніше, індивідуально для кожної часточки. Шматочки яблука викладаємо на деко, змащене невеликою кількістю вершкового масла.
Посипаємо скибочки плода корицею і поливаємо медом. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла і посипаємо блюдо подрібненими мигдалевими горіхами. Накриваємо форму з яблуками фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин або до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими, але не перетворяться на кашу.
Подавати такі ласощі можна окремо, а можна покласти поверх кулька ванільного морозива. Також яблучна основа чудово підійде для приготування класичного англійського пирога крамбл. Для цього часточки яблук, крім мигдалю, слід посипати крихтою з пісочного тіста і поставити в розігріту духовку запікатися до золотистої скоринки.
Печені яблука з сиром
Інгредієнти:

Приготування
Родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо распариваться 15-20 хвилин. З яблук видаляємо серцевину, залишаючи дно цілим.
У невеликій мисці виделкою розминаємо сир, змішуємо його з цукром і розпареним родзинками. Горіхи рубаємо ножем і додаємо в сирну суміш. Яблука викладаємо на деко, начиняє їх сиром і ставимо на деко. Кожне яблуко посипаємо корицею і поливаємо медом. Випікаємо яблука 30-35 хвилин, до м'якості, а потім подаємо, поливши соком, що виділився в процесі запікання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Яблука запечені в мікрохвильовці
Запечені яблука - одне з найпростіших, смачних і корисних ласощів для всієї родини. Хочете здивувати домочадців новим блюдом? Дерзайте! Ми підібрали

Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те,

Яблука в листковому тісті
Відмінним десертом є яблука в тісті. Готувати їх дуже легко і просто. Рецептів яблук багато, а тому сьогодні ми поговоримо про ласощі в листковому

Рис з яблуками
З рису готують як солоні, так і солодкі страви. Щоб зробити їх більш цікавіше часто додають яблука, горіхи, родзинки. І зараз ми вам розповімо, як

Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали

Яблучний крамбл - рецепт
Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно