» » Яблука запечені в мікрохвильовці

Яблука запечені в мікрохвильовці

Яблука запечені в мікрохвильовці
Запікання яблук в мікрохвильовці дасть вам можливість порадувати сім'ю смачним і корисним десертом, досить простим і необтяжливим. Якщо осінь видалася врожайною і яблук у вас багато, то запечені яблука в мікрохвильовці - прекрасний спосіб знайти їм застосування, заодно принісши користь своєму організму. А якщо ви до того ж і любитель яблук, то витративши зовсім небагато часу, отримаєте величезне задоволення від приготованої страви і, можливо, в майбутньому печені яблука в мікрохвильовці стануть вашим улюбленим десертом або фірязикам сімейним рецептом.

Як спекти яблука в мікрохвильовці?



Запечені яблука в мікрохвильовці приготувати просто, вам треба тільки підібрати рецепт: вибрати за смаком начинку і соус. Начинкою можуть послужити волоські горіхи, сир, будь-які ягоди, родзинки, гарбуз і, навіть, вівсяні пластівці. В якості соусу можна використовувати ванільний, молочний, медовий, взяти улюблене варення або просто полити гарячим шоколадом.

Скільки запікати яблука в мікрохвильовці?


Час запікання яблук залежить від потужності мікрохвильовки, розміру плодів та їх сорти. Більш великі і тверді яблука будуть запікатися трохи довше. Виймати страва з мікрохвильовки слід трохи раніше, ніж вона приготується. Так ви дасте йому відстоятися і уникнете перегріву.
Яблука запечені в мікрохвильовці мають один маленький секрет: їх необхідно проколювати - тоді вони не будуть розтріскуватися, а ваш десерт буде виглядати красиво і апетитно.

Яблука в мікрохвильовці з медом


Інгредієнти:

  • яблуко - 1 штука;

  • мед - довільна кількість.


  • Приготування
    Яблука ретельно миємо, гострим ножем зрізаємо верхівку, ложечкою акуратно виймаємо серцевину з насінням. Слідкуйте, щоб у яблука залишилося денце, інакше начинку нікуди буде закладати. Проколюємо виделкою в декількох місцях шкірку. Викладаємо підготовлені яблука у форму для мікрохвильовки, на дно форми наливаємо кілька чайних ложок води. Середину кожного яблука заповнюємо медом. Меду піде трохи більше 1 ст. ложки на одне яблуко. Форму накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини при максимальній потужності. Яблуко повинно стати м'яким, але не забудьте, що воно не повинно перегрітися.

    Яблука з сиром у мікрохвильовці


    Якщо ви любите сир, то можна приготувати запечені яблука з більш складною начинкою. Яблука з сиром приготовані в мікрохвильовій печі дуже корисні і для дорослих, і для дітей.
    Інгредієнти:

  • яблуко - 2 штуки;

  • сир - 100 г;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 штука;

  • родзинки - 2 ст. ложки;

  • кориця - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Ретельно миємо й готуємо яблука згідно з вищевказаним рецептом «Яблука в мікрохвильовці з медом». Для начинки перетираємо або пропускаємо через м'ясорубку 100 гр. сиру, додаємо цукор, яйце, корицю в кількості згідно з рецептом. Всі продукти ретельно перемішуємо. Родзинки (бажано без кісточок) миємо, сушимо на серветці і додаємо до сирної маси.
    Яблука запечені в мікрохвильовці
    Ще раз перемішуємо, заповнюємо середину яблук отриманою начинкою. Готуємо запечені яблука з сиром у мікрохвильовці 3-4 хвилини при максимальній потужності. Готовність визначаємо так само, як у попередньому рецепті.
    Перед подачею на стіл запечені яблука в мікрохвильовці можна полити улюбленим соусом, або посипати тертими горіхами. Подавати десерт можете як на обід, так і на вечерю. Цим ви порадуєте себе і сім'ю смачною стравою.
    Тепер ви самі можете переконатися, що печені яблука в мікрохвильовці готуються легко і швидко - так рецепт може бути будь-яким. Все залежить від смаків ваших домочадців і вашої фантазії.
    Додав: admin | 19-01-2015, 13:23
    Переглядів: 513