Яблука запечені в мікрохвильовці
Запікання яблук в мікрохвильовці дасть вам можливість порадувати сім'ю смачним і корисним десертом, досить простим і необтяжливим. Якщо осінь видалася врожайною і яблук у вас багато, то запечені яблука в мікрохвильовці - прекрасний спосіб знайти їм застосування, заодно принісши користь своєму організму. А якщо ви до того ж і любитель яблук, то витративши зовсім небагато часу, отримаєте величезне задоволення від приготованої страви і, можливо, в майбутньому печені яблука в мікрохвильовці стануть вашим улюбленим десертом або фірязикам сімейним рецептом.
Запечені яблука в мікрохвильовці приготувати просто, вам треба тільки підібрати рецепт: вибрати за смаком начинку і соус. Начинкою можуть послужити волоські горіхи, сир, будь-які ягоди, родзинки, гарбуз і, навіть, вівсяні пластівці. В якості соусу можна використовувати ванільний, молочний, медовий, взяти улюблене варення або просто полити гарячим шоколадом.
Час запікання яблук залежить від потужності мікрохвильовки, розміру плодів та їх сорти. Більш великі і тверді яблука будуть запікатися трохи довше. Виймати страва з мікрохвильовки слід трохи раніше, ніж вона приготується. Так ви дасте йому відстоятися і уникнете перегріву.
Яблука запечені в мікрохвильовці мають один маленький секрет: їх необхідно проколювати - тоді вони не будуть розтріскуватися, а ваш десерт буде виглядати красиво і апетитно.
Інгредієнти:
яблуко - 1 штука;
мед - довільна кількість.
Приготування
Яблука ретельно миємо, гострим ножем зрізаємо верхівку, ложечкою акуратно виймаємо серцевину з насінням. Слідкуйте, щоб у яблука залишилося денце, інакше начинку нікуди буде закладати. Проколюємо виделкою в декількох місцях шкірку. Викладаємо підготовлені яблука у форму для мікрохвильовки, на дно форми наливаємо кілька чайних ложок води. Середину кожного яблука заповнюємо медом. Меду піде трохи більше 1 ст. ложки на одне яблуко. Форму накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини при максимальній потужності. Яблуко повинно стати м'яким, але не забудьте, що воно не повинно перегрітися.
Якщо ви любите сир, то можна приготувати запечені яблука з більш складною начинкою. Яблука з сиром приготовані в мікрохвильовій печі дуже корисні і для дорослих, і для дітей.
Інгредієнти:
яблуко - 2 штуки;
сир - 100 г;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
яйце - 1 штука;
родзинки - 2 ст. ложки;
кориця - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Ретельно миємо й готуємо яблука згідно з вищевказаним рецептом «Яблука в мікрохвильовці з медом». Для начинки перетираємо або пропускаємо через м'ясорубку 100 гр. сиру, додаємо цукор, яйце, корицю в кількості згідно з рецептом. Всі продукти ретельно перемішуємо. Родзинки (бажано без кісточок) миємо, сушимо на серветці і додаємо до сирної маси. Ще раз перемішуємо, заповнюємо середину яблук отриманою начинкою. Готуємо запечені яблука з сиром у мікрохвильовці 3-4 хвилини при максимальній потужності. Готовність визначаємо так само, як у попередньому рецепті.
Перед подачею на стіл запечені яблука в мікрохвильовці можна полити улюбленим соусом, або посипати тертими горіхами. Подавати десерт можете як на обід, так і на вечерю. Цим ви порадуєте себе і сім'ю смачною стравою.
Тепер ви самі можете переконатися, що печені яблука в мікрохвильовці готуються легко і швидко - так рецепт може бути будь-яким. Все залежить від смаків ваших домочадців і вашої фантазії.
Як спекти яблука в мікрохвильовці?
Запечені яблука в мікрохвильовці приготувати просто, вам треба тільки підібрати рецепт: вибрати за смаком начинку і соус. Начинкою можуть послужити волоські горіхи, сир, будь-які ягоди, родзинки, гарбуз і, навіть, вівсяні пластівці. В якості соусу можна використовувати ванільний, молочний, медовий, взяти улюблене варення або просто полити гарячим шоколадом.
Скільки запікати яблука в мікрохвильовці?
Час запікання яблук залежить від потужності мікрохвильовки, розміру плодів та їх сорти. Більш великі і тверді яблука будуть запікатися трохи довше. Виймати страва з мікрохвильовки слід трохи раніше, ніж вона приготується. Так ви дасте йому відстоятися і уникнете перегріву.
Яблука запечені в мікрохвильовці мають один маленький секрет: їх необхідно проколювати - тоді вони не будуть розтріскуватися, а ваш десерт буде виглядати красиво і апетитно.
Яблука в мікрохвильовці з медом
Інгредієнти:
Приготування
Яблука ретельно миємо, гострим ножем зрізаємо верхівку, ложечкою акуратно виймаємо серцевину з насінням. Слідкуйте, щоб у яблука залишилося денце, інакше начинку нікуди буде закладати. Проколюємо виделкою в декількох місцях шкірку. Викладаємо підготовлені яблука у форму для мікрохвильовки, на дно форми наливаємо кілька чайних ложок води. Середину кожного яблука заповнюємо медом. Меду піде трохи більше 1 ст. ложки на одне яблуко. Форму накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини при максимальній потужності. Яблуко повинно стати м'яким, але не забудьте, що воно не повинно перегрітися.
Яблука з сиром у мікрохвильовці
Якщо ви любите сир, то можна приготувати запечені яблука з більш складною начинкою. Яблука з сиром приготовані в мікрохвильовій печі дуже корисні і для дорослих, і для дітей.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно миємо й готуємо яблука згідно з вищевказаним рецептом «Яблука в мікрохвильовці з медом». Для начинки перетираємо або пропускаємо через м'ясорубку 100 гр. сиру, додаємо цукор, яйце, корицю в кількості згідно з рецептом. Всі продукти ретельно перемішуємо. Родзинки (бажано без кісточок) миємо, сушимо на серветці і додаємо до сирної маси. Ще раз перемішуємо, заповнюємо середину яблук отриманою начинкою. Готуємо запечені яблука з сиром у мікрохвильовці 3-4 хвилини при максимальній потужності. Готовність визначаємо так само, як у попередньому рецепті.
Перед подачею на стіл запечені яблука в мікрохвильовці можна полити улюбленим соусом, або посипати тертими горіхами. Подавати десерт можете як на обід, так і на вечерю. Цим ви порадуєте себе і сім'ю смачною стравою.
Тепер ви самі можете переконатися, що печені яблука в мікрохвильовці готуються легко і швидко - так рецепт може бути будь-яким. Все залежить від смаків ваших домочадців і вашої фантазії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити яблука в мікрохвильовці?
Взимку всім необхідні вітаміни, адже в цю пору року організм людини піддається простудних захворювань, перемогти які може сильний імунітет,
Десерти в мікрохвильовці
Мікрохвильовка є справжнім дивом для сучасних господинь. В ній можна готувати все - від супів до смачних десертів. Останні в ній готуються швидше і
Суфле в мікрохвильовці
Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
Пудинг в мікрохвильовці
Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове
Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те,
Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали