Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те, що все дієтичне є несмачним і розповімо, як спекти яблука в мікрохвильовці. Кілька цікавих рецептів з смачними десертами чекають вас нижче.
Рецепт яблук, запечених в мікрохвильовці
Інгредієнти:
яблука - 2 шт.;
світлий родзинки - 20 г;
мед - 2 ст. ложки;
волоські горіхи - 20 г;
курага - 20 г;
вишні з варення - 20 р.
Приготування
Моєму яблука, акуратно виймаємо серцевину ножем, зробивши вгорі надріз. Родзинки з курагою моєму і заливаємо окропом хвилин на 5. Волоські горіхи подрібнюємо. З'єднуємо родзинки, порізану кубиками курагу, горіхи і вишні з варення. Яблука наповнюємо отриманою сумішшю, зверху змащуємо медом. Викладаємо яблука у форму для мікрохвильовки, накриваємо кришкою і при потужності 800 Вт запікаємо в мікрохвильовці 5 хвилин.
Яблука з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
сир - 400 г;
гранат - 1 шт.;
цукор - 4 ст. ложки.
Приготування
Гранат чистимо і виймаємо зернятка. Розтираємо сир з цукром, додаємо гранат і перемішуємо. В яблуках зрізаємо верхівки, акуратно виймаємо серцевину, повинні залишитися стіночки товщиною близько 1 см. Наповнюємо яблука сирною масою і прикривають зверху зрізаними верхівками. Відправляємо в мікрохвильову піч. При максимальній потужності запікаємо 4 хвилини.
Яблука з корицею в мікрохвильовці
Інгредієнти:
яблука - 4 шт.;
масло вершкове - 50 г;
цукор - 4 ст. ложки;
кориця - за смаком.
Приготування
Готуємо яблука: зрізаємо кришечку - місце кріплення хвостика. І акуратно, щоб не пошкодити стінки, видаляємо серцевину. В отримане поглиблення кладемо шматочок вершкового масла, додаємо цукор і посипаємо корицею. Запікаємо яблука в мікрохвильовій печі при середній потужності 5 хвилин. Потім готові яблука прикриваємо фольгою і даємо їм настоятися.
Яблука з медом мікрохвильовці
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
мед - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
кориця - 05 ч. ложки.
Приготування
Яблука миємо й акуратно вирізаємо серцевину таким чином, щоб стінки залишилися цілими. Половину цукру змішуємо з корицею і розкладаємо всередину яблук. Викладаємо яблука у форму, вливаємо в неї близько 50 мл води і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин. У невелику каструльку викладаємо вершкове масло розтоплюємо його, додаємо мед і решті цукор, перемішуємо і варимо 5 хвилин. Потім розкладаємо отриману суміш в запечені яблука. Як тільки все охолоне, можна подавати до столу.
Яблука в мікрохвильовці в глазурі
Інгредієнти:
яблука - 5 шт.;
нечищене волоські горіхи - 3 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
вершки - 100 мл;
чорний шоколад - 100 р.
Приготування
Зверху кожного яблука зрізаємо кришечку і маленькою ложкою виймаємо серцевину. Яблука наповнюємо сумішшю меду і горіхів. Викладаємо яблука у форму, вливаємо в неї 2 столові ложки води, накриваємо форму кришкою і при потужності 500 Вт запікаємо 5 хвилин.
Тим часом робимо глазур: розтоплюємо шоколад на водяній бані, вершки доводимо до кипіння і вливаємо розтоплений шоколад, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готові яблука поливаємо глазур'ю.
Запікання яблук в мікрохвильовці зі згущеним молоком
Інгредієнти:
яблука кисло-солодкі - 10 шт.;
мигдаль - 50 г;
згущене молоко - 1 банка;
ванілін - 1 щіпка;
лимонна кислота - 1 ч. ложка;
цукрова пудра - 1 ст. ложка.
Приготування
Мигдаль заливаємо гарячою водою на 3 хвилини, потім воду зливаємо, вливаємо свіжу холодну, через 2 хвилини знову зливаємо, вливаємо гарячу, залишаємо на 2 хвилини, а потім очищаємо мигдаль від оболонки. Поміщаємо ядерця в духовку і залишаємо, поки вони не підрум'яняться. Потім мигдаль рубаємо ножем і змішуємо зі згущеним молоком.
В яблуках зрізаємо верхівки і вибираємо серцевину. Наповнюємо яблучні ємності начинкою із згущеного молока з горіхами, накриваємо яблучними кришечками. На дно форми для мікрохвильовки вливаємо пару ложок води, кладемо яблука і при максимальній потужності запікаємо 5 хвилин. Перед подачею посипаємо запечені яблука цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
Рецепт яблук, запечених в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Моєму яблука, акуратно виймаємо серцевину ножем, зробивши вгорі надріз. Родзинки з курагою моєму і заливаємо окропом хвилин на 5. Волоські горіхи подрібнюємо. З'єднуємо родзинки, порізану кубиками курагу, горіхи і вишні з варення. Яблука наповнюємо отриманою сумішшю, зверху змащуємо медом. Викладаємо яблука у форму для мікрохвильовки, накриваємо кришкою і при потужності 800 Вт запікаємо в мікрохвильовці 5 хвилин.
Яблука з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Гранат чистимо і виймаємо зернятка. Розтираємо сир з цукром, додаємо гранат і перемішуємо. В яблуках зрізаємо верхівки, акуратно виймаємо серцевину, повинні залишитися стіночки товщиною близько 1 см. Наповнюємо яблука сирною масою і прикривають зверху зрізаними верхівками. Відправляємо в мікрохвильову піч. При максимальній потужності запікаємо 4 хвилини.
Яблука з корицею в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо яблука: зрізаємо кришечку - місце кріплення хвостика. І акуратно, щоб не пошкодити стінки, видаляємо серцевину. В отримане поглиблення кладемо шматочок вершкового масла, додаємо цукор і посипаємо корицею. Запікаємо яблука в мікрохвильовій печі при середній потужності 5 хвилин. Потім готові яблука прикриваємо фольгою і даємо їм настоятися.
Яблука з медом мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо й акуратно вирізаємо серцевину таким чином, щоб стінки залишилися цілими. Половину цукру змішуємо з корицею і розкладаємо всередину яблук. Викладаємо яблука у форму, вливаємо в неї близько 50 мл води і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин. У невелику каструльку викладаємо вершкове масло розтоплюємо його, додаємо мед і решті цукор, перемішуємо і варимо 5 хвилин. Потім розкладаємо отриману суміш в запечені яблука. Як тільки все охолоне, можна подавати до столу.
Яблука в мікрохвильовці в глазурі
Інгредієнти:
Приготування
Зверху кожного яблука зрізаємо кришечку і маленькою ложкою виймаємо серцевину. Яблука наповнюємо сумішшю меду і горіхів. Викладаємо яблука у форму, вливаємо в неї 2 столові ложки води, накриваємо форму кришкою і при потужності 500 Вт запікаємо 5 хвилин.
Тим часом робимо глазур: розтоплюємо шоколад на водяній бані, вершки доводимо до кипіння і вливаємо розтоплений шоколад, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готові яблука поливаємо глазур'ю.
Запікання яблук в мікрохвильовці зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Приготування
Мигдаль заливаємо гарячою водою на 3 хвилини, потім воду зливаємо, вливаємо свіжу холодну, через 2 хвилини знову зливаємо, вливаємо гарячу, залишаємо на 2 хвилини, а потім очищаємо мигдаль від оболонки. Поміщаємо ядерця в духовку і залишаємо, поки вони не підрум'яняться. Потім мигдаль рубаємо ножем і змішуємо зі згущеним молоком.
В яблуках зрізаємо верхівки і вибираємо серцевину. Наповнюємо яблучні ємності начинкою із згущеного молока з горіхами, накриваємо яблучними кришечками. На дно форми для мікрохвильовки вливаємо пару ложок води, кладемо яблука і при максимальній потужності запікаємо 5 хвилин. Перед подачею посипаємо запечені яблука цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблука запечені в мікрохвильовці
Запечені яблука - одне з найпростіших, смачних і корисних ласощів для всієї родини. Хочете здивувати домочадців новим блюдом? Дерзайте! Ми підібрали
Як сушити яблука в мікрохвильовці?
Взимку всім необхідні вітаміни, адже в цю пору року організм людини піддається простудних захворювань, перемогти які може сильний імунітет,
Десерти в мікрохвильовці
Мікрохвильовка є справжнім дивом для сучасних господинь. В ній можна готувати все - від супів до смачних десертів. Останні в ній готуються швидше і
Рис з яблуками
З рису готують як солоні, так і солодкі страви. Щоб зробити їх більш цікавіше часто додають яблука, горіхи, родзинки. І зараз ми вам розповімо, як
Печені яблука
Печені яблука - це дивовижний корисний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати таке ласощі не складе особливих труднощів, і в
Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали