» » Як запекти яблука в мікрохвильовці?

Як запекти яблука в мікрохвильовці?

Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те, що все дієтичне є несмачним і розповімо, як спекти яблука в мікрохвильовці. Кілька цікавих рецептів з смачними десертами чекають вас нижче.
Рецепт яблук, запечених в мікрохвильовці
Інгредієнти:

  • яблука - 2 шт.;

  • світлий родзинки - 20 г;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 20 г;

  • курага - 20 г;

  • вишні з варення - 20 р.


  • Приготування
    Моєму яблука, акуратно виймаємо серцевину ножем, зробивши вгорі надріз. Родзинки з курагою моєму і заливаємо окропом хвилин на 5. Волоські горіхи подрібнюємо. З'єднуємо родзинки, порізану кубиками курагу, горіхи і вишні з варення. Яблука наповнюємо отриманою сумішшю, зверху змащуємо медом. Викладаємо яблука у форму для мікрохвильовки, накриваємо кришкою і при потужності 800 Вт запікаємо в мікрохвильовці 5 хвилин.
    Яблука з сиром у мікрохвильовці
    Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • сир - 400 г;

  • гранат - 1 шт.;

  • цукор - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Гранат чистимо і виймаємо зернятка. Розтираємо сир з цукром, додаємо гранат і перемішуємо. В яблуках зрізаємо верхівки, акуратно виймаємо серцевину, повинні залишитися стіночки товщиною близько 1 см. Наповнюємо яблука сирною масою і прикривають зверху зрізаними верхівками. Відправляємо в мікрохвильову піч. При максимальній потужності запікаємо 4 хвилини.
    Яблука з корицею в мікрохвильовці
    Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Готуємо яблука: зрізаємо кришечку - місце кріплення хвостика. І акуратно, щоб не пошкодити стінки, видаляємо серцевину. В отримане поглиблення кладемо шматочок вершкового масла, додаємо цукор і посипаємо корицею. Запікаємо яблука в мікрохвильовій печі при середній потужності 5 хвилин. Потім готові яблука прикриваємо фольгою і даємо їм настоятися.
    Яблука з медом мікрохвильовці
    Інгредієнти:

  • яблука - 3 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • кориця - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Яблука миємо й акуратно вирізаємо серцевину таким чином, щоб стінки залишилися цілими. Половину цукру змішуємо з корицею і розкладаємо всередину яблук. Викладаємо яблука у форму, вливаємо в неї близько 50 мл води і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин. У невелику каструльку викладаємо вершкове масло розтоплюємо його, додаємо мед і решті цукор, перемішуємо і варимо 5 хвилин. Потім розкладаємо отриману суміш в запечені яблука. Як тільки все охолоне, можна подавати до столу.
    Яблука в мікрохвильовці в глазурі
    Інгредієнти:

  • яблука - 5 шт.;

  • нечищене волоські горіхи - 3 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • вершки - 100 мл;

  • чорний шоколад - 100 р.


  • Приготування
    Зверху кожного яблука зрізаємо кришечку і маленькою ложкою виймаємо серцевину. Яблука наповнюємо сумішшю меду і горіхів. Викладаємо яблука у форму, вливаємо в неї 2 столові ложки води, накриваємо форму кришкою і при потужності 500 Вт запікаємо 5 хвилин.
    Тим часом робимо глазур: розтоплюємо шоколад на водяній бані, вершки доводимо до кипіння і вливаємо розтоплений шоколад, перемішуємо і знімаємо з вогню. Готові яблука поливаємо глазур'ю.
    Запікання яблук в мікрохвильовці зі згущеним молоком
    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі - 10 шт.;

  • мигдаль - 50 г;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • ванілін - 1 щіпка;

  • лимонна кислота - 1 ч. ложка;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Мигдаль заливаємо гарячою водою на 3 хвилини, потім воду зливаємо, вливаємо свіжу холодну,
    Як запекти яблука в мікрохвильовці?
    через 2 хвилини знову зливаємо, вливаємо гарячу, залишаємо на 2 хвилини, а потім очищаємо мигдаль від оболонки. Поміщаємо ядерця в духовку і залишаємо, поки вони не підрум'яняться. Потім мигдаль рубаємо ножем і змішуємо зі згущеним молоком.
    В яблуках зрізаємо верхівки і вибираємо серцевину. Наповнюємо яблучні ємності начинкою із згущеного молока з горіхами, накриваємо яблучними кришечками. На дно форми для мікрохвильовки вливаємо пару ложок води, кладемо яблука і при максимальній потужності запікаємо 5 хвилин. Перед подачею посипаємо запечені яблука цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
    Додав: admin | 19-01-2015, 12:58
    Переглядів: 3445