Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рис з яблуками

Рис з яблуками

18-01-2015, 21:50
2 997
Рис з яблуками
З рису готують як солоні, так і солодкі страви. Щоб урізноманітнити і зробити їх смак «веселіше» часто в нього часто додають яблука, родзинки, горіхи. Як приготувати рис з яблуками, ми вам зараз розповімо.
Рис з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:

  • рис - 2 мультистакана;

  • яблука - 4 шт.;

  • цукор - за смаком;

  • вершкове масло;

  • подрібнені волоські горіхи - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яблука нарізаємо дрібними кубиками. Рис гарненько промиваємо. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, всипаємо рис, цукор, викладаємо яблука і заливаємо це все 2 мультистаканами води. Добре все перемішуємо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Рис». По закінченню готування додаємо вершкове масло смаку і в режимі «Підігрів» витримуємо ще 5 хвилин. Рис з яблуками подаємо до столу, посипавши горіхами.
    Курка з рисом і яблуками
    Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • яблука - 1 шт.;

  • рис - 200 г;

  • чорнослив - 10-12 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо практично до готовності. Но розварювати його не потрібно. Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин, потім обсушуємо. Нарізаємо часточками яблуко. Змішуємо рис з чорносливом і яблуками, солимо, додаємо спеції. Курку фаршируємо даної сумішшю, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Натираємо тушку сіллю. Відправляємо її в рукав для запікання і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів приблизно на 1 годину. Потім рукав розрізаємо і запікаємо ще 15 хвилин до золотистої скоринки.
    Рис з яблуками в духовці
    Інгредієнти:

  • молоко - 3 склянки;

  • рис - 05 склянки;

  • яблука (великі)- 6 шт.;

  • цукор - 05 склянки;

  • яйця - 3 шт.;

  • лимонна цедра, кориця, ванілін, горіхи - за смаком.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки, акуратно виймаємо серцевину, наповнюємо виїмку подрібненими горіхами, попередньо змішаним з корицею і цукром. Викладаємо їх на деко, змащене маслом. Відварюємо рис в молоці. Коли він охолоне, додаємо терту цедру і ванілін, перемішуємо і додаємо жовтки по одному. Знову розмішуємо і додаємо білки, збиті в піну. Знову суміш акуратно розмішуємо і викладаємо її на яблука. Запікаємо рис з яблуками і родзинками в духовці при температурі 170 градусів 25 хвилин.
    Рецепт рису з яблуками
    Інгредієнти:

  • рис - 1 склянка;

  • яблука - 5 шт.;

  • вершкове масло - 40 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • кориця, сіль.


  • Приготування
    Добре промиваємо рис, а потім відварюємо до напівготовності у великій кількості води, потім відкидаємо його на друшляк. Очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо їх скибочками, змішати з цукром і корицею. На дно форми кладемо шматочок вершкового масла і розтоплюємо його. Викладаємо шар яблук, потім шар рису, потім знову яблука. Зверху кладемо масло і запікаємо в духовці півгодини при температурі 180 градусів. Такий солодкий рис з яблуками смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.
    Запіканка з рису з яблуками
    Інгредієнти:

  • рис - 200 г;

  • молоко - 500 мл;

  • цукор - 100 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • морква - 150 г;

  • цукор ванільний - 1 ч. ложка;

  • ізюм - 100 г;

  • яблука - 400 г;

  • кориця.


  • Приготування
    Рис з яблуками
    Доводимо молоко до кипіння, всипаємо рис і, помішуючи, варимо хвилин 20. Потім знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, перемішуємо. Трьом моркву на середній тертці. Чистимо яблука, видаляємо серцевину, нарізаємо кубиками. За смаком додаємо корицю. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо цю масу в рис і перемішуємо. Потім додаємо яблука і моркву, родзинки і перемішуємо. Збиваємо білки в піну. Додаємо білкову масу в рис і перемішуємо. Перекладаємо масу у форму, змащену маслом, і розрівнюємо її. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо хвилин 35. Готову запіканку остуджуємо і ріжемо шматочками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рисова запіканка з яблуками
    Рисова запіканка з яблуками
    Рисова запіканка може готуватися по-різному - залежно від наявності/відсутності деяких продуктів. Але приготувати рисову запіканку з яблуками без
    Запіканка з яблуками
    Запіканка з яблуками
    Запіканка з яблуками - це чудовий і корисний варіант сніданку для дорослих і дітей. Приготувати її можна з додаванням різних інгредієнтів: сиру,
    Торт з яблуками рецепт
    Торт з яблуками рецепт
    Торт з яблуками - чудове ласощі, яке добре подавати до свіжозвареної чаю зі збитими вершками. Пропонуємо вам декілька універсальних рецептів цього
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками
    Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити