З рису готують як солоні, так і солодкі страви. Щоб урізноманітнити і зробити їх смак «веселіше» часто в нього часто додають яблука, родзинки, горіхи. Як приготувати рис з яблуками, ми вам зараз розповімо.
Рис з яблуками в мультиварці
Інгредієнти: рис - 2 мультистакана; яблука - 4 шт.; цукор - за смаком; вершкове масло; подрібнені волоські горіхи - 2 ст. ложки. Приготування Яблука нарізаємо дрібними кубиками. Рис гарненько промиваємо. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, всипаємо рис, цукор, викладаємо яблука і заливаємо це все 2 мультистаканами води. Добре все перемішуємо, закриваємо кришку і виставляємо режим «Рис». По закінченню готування додаємо вершкове масло смаку і в режимі «Підігрів» витримуємо ще 5 хвилин. Рис з яблуками подаємо до столу, посипавши горіхами.
Курка з рисом і яблуками
Інгредієнти: курка - 1 шт.; яблука - 1 шт.; рис - 200 г; чорнослив - 10-12 шт.; сіль, спеції - за смаком. Приготування Рис відварюємо практично до готовності. Но розварювати його не потрібно. Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин, потім обсушуємо. Нарізаємо часточками яблуко. Змішуємо рис з чорносливом і яблуками, солимо, додаємо спеції. Курку фаршируємо даної сумішшю, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Натираємо тушку сіллю. Відправляємо її в рукав для запікання і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів приблизно на 1 годину. Потім рукав розрізаємо і запікаємо ще 15 хвилин до золотистої скоринки.
Рис з яблуками в духовці
Інгредієнти: молоко - 3 склянки; рис - 05 склянки; яблука (великі)- 6 шт.; цукор - 05 склянки; яйця - 3 шт.; лимонна цедра, кориця, ванілін, горіхи - за смаком. Приготування Яблука очищаємо від шкірки, акуратно виймаємо серцевину, наповнюємо виїмку подрібненими горіхами, попередньо змішаним з корицею і цукром. Викладаємо їх на деко, змащене маслом. Відварюємо рис в молоці. Коли він охолоне, додаємо терту цедру і ванілін, перемішуємо і додаємо жовтки по одному. Знову розмішуємо і додаємо білки, збиті в піну. Знову суміш акуратно розмішуємо і викладаємо її на яблука. Запікаємо рис з яблуками і родзинками в духовці при температурі 170 градусів 25 хвилин.
Рецепт рису з яблуками
Інгредієнти: рис - 1 склянка; яблука - 5 шт.; вершкове масло - 40 г; цукор - 2 ст. ложки; кориця, сіль. Приготування Добре промиваємо рис, а потім відварюємо до напівготовності у великій кількості води, потім відкидаємо його на друшляк. Очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо їх скибочками, змішати з цукром і корицею. На дно форми кладемо шматочок вершкового масла і розтоплюємо його. Викладаємо шар яблук, потім шар рису, потім знову яблука. Зверху кладемо масло і запікаємо в духовці півгодини при температурі 180 градусів. Такий солодкий рис з яблуками смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Запіканка з рису з яблуками
Інгредієнти: рис - 200 г; молоко - 500 мл; цукор - 100 г; вершкове масло - 100 г; яйця - 3 шт.; морква - 150 г; цукор ванільний - 1 ч. ложка; ізюм - 100 г; яблука - 400 г; кориця. Приготування Доводимо молоко до кипіння, всипаємо рис і, помішуючи, варимо хвилин 20. Потім знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, перемішуємо. Трьом моркву на середній тертці. Чистимо яблука, видаляємо серцевину, нарізаємо кубиками. За смаком додаємо корицю. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо цю масу в рис і перемішуємо. Потім додаємо яблука і моркву, родзинки і перемішуємо. Збиваємо білки в піну. Додаємо білкову масу в рис і перемішуємо. Перекладаємо масу у форму, змащену маслом, і розрівнюємо її. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо хвилин 35. Готову запіканку остуджуємо і ріжемо шматочками.