Печені яблука відрізняються низькою калорійністю, високою користю і залишаються доступними круглий рік. Готувати таке блюдо може навіть володар мінімальних кулінарних знань, так як зіпсувати печене яблуко практично неможливо.
Рецепт печених яблук
Інгредієнти: яблука - 6 шт.; родзинки - 1 жменя; цукор - 2 ст. ложки; кориця - 1 ч. ложка; вершкове масло - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Яблука миємо, обсушуємо і за допомогою невеликого ножа видаляємо серцевину і відокремлюємо трохи м'якоті, не пробиваючи при цьому дно плода. Родзинки заливаємо окропом, якщо ягоди дуже сухі, даємо обсохнути, а потім змішуємо з цукром. Отриманою начинкою начиняємо кожне яблуко. Поверх начинки наливаємо трохи меду і кладемо шматочок вершкового масла. Ставимо яблука в духовку на 20-25 хвилин.
Рецепт печених яблук в духовці
Інгредієнти: сушена вишня - 1/4 ст.; коричневий цукор - 1/4 ст.; горіхи пекан - 1 /4 ст.; мелена кориця - 1/4 ч. ложки; яблука - 6 шт.; мускатний горіх - щіпка; яблучний сік - 1/2 ст.; вершкове масло - 3 ст. ложки; цукровий сироп - 1/2 ст. Приготування Перед тим, як приготувати печені яблука очищаємо плоди від серцевини і невеликої кількості м'якоті, залишаючи дно плода цілим. У великій мисці змішуємо сушені вишні, цукор, подрібнені горіхи, корицю і мускатний горіх.
У форму для випікання виливаємо яблучний сік - він не дасть яблук підгоріти. Порожню серцевину яблука начиняємо вишневої сумішшю і викладаємо начинені плоди у форму. Поверх начинки кладемо по шматочку масла. Поливаємо яблука цукровим сиропом або медом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Готові яблука повинні бути м'якими, але продовжувати тримати свою форму.
Печені яблука з медом
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; кориця - 2 ч. ложки; мед - 2 ст. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки; мигдаль - 1 жменя. Приготування Яблука миємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Попередньо з яблук видалити серцевину, але можна зробити це і пізніше, індивідуально для кожної часточки. Шматочки яблука викладаємо на деко, змащене невеликою кількістю вершкового масла.
Посипаємо скибочки плода корицею і поливаємо медом. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла і посипаємо блюдо подрібненими мигдалевими горіхами. Накриваємо форму з яблуками фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин або до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими, але не перетворяться на кашу.
Подавати такі ласощі можна окремо, а можна покласти поверх кулька ванільного морозива. Також яблучна основа чудово підійде для приготування класичного англійського пирога крамбл. Для цього часточки яблук, крім мигдалю, слід посипати крихтою з пісочного тіста і поставити в розігріту духовку запікатися до золотистої скоринки.
Печені яблука з сиром
Інгредієнти: яблука - 4 шт.; сир - 8-9 ст. ложок; коричневий цукор - 3-4 ст. ложки; родзинки - 1/4 ст.; волоські горіхи - 1 жменя; мед - 4 ст. ложки; кориця -1 ч. ложка. Приготування Родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо распариваться 15-20 хвилин. З яблук видаляємо серцевину, залишаючи дно цілим.
У невеликій мисці виделкою розминаємо сир, змішуємо його з цукром і розпареним родзинками. Горіхи рубаємо ножем і додаємо в сирну суміш. Яблука викладаємо на деко, начиняє їх сиром і ставимо на деко. Кожне яблуко посипаємо корицею і поливаємо медом. Випікаємо яблука 30-35 хвилин, до м'якості, а потім подаємо, поливши соком, що виділився в процесі запікання.