Вернуться назад Распечатать

Печені яблука

Печені яблука
Печені яблука відрізняються низькою калорійністю, високою користю і залишаються доступними круглий рік. Готувати таке блюдо може навіть володар мінімальних кулінарних знань, так як зіпсувати печене яблуко практично неможливо.

Рецепт печених яблук


Інгредієнти:

  • яблука - 6 шт.;

  • родзинки - 1 жменя;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Яблука миємо, обсушуємо і за допомогою невеликого ножа видаляємо серцевину і відокремлюємо трохи м'якоті, не пробиваючи при цьому дно плода. Родзинки заливаємо окропом, якщо ягоди дуже сухі, даємо обсохнути, а потім змішуємо з цукром. Отриманою начинкою начиняємо кожне яблуко. Поверх начинки наливаємо трохи меду і кладемо шматочок вершкового масла. Ставимо яблука в духовку на 20-25 хвилин.

    Рецепт печених яблук в духовці


    Інгредієнти:

  • сушена вишня - 1/4 ст.;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • горіхи пекан - 1 /4 ст.;

  • мелена кориця - 1/4 ч. ложки;

  • яблука - 6 шт.;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • яблучний сік - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • цукровий сироп - 1/2 ст.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати печені яблука очищаємо плоди від серцевини і невеликої кількості м'якоті, залишаючи дно плода цілим. У великій мисці змішуємо сушені вишні, цукор, подрібнені горіхи, корицю і мускатний горіх.
    У форму для випікання виливаємо яблучний сік - він не дасть яблук підгоріти. Порожню серцевину яблука начиняємо вишневої сумішшю і викладаємо начинені плоди у форму. Поверх начинки кладемо по шматочку масла. Поливаємо яблука цукровим сиропом або медом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Готові яблука повинні бути м'якими, але продовжувати тримати свою форму.

    Печені яблука з медом


    Інгредієнти:

  • яблука - 2 шт.;

  • кориця - 2 ч. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • мигдаль - 1 жменя.


  • Приготування
    Яблука миємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Попередньо з яблук видалити серцевину, але можна зробити це і пізніше, індивідуально для кожної часточки. Шматочки яблука викладаємо на деко, змащене невеликою кількістю вершкового масла.
    Посипаємо скибочки плода корицею і поливаємо медом. Зверху викладаємо шматочки вершкового масла і посипаємо блюдо подрібненими мигдалевими горіхами. Накриваємо форму з яблуками фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин або до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими, але не перетворяться на кашу.
    Подавати такі ласощі можна окремо, а можна покласти поверх кулька ванільного морозива. Також яблучна основа чудово підійде для приготування класичного англійського пирога крамбл. Для цього часточки яблук, крім мигдалю, слід посипати крихтою з пісочного тіста і поставити в розігріту духовку запікатися до золотистої скоринки.

    Печені яблука з сиром


    Інгредієнти:

  • яблука - 4 шт.;

  • сир - 8-9 ст. ложок;

  • коричневий цукор - 3-4 ст. ложки;

  • родзинки - 1/4 ст.;

  • Печені яблука

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • кориця -1 ч. ложка.


  • Приготування
    Родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо распариваться 15-20 хвилин. З яблук видаляємо серцевину, залишаючи дно цілим.
    У невеликій мисці виделкою розминаємо сир, змішуємо його з цукром і розпареним родзинками. Горіхи рубаємо ножем і додаємо в сирну суміш. Яблука викладаємо на деко, начиняє їх сиром і ставимо на деко. Кожне яблуко посипаємо корицею і поливаємо медом. Випікаємо яблука 30-35 хвилин, до м'якості, а потім подаємо, поливши соком, що виділився в процесі запікання.