Крамбл - це популярний англійське ласощі, нічим не уступає йоркширському пудингу і десерту «Трайфл» .
Для нього не треба замішувати тісто, чекати, поки воно підніметься, готувати начинку. Досить просто викласти наспіх приготовані крихти і ягоди в форму, а далі все відбудеться само собою. Не вірите? Тоді пропонуємо вам кілька рецептів приготування крамбла.
Крамбл з ягодами
Інгредієнти: борошно - 300 г; вершкове масло - 200 г; цукор - 150 г; арахіс - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; смородина - 1 ст. Приготування Спочатку змішуємо цукор з борошном, додаємо розм'якшене вершкове масло і швидко перемішуємо виделкою, щоб вийшла крихта. Форму для випічки змащуємо маргарином, посипаємо цукром і викладаємо рівномірним шаром промиті ягоди. Далі посипаємо дрібно порубаним арахісом, покриваємо зверху приготовленої крихтою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу ягідний крамбл готовий.
Вишневий крамбл - рецепт
Інгредієнти: вишня - 200 г; борошно - 100 г; цукор - 50 г; вершкове масло - 50 г; мигдаль - 50 р. Приготування Очищений мигдаль заливаємо на 10 хвилин окропом. Потім обережно зливаємо воду, обсушуємо і рубаємо великими шматочками. Борошно змішуємо з цукром. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці і обережно вливаємо його в борошно з цукром. В результаті у вас повинна вийти однорідна крихта. Додаємо порізаний мигдаль, перемішуємо. Вишню, не розморожуючи, розкладаємо по формах або викладаємо в одну велику форму для випічки.
Ставимо на 5-10 хвилин в розігріту духовку, щоб ягоди трохи розморозилися. Потім посипаємо вишню цукром і викладаємо рівномірним шаром масляну крихту. Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Подаємо крамбл з вишнею на стіл гарячим або теплим, посипавши зверху цукровою пудрою.
Крамбл сливовий
Інгредієнти: груша - 4 шт.; слива - 800 г; цукор - 2 ст. ложки; вода - 5 ст. ложок; борошно - 05 склянки; вівсяні пластівці - 05 ст.; вершкове масло - 100 г; кокосова стружка - 05 ст. Приготування Сливи очищаємо від кісточок. Груші розрізаємо на четвертинки, видаляючи насіння. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Сливи і груші викладаємо в глибокий сотейник, додаємо воду, цукор і накриваємо кришкою. Готуємо на середньому вогні приблизно 10 хвилин до м'якості. Готову масу перекладаємо в форму для запікання. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.
У мисці змішуємо борошно, цукор, вівсяні пластівці, олія і кокосову стружку. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і перетираємо в крихту. Отриманою масою посипаємо фрукти і відправляємо десерт в духовку на 15 хвилин.