Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Вишневий крамбл

4-01-2015, 16:43
1 444
Вишневий крамбл
Крамбл - неймовірно смачний англійський десерт, схожий на запіканку або пиріг - в ньому багато-багато фруктів під крихтою з мюслі або пісочного тіста . Зараз ми вам розповімо, як приготувати вишневий крамбл.

Рецепт вишневого крамбла


Інгредієнти:

  • вишня - 500 г;

  • борошно-3 ст. ложки;

  • вівсяні пластівці - 05 склянки;

  • коричневий цукор - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 60 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 2 ч. ложки;

  • кориця - 1/4 ч. ложки;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Виймаємо кісточки з вишень і акуратно ділимо ягоди навпіл. Потім засипаємо їх цукром (1 ст. ложка), перемішуємо і відставляємо убік, поки не утвориться сік. Чим більше вишня, постоїть, тим більше соку буде. Змішуємо вівсяні пластівці, вершкове масло, цукор, що залишився і борошно і розтираємо все це до утворення крихти. У вишню додаємо корицю, кукурудзяний крохмаль і ваніль. Все це перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Зверху рівним шаром розподіляємо вівсяну крихту і розрівнюємо (утрамбовувати її при цьому не потрібно). Запікаємо близько півгодини при 180 градусах. Як тільки з'явилася золотава скоринка, вишневий крамбл готовий!

    Вишневий крамбл з мигдалем


    Інгредієнти:

  • вишня - 200 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цукор - 50 г + 1 ст. ложка;

  • борошно - 100 г;

  • мигдаль - 50 р.


  • Приготування
    Мигдаль викладаємо в миску, вливаємо окріп і залишаємо хвилин на 10. Після цього зчищаємо з нього шкірку і ядра рубаємо ножем. Змішуємо цукор з борошном. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в суху суміш і розмішуємо. В результаті у нас повинна вийти крихта. Додаємо до неї подрібнений мигдаль і перемішуємо. Вишню розкладаємо по формах і посипаємо 1 столовою ложкою цукру. Засипаємо ягоди отриманої олійною крихтою і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів на 25 хвилин. Потім даємо десерту трохи охолонути і подаємо до столу в теплому вигляді.

    Вишневий крамбл з шоколадом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 150 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукор - 50 р.


  • Для начинки:

  • вишня у власному соку - 1 склянка;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • шоколад - 100 г;

  • вершкове масло - 100 р.


  • Приготування
    Спочатку готуємо тісто: змішуємо борошно з цукром і розпушувачем, додаємо холодне вершкове масло і перетираємо все це в крихту. Шоколад ламаємо на шматочки, складаємо в ємність, туди ж додаємо вершкове масло і розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. З вишні у власному соку рідину зливаємо, притрушиваем ягоди борошном і половиною цукру, перемішуємо. Збиваємо яйця з цукром міксером до стану густої піни.
    Шоколадну масу з'єднайте з яєчною і перемішуємо. В отриману масу викладаємо вишню, перемішуємо і викладаємо у форму, змащену маслом. Зверху засипаємо це все підготовленою раніше крихтою. Відправляємо вишневий крамбл в духовку, нагріту до 200 градусів на 20-25 хвилин.

    Яблучно-вишневий крамбл


    Інгредієнти:

  • заморожена вишня - 400 г;

  • яблука - 1 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 2 склянки;

  • цукор - 1 склянка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • морозиво для прикраси.


  • Приготування
    Яблуко ріжемо навпіл, очистити від шкірки і серцевини. Ділимо його на 4 частини і кожну з них ще на 3 частини. А їх вже в свою чергу
    Вишневий крамбл
    нарізаємо впоперек невеликими трикутниками. На дно форми для запікання викладаємо вишню, зверху розміщуємо яблука, посипаємо їх корицею і 1/3 цукру і перемішуємо. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з борошном.
    Коли крихта буде практично готова, всипаємо цукор, що залишився і знову розмішуємо. Частина крихти всипаємо в форму і перемішуємо з фруктовою начинкою, а решту крихту висипаємо зверху і розрівнюємо. Відправляємо яблучно-вишневий крамбл в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Коли верх зарум'яниться, крамбл виймаємо. Перед подачею до столу прикрашаємо його кулькою морозива.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована вишня - рецепт
    Маринована вишня - рецепт
    Влітку, коли безліч фруктів і ягід, потрібно максимально вживати їх у свіжому вигляді, адже це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів. Але
    Вишневий сік
    Вишневий сік
    Вишневий сік - дуже корисний напій, а якщо його приготувати в домашніх умовах, то подвійно. І сьогодні ми з вами поговоримо, як його зробити і які
    Яблучний крамбл - рецепт
    Яблучний крамбл - рецепт
    Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно
    Крамбл - рецепт
    Крамбл - рецепт
    Крамбл - чудовий десерт, який можна їсти знову і знову. Він прийшов до нас з Англії, де господині готують його щотижня. Хочете і ви спробувати таке
    Крамбл зі сливами
    Крамбл зі сливами
    Крамбл - смачний англійський десерт, який готується з додаванням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зробити зі сливами.