Вишневий крамбл
Крамбл - неймовірно смачний англійський десерт, схожий на запіканку або пиріг - в ньому багато-багато фруктів під крихтою з мюслі або пісочного тіста . Зараз ми вам розповімо, як приготувати вишневий крамбл.
Інгредієнти:
вишня - 500 г;
борошно-3 ст. ложки;
вівсяні пластівці - 05 склянки;
коричневий цукор - 4 ст. ложки;
вершкове масло - 60 г;
кукурудзяний крохмаль - 2 ч. ложки;
кориця - 1/4 ч. ложки;
ванілін - за смаком.
Приготування
Виймаємо кісточки з вишень і акуратно ділимо ягоди навпіл. Потім засипаємо їх цукром (1 ст. ложка), перемішуємо і відставляємо убік, поки не утвориться сік. Чим більше вишня, постоїть, тим більше соку буде. Змішуємо вівсяні пластівці, вершкове масло, цукор, що залишився і борошно і розтираємо все це до утворення крихти. У вишню додаємо корицю, кукурудзяний крохмаль і ваніль. Все це перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Зверху рівним шаром розподіляємо вівсяну крихту і розрівнюємо (утрамбовувати її при цьому не потрібно). Запікаємо близько півгодини при 180 градусах. Як тільки з'явилася золотава скоринка, вишневий крамбл готовий!
Інгредієнти:
вишня - 200 г;
вершкове масло - 50 г;
цукор - 50 г + 1 ст. ложка;
борошно - 100 г;
мигдаль - 50 р.
Приготування
Мигдаль викладаємо в миску, вливаємо окріп і залишаємо хвилин на 10. Після цього зчищаємо з нього шкірку і ядра рубаємо ножем. Змішуємо цукор з борошном. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в суху суміш і розмішуємо. В результаті у нас повинна вийти крихта. Додаємо до неї подрібнений мигдаль і перемішуємо. Вишню розкладаємо по формах і посипаємо 1 столовою ложкою цукру. Засипаємо ягоди отриманої олійною крихтою і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів на 25 хвилин. Потім даємо десерту трохи охолонути і подаємо до столу в теплому вигляді.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 150 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 50 р.
Для начинки:
вишня у власному соку - 1 склянка;
яйця - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
цукор - 6 ст. ложок;
шоколад - 100 г;
вершкове масло - 100 р.
Приготування
Спочатку готуємо тісто: змішуємо борошно з цукром і розпушувачем, додаємо холодне вершкове масло і перетираємо все це в крихту. Шоколад ламаємо на шматочки, складаємо в ємність, туди ж додаємо вершкове масло і розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. З вишні у власному соку рідину зливаємо, притрушиваем ягоди борошном і половиною цукру, перемішуємо. Збиваємо яйця з цукром міксером до стану густої піни.
Шоколадну масу з'єднайте з яєчною і перемішуємо. В отриману масу викладаємо вишню, перемішуємо і викладаємо у форму, змащену маслом. Зверху засипаємо це все підготовленою раніше крихтою. Відправляємо вишневий крамбл в духовку, нагріту до 200 градусів на 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
заморожена вишня - 400 г;
яблука - 1 шт.;
вершкове масло - 100 г;
борошно - 2 склянки;
цукор - 1 склянка;
кориця - 1 ч. ложка;
морозиво для прикраси.
Приготування
Яблуко ріжемо навпіл, очистити від шкірки і серцевини. Ділимо його на 4 частини і кожну з них ще на 3 частини. А їх вже в свою чергу нарізаємо впоперек невеликими трикутниками. На дно форми для запікання викладаємо вишню, зверху розміщуємо яблука, посипаємо їх корицею і 1/3 цукру і перемішуємо. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з борошном.
Коли крихта буде практично готова, всипаємо цукор, що залишився і знову розмішуємо. Частина крихти всипаємо в форму і перемішуємо з фруктовою начинкою, а решту крихту висипаємо зверху і розрівнюємо. Відправляємо яблучно-вишневий крамбл в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Коли верх зарум'яниться, крамбл виймаємо. Перед подачею до столу прикрашаємо його кулькою морозива.
Рецепт вишневого крамбла
Інгредієнти:
Приготування
Виймаємо кісточки з вишень і акуратно ділимо ягоди навпіл. Потім засипаємо їх цукром (1 ст. ложка), перемішуємо і відставляємо убік, поки не утвориться сік. Чим більше вишня, постоїть, тим більше соку буде. Змішуємо вівсяні пластівці, вершкове масло, цукор, що залишився і борошно і розтираємо все це до утворення крихти. У вишню додаємо корицю, кукурудзяний крохмаль і ваніль. Все це перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Зверху рівним шаром розподіляємо вівсяну крихту і розрівнюємо (утрамбовувати її при цьому не потрібно). Запікаємо близько півгодини при 180 градусах. Як тільки з'явилася золотава скоринка, вишневий крамбл готовий!
Вишневий крамбл з мигдалем
Інгредієнти:
Приготування
Мигдаль викладаємо в миску, вливаємо окріп і залишаємо хвилин на 10. Після цього зчищаємо з нього шкірку і ядра рубаємо ножем. Змішуємо цукор з борошном. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в суху суміш і розмішуємо. В результаті у нас повинна вийти крихта. Додаємо до неї подрібнений мигдаль і перемішуємо. Вишню розкладаємо по формах і посипаємо 1 столовою ложкою цукру. Засипаємо ягоди отриманої олійною крихтою і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів на 25 хвилин. Потім даємо десерту трохи охолонути і подаємо до столу в теплому вигляді.
Вишневий крамбл з шоколадом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку готуємо тісто: змішуємо борошно з цукром і розпушувачем, додаємо холодне вершкове масло і перетираємо все це в крихту. Шоколад ламаємо на шматочки, складаємо в ємність, туди ж додаємо вершкове масло і розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. З вишні у власному соку рідину зливаємо, притрушиваем ягоди борошном і половиною цукру, перемішуємо. Збиваємо яйця з цукром міксером до стану густої піни.
Шоколадну масу з'єднайте з яєчною і перемішуємо. В отриману масу викладаємо вишню, перемішуємо і викладаємо у форму, змащену маслом. Зверху засипаємо це все підготовленою раніше крихтою. Відправляємо вишневий крамбл в духовку, нагріту до 200 градусів на 20-25 хвилин.
Яблучно-вишневий крамбл
Інгредієнти:
Приготування
Яблуко ріжемо навпіл, очистити від шкірки і серцевини. Ділимо його на 4 частини і кожну з них ще на 3 частини. А їх вже в свою чергу нарізаємо впоперек невеликими трикутниками. На дно форми для запікання викладаємо вишню, зверху розміщуємо яблука, посипаємо їх корицею і 1/3 цукру і перемішуємо. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з борошном.
Коли крихта буде практично готова, всипаємо цукор, що залишився і знову розмішуємо. Частина крихти всипаємо в форму і перемішуємо з фруктовою начинкою, а решту крихту висипаємо зверху і розрівнюємо. Відправляємо яблучно-вишневий крамбл в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Коли верх зарум'яниться, крамбл виймаємо. Перед подачею до столу прикрашаємо його кулькою морозива.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована вишня - рецепт
Влітку, коли безліч фруктів і ягід, потрібно максимально вживати їх у свіжому вигляді, адже це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів. Але
Вишневий сік
Вишневий сік - дуже корисний напій, а якщо його приготувати в домашніх умовах, то подвійно. І сьогодні ми з вами поговоримо, як його зробити і які
Яблучний крамбл - рецепт
Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно
Крамбл - рецепт
Крамбл - чудовий десерт, який можна їсти знову і знову. Він прийшов до нас з Англії, де господині готують його щотижня. Хочете і ви спробувати таке
Крамбл зі сливами
Крамбл - смачний англійський десерт, який готується з додаванням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зробити зі сливами.