Крамбл - неймовірно смачний англійський десерт, схожий на запіканку або пиріг - в ньому багато-багато фруктів під крихтою з мюслі або пісочного тіста . Зараз ми вам розповімо, як приготувати вишневий крамбл.
Рецепт вишневого крамбла
Інгредієнти: вишня - 500 г; борошно-3 ст. ложки; вівсяні пластівці - 05 склянки; коричневий цукор - 4 ст. ложки; вершкове масло - 60 г; кукурудзяний крохмаль - 2 ч. ложки; кориця - 1/4 ч. ложки; ванілін - за смаком. Приготування Виймаємо кісточки з вишень і акуратно ділимо ягоди навпіл. Потім засипаємо їх цукром (1 ст. ложка), перемішуємо і відставляємо убік, поки не утвориться сік. Чим більше вишня, постоїть, тим більше соку буде. Змішуємо вівсяні пластівці, вершкове масло, цукор, що залишився і борошно і розтираємо все це до утворення крихти. У вишню додаємо корицю, кукурудзяний крохмаль і ваніль. Все це перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Зверху рівним шаром розподіляємо вівсяну крихту і розрівнюємо (утрамбовувати її при цьому не потрібно). Запікаємо близько півгодини при 180 градусах. Як тільки з'явилася золотава скоринка, вишневий крамбл готовий!
Вишневий крамбл з мигдалем
Інгредієнти: вишня - 200 г; вершкове масло - 50 г; цукор - 50 г + 1 ст. ложка; борошно - 100 г; мигдаль - 50 р. Приготування Мигдаль викладаємо в миску, вливаємо окріп і залишаємо хвилин на 10. Після цього зчищаємо з нього шкірку і ядра рубаємо ножем. Змішуємо цукор з борошном. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо його в суху суміш і розмішуємо. В результаті у нас повинна вийти крихта. Додаємо до неї подрібнений мигдаль і перемішуємо. Вишню розкладаємо по формах і посипаємо 1 столовою ложкою цукру. Засипаємо ягоди отриманої олійною крихтою і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів на 25 хвилин. Потім даємо десерту трохи охолонути і подаємо до столу в теплому вигляді.
Вишневий крамбл з шоколадом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 150 г; розпушувач - 1 ч. ложка; вершкове масло - 100 г; цукор - 50 р. Для начинки:
вишня у власному соку - 1 склянка; яйця - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; цукор - 6 ст. ложок; шоколад - 100 г; вершкове масло - 100 р. Приготування Спочатку готуємо тісто: змішуємо борошно з цукром і розпушувачем, додаємо холодне вершкове масло і перетираємо все це в крихту. Шоколад ламаємо на шматочки, складаємо в ємність, туди ж додаємо вершкове масло і розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. З вишні у власному соку рідину зливаємо, притрушиваем ягоди борошном і половиною цукру, перемішуємо. Збиваємо яйця з цукром міксером до стану густої піни.
Шоколадну масу з'єднайте з яєчною і перемішуємо. В отриману масу викладаємо вишню, перемішуємо і викладаємо у форму, змащену маслом. Зверху засипаємо це все підготовленою раніше крихтою. Відправляємо вишневий крамбл в духовку, нагріту до 200 градусів на 20-25 хвилин.
Яблучно-вишневий крамбл
Інгредієнти: заморожена вишня - 400 г; яблука - 1 шт.; вершкове масло - 100 г; борошно - 2 склянки; цукор - 1 склянка; кориця - 1 ч. ложка; морозиво для прикраси. Приготування Яблуко ріжемо навпіл, очистити від шкірки і серцевини. Ділимо його на 4 частини і кожну з них ще на 3 частини. А їх вже в свою чергу
нарізаємо впоперек невеликими трикутниками. На дно форми для запікання викладаємо вишню, зверху розміщуємо яблука, посипаємо їх корицею і 1/3 цукру і перемішуємо. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з борошном.
Коли крихта буде практично готова, всипаємо цукор, що залишився і знову розмішуємо. Частина крихти всипаємо в форму і перемішуємо з фруктовою начинкою, а решту крихту висипаємо зверху і розрівнюємо. Відправляємо яблучно-вишневий крамбл в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Коли верх зарум'яниться, крамбл виймаємо. Перед подачею до столу прикрашаємо його кулькою морозива.