Крамбл - традиційний англійський десерт, який виручить вас в будь-якій ситуації, особливо, якщо на порозі несподівано з'явилися гості! Пропонуємо вам кілька рецептів приготування крамбла зі сливами.
Крамбл зі сливами і малиною
Інгредієнти: Для начинки:
сливи - 3 шт.; свіжа малина - 1 ст.; коньяк - 25 мл; цукор - 3 ст. ложки; вода - 1 ст. ложка; крохмаль - 1 ч. ложка. Для крихти:
борошно - 115 г; вівсяні пластівці - 90 г; цукор - 100 г; мелена кориця - 05 ч. ложки; цукор - 100 г; масло вершкове - 150 г; волоські горіхи - 50 р. Приготування Отже, сливу промиваємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Потім додаємо до них коньяк і перемішуємо. Крохмаль розвести холодною водою, виливаємо суміш у миску зі сливами і добре розмішуємо. Тепер беремо жаростійку форму і викладаємо на дно фруктовий шар злив. Зверху розкладаємо рівномірно малину і посипаємо цукровим піском. Тепер переходимо до приготування крихти. Для цього відміряємо потрібну кількість борошна і просіваємо її. Горіхи чистимо і не дуже дрібно рубаємо ножем.
Далі з'єднуємо в мисці борошно, вівсяні пластівці, горіхи і мелену корицю. Додаємо холодне вершкове масло і перемішуємо все до утворення крихти. Після цього викладаємо її на начинку і злегка притискаємо ложкою. Відправляємо сливовий крамбл в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин. Подаємо блюдо теплим, зі збитими вершками або кулькою ванільного морозива.
Крамбл зі сливами і шоколадом
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 150 г; цукровий пісок - 100 г; борошно - 150 г; мелений імбир - 1 ч. ложка; чорний шоколад - 30 р. Для начинки:
стиглі сливи - 500 г; кориця. Приготування Борошно змішуємо з маслом в мисці і переминаем все руками до стану крихти. Потім всипаємо цукор, додаємо імбир і шматочки подрібненого шоколаду. Все добре перемішуємо. Сливи очищаємо від кісточок, крупно ріжемо і викладаємо на дно форми для випічки. Посипаємо зверху меленою корицею і викладаємо рівномірно шар крихти. Відправляємо крамбл в гарячу духовку приблизно на 40 хвилин.
Крамбл зі сливами і грушами
Інгредієнти: стиглі груші - 800 г; груші - 4 шт.; цукор - 2 ст. ложки; вода - 025 ст. Для крихти:
борошно - 05 склянки; вівсяні пластівці - 100 г; цукор - 025 ст.; кокосова стружка - 025 ст.; вершкове масло - 80 р. Приготування Сливи без кісточок і розрізані на шматочки груші кладемо в глибокий сотейник, засипаємо цукром, вливаємо воду і готуємо на слабенькому вогні протягом 10 хвилин, до м'якості. Потім перекладаємо фруктову суміш у форму для запікання і покриваємо шаром крихти. Для її приготування змішуємо вівсяні пластівці, цукровий пісок, кокосову стружку і розтоплене масло. Випікаємо крамбл 20 хвилин, до готовності.