Вернуться назад Распечатать

Крамбл зі сливами

Крамбл зі сливами
Крамбл - традиційний англійський десерт, який виручить вас в будь-якій ситуації, особливо, якщо на порозі несподівано з'явилися гості! Пропонуємо вам кілька рецептів приготування крамбла зі сливами.

Крамбл зі сливами і малиною


Інгредієнти:
Для начинки:

  • сливи - 3 шт.;

  • свіжа малина - 1 ст.;

  • коньяк - 25 мл;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Для крихти:

  • борошно - 115 г;

  • вівсяні пластівці - 90 г;

  • цукор - 100 г;

  • мелена кориця - 05 ч. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • волоські горіхи - 50 р.


  • Приготування
    Отже, сливу промиваємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Потім додаємо до них коньяк і перемішуємо. Крохмаль розвести холодною водою, виливаємо суміш у миску зі сливами і добре розмішуємо. Тепер беремо жаростійку форму і викладаємо на дно фруктовий шар злив. Зверху розкладаємо рівномірно малину і посипаємо цукровим піском. Тепер переходимо до приготування крихти. Для цього відміряємо потрібну кількість борошна і просіваємо її. Горіхи чистимо і не дуже дрібно рубаємо ножем.
    Далі з'єднуємо в мисці борошно, вівсяні пластівці, горіхи і мелену корицю. Додаємо холодне вершкове масло і перемішуємо все до утворення крихти. Після цього викладаємо її на начинку і злегка притискаємо ложкою. Відправляємо сливовий крамбл в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин. Подаємо блюдо теплим, зі збитими вершками або кулькою ванільного морозива.

    Крамбл зі сливами і шоколадом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 150 г;

  • цукровий пісок - 100 г;

  • борошно - 150 г;

  • мелений імбир - 1 ч. ложка;

  • чорний шоколад - 30 р.


  • Для начинки:

  • стиглі сливи - 500 г;

  • кориця.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з маслом в мисці і переминаем все руками до стану крихти. Потім всипаємо цукор, додаємо імбир і шматочки подрібненого шоколаду. Все добре перемішуємо. Сливи очищаємо від кісточок, крупно ріжемо і викладаємо на дно форми для випічки. Посипаємо зверху меленою корицею і викладаємо рівномірно шар крихти. Відправляємо крамбл в гарячу духовку приблизно на 40 хвилин.

    Крамбл зі сливами і грушами


    Інгредієнти:

  • стиглі груші - 800 г;

  • груші - 4 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • Крамбл зі сливами

  • вода - 025 ст.


  • Для крихти:

  • борошно - 05 склянки;

  • вівсяні пластівці - 100 г;

  • цукор - 025 ст.;

  • кокосова стружка - 025 ст.;

  • вершкове масло - 80 р.


  • Приготування
    Сливи без кісточок і розрізані на шматочки груші кладемо в глибокий сотейник, засипаємо цукром, вливаємо воду і готуємо на слабенькому вогні протягом 10 хвилин, до м'якості. Потім перекладаємо фруктову суміш у форму для запікання і покриваємо шаром крихти. Для її приготування змішуємо вівсяні пластівці, цукровий пісок, кокосову стружку і розтоплене масло. Випікаємо крамбл 20 хвилин, до готовності.