Вернуться назад Распечатать

Рецепти зі сливами

Рецепти зі сливами
У сезон сливи можна їсти не тільки свіжими, але і використовувати як інгредієнт солодких і солоних страв. Сливовий пиріг , рівно, як і м'ясо з цими ароматними плодами, порадує та приємно здивує вас і ваших близьких.

Рецепт шарлотки зі сливами


Випічка зі сливами відноситься до тих класичними рецептами, які готують будучи напевно переконаними в їх смаку і якості. Ще один рецепт шарлотки, на цей раз зі сливами, ми опишемо далі.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 175 г;

  • коричневий цукор - 1/3 ст.;

  • сливи - 800 г;

  • білий цукор - 1 ст.;

  • мигдальна борошно - 1/2 ст.;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • самоподнимающаяся борошно - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Температуру духовки доводимо до 180 градусів. Дно форми для випікання покриваємо листом пергаменту, змащуємо 50 грамами вершкового масла і посипаємо цукром (коричневим). Масло збиваємо до білого кольору з білим цукром, додаємо яйця, по одному, до повного вимішування. У готову суміш всипаємо пшеничне і мигдалеву борошно, а потім обережно перемішуємо до утворення однорідного тіста.
    На дно форми, поверх шару цукру, викладаємо шматочки злив, заливаємо їх тестом і ставимо пиріг в духовку. Через годину блюдо буде готово.
    Простий пиріг зі сливами, за описаним рецептом, варто подавати через 10 хвилин після вилучення з духовки, сервировав кулькою морозива.

    Рецепт торта зі сливами


    Інгредієнти:

  • борошно пшечничная самоподнимающаяся - 130 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • ром - 1/2 ст.;

  • сливи - 300 г;

  • крохмаль - 1 ст.;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • горіхи - 1 /4 ст.;

  • мелений імбир, мускатний горіх, кориця, гвоздика - по 1/4 ч. ложки;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • цукровий сироп - 1/4 ст.;

  • шоколадний крем.


  • Приготування
    Борошно просіваємо з розпушувачем і прянощами, додаємо сіль. Збиваємо масло з цукром до білого кольору, додаємо яйця і змішуємо все з сухими інгредієнтами. Додаємо в тісто подрібнені горіхи, а також нарізані скибочками і обвалені в крохмалі сливи. Виливаємо тісто в змащену маслом форму для випікання і ставимо все в розігріту духовку (температура 180 градусів) на 50 хвилин. Гарячий бісквіт розрізаємо вздовж навпіл, обидва коржа просочуємо сумішшю з карамелі і рома, а потім промазуємо шоколадним кремом і з'єднуємо.

    Рецепт кексу зі сливами


    Інгредієнти:

  • сливи - 500 г;

  • білий цукор - 50 г;

  • вершкове масло - 175 г;

  • цукровий сироп - 140 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 200 мл;

  • коричневий цукор - 175 г;

  • самоподнимающаяся борошно - 300 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Духовку доводимо до температури 180 градусів. Змащуємо форму маслом і накриваємо пергаментом. Шар пергаменту також промасливаем, посипаємо цукром і викладаємо поверх скибочки слив.
    Для тіста розтоплюємо масло і змішуємо його з коричневим цукром. Варимо сироп до однорідності і остуджуємо близько 10 хвилин, після чого змішуємо його з яйцями, молоком, борошном і содою. Виливаємо тісто поверх злив і випікаємо 50 хвилин, після чого остуджуємо ще хвилин 10.

    Рецепт свинини зі сливами


    Інгредієнти:

  • свиняча лопатка - 16 кг;

  • вино червоне сухе -125 мл;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • гострий чилі -1 шт.;

  • зубчики часнику - 5 шт.;

  • соєвий соус - 5 ст. ложок;

  • олія соняшникова - 40 мл ;

  • зелена цибуля;

  • аніс - 2 зірочки;

  • кориця - 1 паличка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • томатне пюре - 1 ст. ложка;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • сливи - 6 шт.


  • Рецепти зі сливами
    Приготування
    Нарізаємо свинину великими кубиками, а потім маринуємо в суміші вина, соєвого соусу, тертого імбиру, половини гострого перцю і половину подрібненого часнику мінімум протягом години.
    Виставляємо температуру духовки до 160 градусів. На розігрітому маслі в сотейнику обсмажуємо половину нарізаної цибулі, залишився перець і часник із зірочкою анісу і корицею. Засипаємо все цукром і викладаємо мариноване м'ясо. Через 3 хвилини заливаємо свинину маринадом, томатне пюре і додаємо бульйон, добре перемішуємо і тушкуємо 2 години. Через годину готування додаємо сливи.
    З готового блюда виймаємо м'ясо і сливи, соус уварюємо близько 10 хвилин, і повертаємо в нього інгредієнти. М'ясо зі сливами по цьому рецепту виходить ароматним і смачним.