У сезон сливи можна їсти не тільки свіжими, але і використовувати як інгредієнт солодких і солоних страв. Сливовий пиріг , рівно, як і м'ясо з цими ароматними плодами, порадує та приємно здивує вас і ваших близьких.
Рецепт шарлотки зі сливами
Випічка зі сливами відноситься до тих класичними рецептами, які готують будучи напевно переконаними в їх смаку і якості. Ще один рецепт шарлотки, на цей раз зі сливами, ми опишемо далі.
Інгредієнти: вершкове масло - 175 г; коричневий цукор - 1/3 ст.; сливи - 800 г; білий цукор - 1 ст.; мигдальна борошно - 1/2 ст.; яйця курячі - 3 шт.; самоподнимающаяся борошно - 1 1/2 ст. Приготування Температуру духовки доводимо до 180 градусів. Дно форми для випікання покриваємо листом пергаменту, змащуємо 50 грамами вершкового масла і посипаємо цукром (коричневим). Масло збиваємо до білого кольору з білим цукром, додаємо яйця, по одному, до повного вимішування. У готову суміш всипаємо пшеничне і мигдалеву борошно, а потім обережно перемішуємо до утворення однорідного тіста.
На дно форми, поверх шару цукру, викладаємо шматочки злив, заливаємо їх тестом і ставимо пиріг в духовку. Через годину блюдо буде готово.
Простий пиріг зі сливами, за описаним рецептом, варто подавати через 10 хвилин після вилучення з духовки, сервировав кулькою морозива.
Рецепт торта зі сливами
Інгредієнти: борошно пшечничная самоподнимающаяся - 130 г; яйця - 2 шт.; ром - 1/2 ст.; сливи - 300 г; крохмаль - 1 ст.; цукор - 3/4 ст.; горіхи - 1 /4 ст.; мелений імбир, мускатний горіх, кориця, гвоздика - по 1/4 ч. ложки; цукор - 3/4 ст.; цукровий сироп - 1/4 ст.; шоколадний крем. Приготування Борошно просіваємо з розпушувачем і прянощами, додаємо сіль. Збиваємо масло з цукром до білого кольору, додаємо яйця і змішуємо все з сухими інгредієнтами. Додаємо в тісто подрібнені горіхи, а також нарізані скибочками і обвалені в крохмалі сливи. Виливаємо тісто в змащену маслом форму для випікання і ставимо все в розігріту духовку (температура 180 градусів) на 50 хвилин. Гарячий бісквіт розрізаємо вздовж навпіл, обидва коржа просочуємо сумішшю з карамелі і рома, а потім промазуємо шоколадним кремом і з'єднуємо.
Рецепт кексу зі сливами
Інгредієнти: сливи - 500 г; білий цукор - 50 г; вершкове масло - 175 г; цукровий сироп - 140 г; яйця - 2 шт.; молоко - 200 мл; коричневий цукор - 175 г; самоподнимающаяся борошно - 300 г; сода - 1/2 ч. ложки. Приготування Духовку доводимо до температури 180 градусів. Змащуємо форму маслом і накриваємо пергаментом. Шар пергаменту також промасливаем, посипаємо цукром і викладаємо поверх скибочки слив.
Для тіста розтоплюємо масло і змішуємо його з коричневим цукром. Варимо сироп до однорідності і остуджуємо близько 10 хвилин, після чого змішуємо його з яйцями, молоком, борошном і содою. Виливаємо тісто поверх злив і випікаємо 50 хвилин, після чого остуджуємо ще хвилин 10.
Рецепт свинини зі сливами
Інгредієнти: свиняча лопатка - 16 кг; вино червоне сухе -125 мл; тертий імбир - 1 ч. ложка; гострий чилі -1 шт.; зубчики часнику - 5 шт.; соєвий соус - 5 ст. ложок; олія соняшникова - 40 мл ; зелена цибуля; аніс - 2 зірочки; кориця - 1 паличка; цукор - 2 ст. ложки; томатне пюре - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 500 мл; сливи - 6 шт. Приготування Нарізаємо свинину великими кубиками, а потім маринуємо в суміші вина, соєвого соусу, тертого імбиру, половини гострого перцю і половину подрібненого часнику мінімум протягом години.
Виставляємо температуру духовки до 160 градусів. На розігрітому маслі в сотейнику обсмажуємо половину нарізаної цибулі, залишився перець і часник із зірочкою анісу і корицею. Засипаємо все цукром і викладаємо мариноване м'ясо. Через 3 хвилини заливаємо свинину маринадом, томатне пюре і додаємо бульйон, добре перемішуємо і тушкуємо 2 години. Через годину готування додаємо сливи.
З готового блюда виймаємо м'ясо і сливи, соус уварюємо близько 10 хвилин, і повертаємо в нього інгредієнти. М'ясо зі сливами по цьому рецепту виходить ароматним і смачним.